Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Három Vasas-gól - MTK kupagyőzelem

2000.05.03. 20:51
A szigorú, száraz tények: a 61. Magyar Kupát (2000-ben) az MTK csapata nyerte, miután a döntőben 3-1 arányban verte meg a Vasast. Pedig három gólt az angyalföldiek lőttek...

A kupadöntő az más
De itt kérem érzelmek is voltak! Hiszen a kupadöntő az más. Erre készülni kell. A szurkolótáborok - mert ha nem is nagy, de azért volt! - előre festették a zászlókat (ebben a Vasas bizonyult jobbnak, ,,Malaccal nyerjük a kupát" feliratú transzparensük mindent ,,ütött"). A fanatikusoktól a szimpatizánsokig mindenkinek ott volt az a pici (vagy nem is olyan pici) ,,gombóc" a gyomrában. A munkatársak, barátok, osztálytársak, és még ki tudja ki, ma összeveszhetett ismerősével, mert a Vasas és MTK drukkerek valószínűleg egy picit magasabb hőfokon égtek. A munka se ment olyan jól, talán egy rossz felelés is becsúszott a suliban, a férj nem vett meg mindent a közértben.

MTK - Vasas 3-1 (0-1)

Népstadion, 5000 néző. Vezette: Hajdó (Sápi, Vámos)
MTK: Babos - Komlósi, Kuttor, Szamosi, Elek - Buzsáky (Madar a szünetben), Halmai, Erős, Illés - Kenesei (Ilea a 84. percben), Gusatu (Egressy a 74. percben) Vezető edző: Henk Ten Cate
Vasas: Kövesfalvi - Juhár - Tóth, László - Mónos, Zováth, Szili (Simek a 80. percben), Aranyos (Bekő a szünetben) - Sowunmi, Kabát, Szilveszter (Tiber a 78. percben) Vezető edző: Komjáti András
Góllövők: Szilveszter a 12., Tóth A. (öngól) a 49., Szilveszter (öngól) az 55., Kenesei a 76. percben

Hiába, ez a kupadöntő! Legalábbis annak az 5000 nézőnek, aki kilátogatott és buzdította az egyik illetve a másik gárdát. Jelentem, a kék-fehérek örülhettek jobban. Bár az előmérkőzésen - a Bodajk-Tápiószentmárton Szabad Föld kupadöntőn - még ünnepelhettek az angyalföldiek is, mert az elődöntőben általuk is megkedvelt Szentmártoniak tizenegyesekkel 5-4-re nyertek.

Aztán ez a jókedv (a piros-kék oldalon) ki is tartott az első félidő végéig. A 12. percben ugyanis Hajdó játékvezető ,,szöktette" Szilvesztert, aki kiugrott a védők között és Babos hasa alatt a hálóba gurított. Öröm a köbön a Vasasnál, pillanatnyi elkeseredettség a kékeknél. Az első játékrészben még Sowunminak akadtak ordító helyzetei, de egyiket sem tudta kihasználni. A másik oldalon Illés lövését hárította bravúrral Kövesfalvi.

A B-közép megpróbált beugrálni a pályára
Minthogy több Vasas-drukker volt a Népstadionban, a szünet többnyire jókedvűen telt el. Több volt a mosolygós arc, akik már azon gondolkodtak, hogyan is fog telni az ünneplés. Lehet, hogy Kabáték is így vélekedtek, hiszen a második félidőre szinte ki sem jöttek és már az első tíz percben fordult a kocka. Előbb Erős lövése pattant meg Tóth Andráson, majd Kenesei szögletét Szilveszter ,,stukkolta" saját kapujába. Három Vasas góllal tehát az állás 2-1 volt - az MTK-nak. (Keneseiék már a hétvégi, Vác elleni bajnokin is három találatot adtak a váciaknak - a végén mégis 5-0-ra nyertek). Ezután még többet birtokolták a labdát az egész meccsen jobban teljesítő Illésék és a 76. percben Kenesei sakk-matt helyzetben végleg eldöntötte a találkozót.

Téglaporos tökmag

Téglaporos tökmagot veszek, három pohár. Forest szotyit, három pohár szintén. A bejáratnál belenéznek a táskámba. Egy négy darabos rovarcsapda-szett van benne, emberi életben kárt nem tehet. Fociznak. A szünetben a beszédhibás bemondó elmondja a Szabad Föld Kupa eredményét. A Tápiószentmárton egy nagyon rokonszenves csapat. A beszédhibás bemondón röhög mindenki. Minden botláson egyre jobban. Aztán fociznak. Aztán vége.

-rc-

Ezt már nem bírta tovább a Vasas-sereg. A B-közép megpróbált beugrálni a pályára, s amikor ezt a rendőrök a biztonságiakkal karöltve (szó szerint) megakadályozták, nem ,,tehettek"(...) mást, mint az ellenfél szidalmazását. A végig szimpatikus hívek (még a Tápiószentmártoniak tiszteletköre közben is végig tapsoltak, sőt le is pacsiztak velük - mintha saját csapatukat ünnepelték volna) az utolsó negyed órára feladták a reményt - pedig, mint ismeretes az hal meg utoljára - és ez vezethetett a kevésbé korrekt ,,szurkoláshoz".

MTK öröm a meccs végén
A végén természetesen - kell-e ezt mondani? - eufória a Blue Front részéről (lehettek vagy 150-en), a Vasas oldalon pedig... Volt aki megtapsolta kedvenceit, volt aki szomorúan hazakullogott, volt aki ,,tüntetett" és volt olyan, aki - hiába, még mindig erre képes ez a rossz magyar foci - sírt.

Pedig azt csak a győztesnek szabad...

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?