Három Vasas-gól - MTK kupagyőzelem

2000.05.03. 20:51
A szigorú, száraz tények: a 61. Magyar Kupát (2000-ben) az MTK csapata nyerte, miután a döntőben 3-1 arányban verte meg a Vasast. Pedig három gólt az angyalföldiek lőttek...

A kupadöntő az más
De itt kérem érzelmek is voltak! Hiszen a kupadöntő az más. Erre készülni kell. A szurkolótáborok - mert ha nem is nagy, de azért volt! - előre festették a zászlókat (ebben a Vasas bizonyult jobbnak, ,,Malaccal nyerjük a kupát" feliratú transzparensük mindent ,,ütött"). A fanatikusoktól a szimpatizánsokig mindenkinek ott volt az a pici (vagy nem is olyan pici) ,,gombóc" a gyomrában. A munkatársak, barátok, osztálytársak, és még ki tudja ki, ma összeveszhetett ismerősével, mert a Vasas és MTK drukkerek valószínűleg egy picit magasabb hőfokon égtek. A munka se ment olyan jól, talán egy rossz felelés is becsúszott a suliban, a férj nem vett meg mindent a közértben.

MTK - Vasas 3-1 (0-1)

Népstadion, 5000 néző. Vezette: Hajdó (Sápi, Vámos)
MTK: Babos - Komlósi, Kuttor, Szamosi, Elek - Buzsáky (Madar a szünetben), Halmai, Erős, Illés - Kenesei (Ilea a 84. percben), Gusatu (Egressy a 74. percben) Vezető edző: Henk Ten Cate
Vasas: Kövesfalvi - Juhár - Tóth, László - Mónos, Zováth, Szili (Simek a 80. percben), Aranyos (Bekő a szünetben) - Sowunmi, Kabát, Szilveszter (Tiber a 78. percben) Vezető edző: Komjáti András
Góllövők: Szilveszter a 12., Tóth A. (öngól) a 49., Szilveszter (öngól) az 55., Kenesei a 76. percben

Hiába, ez a kupadöntő! Legalábbis annak az 5000 nézőnek, aki kilátogatott és buzdította az egyik illetve a másik gárdát. Jelentem, a kék-fehérek örülhettek jobban. Bár az előmérkőzésen - a Bodajk-Tápiószentmárton Szabad Föld kupadöntőn - még ünnepelhettek az angyalföldiek is, mert az elődöntőben általuk is megkedvelt Szentmártoniak tizenegyesekkel 5-4-re nyertek.

Aztán ez a jókedv (a piros-kék oldalon) ki is tartott az első félidő végéig. A 12. percben ugyanis Hajdó játékvezető ,,szöktette" Szilvesztert, aki kiugrott a védők között és Babos hasa alatt a hálóba gurított. Öröm a köbön a Vasasnál, pillanatnyi elkeseredettség a kékeknél. Az első játékrészben még Sowunminak akadtak ordító helyzetei, de egyiket sem tudta kihasználni. A másik oldalon Illés lövését hárította bravúrral Kövesfalvi.

A B-közép megpróbált beugrálni a pályára
Minthogy több Vasas-drukker volt a Népstadionban, a szünet többnyire jókedvűen telt el. Több volt a mosolygós arc, akik már azon gondolkodtak, hogyan is fog telni az ünneplés. Lehet, hogy Kabáték is így vélekedtek, hiszen a második félidőre szinte ki sem jöttek és már az első tíz percben fordult a kocka. Előbb Erős lövése pattant meg Tóth Andráson, majd Kenesei szögletét Szilveszter ,,stukkolta" saját kapujába. Három Vasas góllal tehát az állás 2-1 volt - az MTK-nak. (Keneseiék már a hétvégi, Vác elleni bajnokin is három találatot adtak a váciaknak - a végén mégis 5-0-ra nyertek). Ezután még többet birtokolták a labdát az egész meccsen jobban teljesítő Illésék és a 76. percben Kenesei sakk-matt helyzetben végleg eldöntötte a találkozót.

Téglaporos tökmag

Téglaporos tökmagot veszek, három pohár. Forest szotyit, három pohár szintén. A bejáratnál belenéznek a táskámba. Egy négy darabos rovarcsapda-szett van benne, emberi életben kárt nem tehet. Fociznak. A szünetben a beszédhibás bemondó elmondja a Szabad Föld Kupa eredményét. A Tápiószentmárton egy nagyon rokonszenves csapat. A beszédhibás bemondón röhög mindenki. Minden botláson egyre jobban. Aztán fociznak. Aztán vége.

-rc-

Ezt már nem bírta tovább a Vasas-sereg. A B-közép megpróbált beugrálni a pályára, s amikor ezt a rendőrök a biztonságiakkal karöltve (szó szerint) megakadályozták, nem ,,tehettek"(...) mást, mint az ellenfél szidalmazását. A végig szimpatikus hívek (még a Tápiószentmártoniak tiszteletköre közben is végig tapsoltak, sőt le is pacsiztak velük - mintha saját csapatukat ünnepelték volna) az utolsó negyed órára feladták a reményt - pedig, mint ismeretes az hal meg utoljára - és ez vezethetett a kevésbé korrekt ,,szurkoláshoz".

MTK öröm a meccs végén
A végén természetesen - kell-e ezt mondani? - eufória a Blue Front részéről (lehettek vagy 150-en), a Vasas oldalon pedig... Volt aki megtapsolta kedvenceit, volt aki szomorúan hazakullogott, volt aki ,,tüntetett" és volt olyan, aki - hiába, még mindig erre képes ez a rossz magyar foci - sírt.

Pedig azt csak a győztesnek szabad...  • Hírek
  • Csok