Egyházi focibajnokság

2000.05.24. 17:50
Budapest első kerületének focirajongói ezen a hétvégén a tiszta sportnak drukkolhatnak, a hetedik alkalommal megrendezett I. Kerületi Egyházak Labdarúgó-bajnokságon vagy millenniumi tornán a furcsa szabály: káromkodásért két perc kiállítás jár.

A káromkodási különszabályt nehéz lesz megítélni a görög-keleti vallású csapat esetében: a keretet sok görög anyanyelvű erősíti, a bíró pedig görög nyelvórákon nem sokat járt. A vicces szabályt félretéve, a szervezők még mindig várják az egyéni játékosok, csapatok jelentkezését. A focicsapatok összetételénél nem feltétlenül csak egyházi vagy egyházhoz közelálló személyben gondolkodtak (lelkész, ministráns), hanem az első kerület lakosságára is számítanak Így bárki, aki játékával erősíteni kívánja valamelyik csapatot, jelentkezhet játszani. A bajnokságban már tizenkét csapat jfog játszani, három közülük leány sereg.

Jelentkezési infók

A rendezvény helye: I. ker. Czakó utcai Sport- és Szabadidőközpont;ideje: 2000. május 27., szombat; megnyitó: reggel 9 órakor.
Jeletkezni lehet: Vecsey András önkormányzati képviselőnél, tel.:06-209-148-289

A bajnokság eddigi történetében a Szent Anna plébánia és a Mátyás templom csapata már kétszer nyert, s kétszer őrizhette meg egy-egy évig a díjként felajánlott vándorkupát. Bizttató jel, hogy a Szent Katalin Plébánia csapatának balhátvédje fölépült súlyos sérüléséből (kettős lábszártörés) és ismét játszik csapatában. Az idei győztes abban a szerencsés helyzetbe kerül, hogy már a Budapest Egyházi Labdarúgóbajnoka címért is megküzdhet Pest bajnokával, a Református Egyházközség józsefvárosi csapatával.

A szombati rendezvényt az első kerület polgármestere dr. Nagy Gábor Tamás fogja megnyitni, a díszvendég nem ás mint a legendás Puskás Öcsi lesz. A támogatóknak hála a résztvevők (és maguk az újságírók is) délben térítésmentesen a helyszínen készített vörösboros marhapörköltet kapnak.  • Hírek
  • Csok