16:00, December 03.
Hollandia 0
Egyesült Államok 0
Kalifa Nemzetközi Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 03.
Argentína 0
Ausztrália 0

Gyöngyöt a disznók közül

2000.07.06. 10:52
A vasárnap véget ért Európa-bajnokság méltánytalanul árnyékot vetett kis hazánk belterjes vetélkedésére, pontosabban annak előkészületeire, az átigazolási időszakra. Szinte a legnagyobb érdektelenség közepette bizniszeltek élcsapataink mindenhatói, míg a sportmunkatársak az edzőtáborokban izzadtak. Próbált már valaki 45 fokban ultizni?
A bőség zavarával küszködve kénytelen leszek a teljesség igénye nélkül szemezgetni a népvándorlás korára emlékeztető játékosáradatból, de valamiféle keretet adva a dolognak haladjunk csoportok szerint - ha már a következő pontvadászat első felét ilyetén megosztottság jellemzi.

Az ,,A" betűjelet magáénak tudó társaság legillusztrisabb tagja a bajnok, a Dunaferr. Ezt az is mutatja, hogy ők mélyültek bele legkevésbé a turkálásba, megelégedtek azzal, hogy a debreceni Bagoly és a BVSC-s Pomper Kohász-mezbe öltözött, és csábítgatják még a diósgyőri Szakost. (Hogy mi tart vissza valakit a DFC-ből a bajnokhoz igazolni nagyobb rejtély, mint a rosette-i kő kétszáz évvel ezelőtt...)

Lilik Nyíregyházát választotta
A Ferencváros sem tétlenkedett az elmúlt három hétben, hiába, no, aki a szokások rabjává válik...A legek klubjánál már évek óta szabály, hogy lecserélik a keret kétharmadát. Idén sem történt ez másképp: 13 kicsi zöld sas kirepült a fészekből (de legalábbis a szárnyait próbálgatja), míg 12 ,,egyéb kategóriás" madarat őrült sebességgel mázol zöldre a vezetőség. Vannak persze, akikről egyelőre lepereg a festék...Utóbbi tucat büszke tagja Cheregi és Németh a Vidiből, Csiszár az ETO-ból, Lipcsei a Salzburgból, a pécsi mágikus triász (Sólyom, Gera, Kardos), a ceglédi Balog, míg Dragóner, Nagy T. és Zombori erősen két(esély)es vállalkozás.

Újabb két zöld-fehér csapat következik a sorban, a nyugati határszél reprezentánsai, a Győr és a Haladás. A Folyók Városának anyagi lehetőségei nem teszik lehetővé, hogy az Eb-válogatottak kereteiből töltsék fel a csapatban tátongó lyukakat (különben se játszhat egyszerre tizenegy légiós), így jobb híján a kölcsönbe adottakat hívták vissza: Stark Törökországból, Sütöri Albániából (természetesen nem fért be a Tiranába) tért meg gyökereihez. A Haladás anyagilag valamivel jobban áll a Duna-Rába-partiaknál, így bátran körülnézhetett az NB III-ban és az NB II-ben. Aki keres, az talál, tartja a mondás, a szombathelyiek is ráleltek a kőszegi Vargára, a dunakeszi Némethre, no meg a megye I-re készülő Siófokból Juhászra.

Tornyi csodát ígér Kispesten
A Kispest legnagyobb húzása Tornyi Barnabás megszerzése volt. Tornyi mindenütt képes csodákat tenni, igaz a klubnak ez 50-100 milliójába, és egy csődeljárásba kerül. A csoda természetesen nem mindig pozitív jellegű, ez benne a lutri. A Honvédnál most - ha már Barna szeret kártyázni - tizenkilencre ászt húztak. Ha nem huszonegyeznek, még jó is lehet...Szépen csendben készülget a Tatabánya, ahol annyiban már látszik a profi vezetés - és, hogy a tulaj a saját pénzét adja -, hogy rendesen megrágják a dolgot, mielőtt hazai játékosért pénzt adnak. Eddig csak a tárgyalásokig jutottak.

Preisinger Belgiumban nem kellett senkinek
Újonchoz méltó vásárlásba kezdett a Matáv-Sopron, a ,,tűt a szénakazalból"-effektus náluk "szénát a kazalból"-ként működik. Biztosan telefonos-bordóba öltözik Vincze Ottó öccse, Gábor a BVSC-ből, Lippai Diósgyőrből, Salagean Győrből és az Izraelből visszatérő Somogyi, de nagy valószínűséggel a kunszentmártoni Farkas, valamint a Belgiumban csapat nélkülivé vált Puglits és Preisinger is a Hűség Városába igazol. A tavalyi idény egyik - a kevés közül - kellemes meglepetést szolgáltató csapata a Nyírség óvatos duhajként megfontoltan válogat: a fradista Fülöp, Kulcsár és Lilik mellett az NB I/B gólkirályát, a százhalombattai Károlyi Róbertet öltöztették Taurus feliratú mezbe a nyíregyháziak.

Vélhetően még több veretes név fog felmerülni minden gárdánál, hiszen az átigazolási szezon lejártáig senki sem adja fel, hogy igazgyöngyöt találjon. Még, ha ennek az esélye meg is egyezik a magyar válogatott 2002-es vb-szereplésének odsszával...  • Hírek
  • Hírek