Real(is) kupagyőzelem

2000.05.24. 23:54
Nem történt ,,csoda" a párizsi éjszakában: a Bajnokok Ligája döntőjében a Real Madrid megverte a Valenciát. A Real mostani sikerével nyolcadszor nyerte el a BEK-trófeát. Ráadásul ez a siker azt is jelenti, hogy a királyi klub címvédőként indulhat a jövő évi kiírásban.
A mérkőzés előtt a fogadók a madridiaknak adtak nagyobb esélyt a győzelemre, pedig a Valencia előrébb végzett hazájuk bajnokságában. A pártatlan szurkolók többsége azonban a - legalábbis ezen a szinten - ,,kicsinek" titulált CFV-t favorizálták.

A spanyol házidöntő nem sokáig volt izgalmas, hiszen a fővárosiak az első perctől fölényben játszottak. A Valencia kontrákra épített, de egy kivételtől eltekintve - ekkor Mendieta lövését kellett hárítania Casillas kapusnak - remekül zárt a Real védelme. A latin-focit kedvelők örülhettek, mert még a nagy tét sem akadályozta meg a pengés játékosokat abban, hogy egy-egy élményszámba menő cselt be ne mutassanak.

Aztán a 39. percben Roberto Carlos 35 méteres szabadrúgása után a labda lepattant a védőkről, Farinos nem szabadított fel, és Salgado beadását Morientes fejelte be.

A második félidőt jobban kezdte a Valencia - a gólokat mégis a Madridiak lőtték.

Előbb McManaman ,,felugorva", kapásból talált be, majd negyed órával a mérkőzés vége előtt Raul egyedül vezette a labdát Canizaresre, kicselezte őt és nem hibázott.

Vincente Del Bosque-nek még arra is volt energiája, hogy a régóta sérüléssel bajlódó Hierronak játéklehetőséget adjon. A második gól után már nem is erőlködtek a piros-sárgák, érezték, nincsen keresnivalójuk.

Hector Cupert az újabb elveszített finálé után végérvényesen meg lehet bélyegezni az ,,örök második" jelzővel (az edző eddigi csapataival mindenhol csupán ezüstéremig jutott). Talán majd az Interrel, hiszen a trénert az olasz sztárcsapattal hozták szóba.

Európa legjobb csapata tehát jelenleg a Real Madrid. Legalábbis hivatalosan. Pedig ,,vigaszágon" (tavaly a második helyen végeztek hazájuk pontvadászatában) kerültek be a csúcsligába. Leírnám én, hogy a királyi gárda a bajnokok bajnoka, csak hát ez sajnos nem igaz. A ,,blancos" nem az elsők között lett az első. Viszont megnyerték a legrangosabb európai kupát.

Real Madrid - Valencia 3-0 (1-0)

Saint-Denis, Stade de France. Vezette: Braschi (olasz)
Real Madrid: Casillas - Campo - Salgado (Hierro a 86. percben), Karanka, Helguera, R. Carlos - McManaman, Redondo, Raul - Anelka (Sanchis a 83. percben), Morientes (Savio a 73. percben)
Valencia: Canizares - Angloma, Pellegrino, Djukics, Gerardo (Ilie a 68. percben) - Mendieta, Farinos, Gerard, Kily Gonzales - Claudio Lopez, Angulo Gólszerzők: Morientes a 39., McManaman a 66., Raul a 75. percben
Sárga lap: Salgado a 37., Gerardo a 38., Roberto Carlos az 57., Canizares a 61., Farinos a 86., Pellegrino a 90. percben  • Hírek
  • Támogatások