Úriember angolok

2000.05.17. 11:47
Ismét bebizonyosodott, hogy az angolok (britek) szavatartó úriemberek. A szigetországi huligánok vasárnap megígérték, hogy bosszút állnak a Leeds-szurkolókat ért sérelmeken (a sérelem szó jelen esetben két halottat is magában hordoz), és kedden éjszaka annak rendje és módja szerint összecsaptak a törökökkel.
Apró szépséghibája a dolognak, hogy nem ők kezdték. A Chelsea, a Leeds, a Glasgow Rangers és a Cardiff fanatikusaiból álló utazó egylet tagjai úgy gondolták, hogy a hirig előtt van idejük meginni egy-két pofa sört. Az iszogatás elhúzódott, és a piknikező hoolok egyszer csak arra lettek figyelmesek, hogy a törökök megtámadnak egy koppenhágai angol pubot. Nosza rajta, kapták magukat, elővették rosszabbik modorukat (és ütő-, valamint szúrószerszámaikat), aztán nekiestek a gátlástalan galatásoknak.

A hadüzenetet egy sörösüveg jelentette, melyet az egyik történelemben jártas brit (nem illik csak úgy nekirontani az ellennek) vágott a kedd esti szórakozásukat űző jámbor félholdasok közé. A békés dán főváros percek alatt csatatérré változott, az elkövetkező két órában mindenki ütött-vágott mindenkit. Az UEFA döntő prológja döntetlenül végződött, a helyi rendőrség 2000 fővel (a dán police 1/5-e) avatkozott a küzdelembe, és a nagy attak végén őrizetbe vett öt-öt rendbontót mindkét oldalról. Egy angol bilincs helyett kést kapott, de nem nagyon foglalkozott vele, az orvosok szerint állapota kielégítő, ami azt jelenti, hogy este kinn lesz a meccsen.

Természetesen a törökök ismét a brit huligánok nyakába akarják varrni az egész balhét, lévén, hogy Európa még mindig elhiszi, hogy egyedül a szigetországban vannak vandál sportrajongók, elfeledkezve a holland, német és balkáni szurkolók tetteiről. Persze, a kis-ázsiaiak (fél-európaiak) az isztambuli, két halálos áldozatot követelő esetnél is a leedsiek nyakába varrták volna a hiriget, de pár nap múlva kiderült, hogy két békés, normál szurkoló volt a szenvedő alany. Ekkor gyorsan elkapták a gyilkosokat, akik bevallották, ők kezdték az egészet. Úgy tűnik a jelen helyzetben is hasonlóan alakultak a dolgok - a törökök megsértődtek, hogy a britek visszaütöttek. No de tudhatták volna: egy angol gentleman mindig felveszi az eléje hajított kesztyűt, és visszahajítja a ...sörösüveget. Este, a mérkőzés előtt (esetleg után) várhatóan folyt. köv.


  • Tippek
  • Biztosítás