16:00, November 30.
Ausztrália 1
Dánia 0
al-Dzsanúb Stadion D csoport
16:00, November 30.
Tunézia 1
Franciaország 0
Education City Stadion D csoport
20:00, November 30.
Lengyelország 0
Argentína 0
974 Stadion C csoport
20:00, November 30.
Szaúd-Arábia 0
Mexikó 0

Megkezdődött a guberálás

2000.06.15. 11:08
A következő labdarúgó idény szoros időbeosztása miatt - már júliusban gyöpre vonulnak az aranylábúak - a legtöbb csapatnál megkezdődött az alapozás, és az ezzel együtt járó játékosáramlás. A tehetősebbek a csóringerek legjobbjait próbálgatják, aztán vagy elé tesznek valamit, vagy menj fiam a világba...
Ahogy az elmúlt években megszokhattuk, a legnagyobb vándorlás a Ferencvárosnál lesz (van), ahol a szokásossá vált edzőcsere mellett - Poklepovics ment, Csank jött - ismét távozik a fél csapat. Arra azért nem kell gondolni, hogy a zöldek tábora minden egyes búcsúzó után véres könnyeket hullajt, hisz Váczizoli és Kriston mágus nem aranybetűkkel fog bevonulni a Fradi 101 éves történelmébe. Rajtuk kívül Fülöp, Halgas, Lilik, Jagodics és Kovács Béla sem világrengető átigazolás, de Füzi és Bükszegi (ez utóbbi a szakemberek véleménye!!!) MTK mezbe öltözését, valamint Szűcs kapus visszarendelését (a Lauternnek kell egy jó harmadik kapus) megérezheti a csapat. A pótlásról máris intézkedtek a gondos vezetők: jött Sólyom, Gera és Kardos Pécsről, Balog Ceglédről, Németh és Cheregi a Videotonból. Véleményem szerint sokkal nem lehetnek rosszabbak a távozók nagy részénél. Majdnem visszahozták Lipcseit is, de az érte két 2 millió schilling most nem állt a környezetvédelmi tárca rendelkezésére.

Az FTC legnagyobb riválisa (főleg pályán kívül) az Újpest is átalakul. Már, ha így lehet nevezni, amikor egy csapatból elmennek a legjobbak. Tóth Norbert és Pető a szomszédba, a Vasashoz igazolt, Waltner külföldre tart, Kovács Zoli fél év alkudozás után elkelt a francia kettőbe - az egyik újpesti vezető azzal zárkózott el a kölcsönadástól, hogy nem jó, mert még visszaküldik...Várhidi sem kell tovább, helyére a kölni diplomás Kisteleki ül, és erősítésnek itt van Medgyesi a Kispestből. Sőt, lehet, hogy Dubecz is lilába öltözik. A stadion viszont épül-szépül, kár, hogy lassan nem lesz kit nézni a szurkolóknak.

Szép csendben erősítget az MTK és a Vasas. A kék-fehérek a már említett fradisták és az angyalföldi Szilveszter mellett Ferenczit akarják. A klub szerint a csatár már aláírt, míg Ferenczi amnéziával küszködve erre nem emlékszik (a végén azt fogja mondani, hogy a három keresztet bárki odatehette). Mivel Babos ismét úgy érzi, hogy kinőtte a hazai elitet, így a helyére jött Végh és Vlaszák. A Vasas az újpestiekkel kezdte, majd a BVSC-s Polonkai és a Dunaferres Komódi után jött a Fortuna Kölnből Hajdú. Szó van még a váci Havránról is.

Nagyobb port vertek fel a külhonban próbálkozó honfitársak sikerei: igazi szenzációként a debreceni Bodnár Lászlót leigazolta a Dinamo Kijev, Horváth Ferenc egymillió márkáért Genkből Cottbusba, Sebők Vili Mannheimből szintén az egykori NDK-s városba adta el magát. Sebők József még mindig izgatja a ciprusiakat, Egressy Dél-Koreáig vándorol (ott még nem ismerik a beadásait, lehet, hogy meg is veszik), Lipcsei és Korsós Attila is szabad préda (miután kirúgták őket Salzburgból) és Izrael még mindig tárt karokkal várja a magyarokat. A többiekről majd később, hadd érlelődjenek még!  • Tippek
  • Hírek