Gyalogáldozat a Vezér érdekében

2000.05.30. 10:42
Még csak két napja, hogy befejeződött az utolsó igazi profi bajnokság - bár a diósgyőri ultrák pályafoglalása miatt még nincs hivatalos végeredmény -, de máris újabb botrány lóg a levegőben. Torgyán József - FTC elnöki minőségében elküldte a klubtól egyik leghűségesebb mamelukját, Gál László technikai igazgatót.
Torgyán leváltása utópisztikus gondolat
Gál László ráfázott. Röviden így értékelhetnénk az ex-kettes-szektoros technikai igazgató gyors eltávolítását a Fraditól. Gál alig egy hete kitárulkozott a Nemzeti Sportban, elmondta gondolatait, érzéseit, és kb. öt év után ő nyilatkozott először őszintébben a Fradi belügyeiről. Kiderült belőle, hogy az örökös egyesületi tagsággal büszkélkedhető Fradit Féltők Társasága demagógok gyülekezete, hogy Varga Zoltán (mellesleg szobra van a Fradi sétányon) egy kókler, összeférhetetlen nagypofájú, hogy az előző elnökség szétlopta a futballszakosztályt.

Gál egyedül magát és Páncsicsot tartotta igazi fradistának, akiknek az ereiben is zöld vér folyik. (Igaz viszont, hogy fehér öltönyben és zöld ingben még senki sem látta...) Az elnök, Torgyán doktor agytekervényein végighömpölygött az információ, egy boa constructor emésztési sebességével feldolgozta a hallottakat-olvastakat, és úgy határozott, hogy Gál megsértette a Ferencváros legendáit. Azt már csak én teszem hozzá, hogy nem először történt meg ez a borzalom, de minden idők legzöldebb vezére most került olyan helyzetbe, hogy fel kellett áldoznia valakit. A csapat katasztrofálisan szerepelt ebben az idényben, a stadionba csak véletlenül tévedt be egy-egy szurkoló, a szakosztály a Környezetvédelmi Minisztérium fásítási programjából vegetál, a szponzori reklámtáblákon a jó hangzású, de kevés anyagi hasznot hozó ,,Hajrá Fradi!" feliratok forognak.

Valakinek tehát buknia kellett. Legyen ez Gál, hisz ő a legkisebb hal a társaságban - bár a kettes szektor haragjával valószínűleg még számolni kell majd: feltűnhet egy-két ,,Torgyán takarodj!" transzparens a kerítéseken. De kit lehetett volna elküldeni? Páncsicsot nem, hisz ő sokat tud, ráadásul két éve folyamatosan bizonygatják alkalmasságát. Szabadi elnökhelyettes urat megint csak nem, mert ő jó kisgazda. Torgyán leváltása olyan utópisztikus gondolat, mint Thürmer Gyula köztársasági elnökké választása. Maradt Gál. Illetve ment. Pedig csak azt csinálta, amit kértek tőle. Szomorú. Gál is, a szurkolók is. Hogy a többiek még maradnak...  • Tippek
  • Hírek