Gyöngyöt a disznók közül

2000.07.12. 11:30
A nemrég véget ért Európa-bajnokság méltánytalanul árnyékot vetett kis hazánk belterjes vetélkedésére, pontosabban annak előkészületeire, az átigazolási időszakra. Szinte a legnagyobb érdektelenség közepette bizniszeltek élcsapataink mindenhatói, míg a sportmunkatársak az edzőtáborokban izzadtak. Próbált már valaki 45 fokban ultizni?
Az ,,A" csoport - tavalyi bajnokság szerinti - legjobbja, a Dunaferr továbbra sem erőlteti meg magát. Úgy látszik, az újvárosiak megtalálták azt a három új játékost (Bagoly, Pomper, Szakos), akikkel végigverhetik a Vén Európát. Igaz, a Kohásznak eddig ez nem jött össze, ugyanis a gmündi edzőtáborban előbb az ukrán Sahtor Donyecktől kaptak ki 3-1-re, majd az olasz Udinese is legyőzte a magyar bajnokot, ezen az összecsapáson 4-1 volt a végeredmény.

Lipcsei három évig a Fradit erősíti?
A Ferencváros már korábban bevásárolt, a zöld-fehéreknek utóbbi egy hétre csak a Bundesliga II-ből - méghozzá a Fortuna Kölntől - érkező Dragóner Attila maradt hátra. Ami a Fradi játékát illeti, egyelőre még döcög a gépezet, jó példa erre a nem túl acélos Dorog elleni teljesítmény: bár a IX. kerületiek 2-1-re nyertek, a játék nem volt túl meggyőző (mellesleg Lipcsei mellett a másik gólt a még mindig csak próbajátékon lévő Koch Tamás szerezte; a fiatalember pedig nem más, mint az egykoron szintén az Üllői úton szereplő dr. Koch Róbert kisöccse).

Győrött a vezetők nem elégszenek meg az Albániából visszatért Sütöri Péterrel, valamint a Tunéziából hazaküldött Stark Péterrel. Az ETO-nál ugyanis két besztercebányai labdazsonglőrt tesztelnek (az, hogy Daniel Mif, valamint Antal Mihály neve nem mond sokat a futballbarátoknak, nem meglepő. Mindenki megnyugtatására: a két focista nem volt tagja az Eb-n szerepelt román válogatottnak.

Stark Péter, Győrőt folytatja
Nyugodtan kijelenthető viszont, hogy ezentúl Szombathely lesz az óriási tehetségű brazil játékosok gyűjtőhelye. Valószínűleg Andre és Reinaldo régi vágya teljesült azzal, hogy a Copacabana helyett a Rohonci úti stadion zöld gyepén - Kajjal, Somfalvival, Bodorral és a többiekkel együtt - rúghatják a bőrt.

Tornyi Barnabás, úgy látszik, csak a szépre emlékezik. Ami azt illeti, sokat nem kell törnie a fejét, ugyanis a ,,hatvanmilliós mester" eddig csupán Diósgyőrben tudott - fél éven keresztül - eredményt produkálni. Ennek szellemében, a Boszik-stadionban is alakul a mini-Diósgyőr, hiszen a kispestiek már leigazolták Babos Ádámot, Julius Notát, Buzás Attilát, Lipták Lászlót, már régóta a piros-feketéket erősíti Téger István, valamint Szabó Tibor, és szóba került Egressy Gábor szerződtetése is. Ha az eredmény ugyanaz lesz, mint Borsodban, jó pár keramikusművészre lesz szükség, hogy a vezetők állni tudják a cehhet...

A Tatabánya, úgy gondolom, túl van idei teljesítményének a zenitjén azzal, hogy az Intertotó-kupában kiverték a Cibalia Vinkovcit. Emberi számítás szerint az orosz Zenit Szentpétervár ugyanis már túl nagy falatnak bizonyul, bár kívánom, hogy ne legyen igazam. ,,Sajnos" a leningrádiak elleni páros-mérkőzésen még nem öltheti magára a Lombard mezét a ,,világhírű" grúz csatár, Zirakadze Volarián, valamint a BVSC-ben eltűnéseiről ismert Potemkin Károly. Rajtuk kívül Tatabányára tart a ghánai válogatott Ansah is (megjegyzem, jellemző a honi viszonyokra, hogy az egyetlen valamire való, és hazánkba tartó, játékost - akit azért ismernek egy-két országban - a legprofibb klubnak titulált gárdától szimplán kirúgják, a Lombard pedig ,,erősen gondolkodik" leigazolásáról). Sopronban, a Hűség Városában, a fél kezdőcsapat kicserélődött.

Preisinger Sándor, Sopronban folytatja
A korábban írtakhoz képest - Lippai, Salagean, Somogyi, Vincze G. - csupán az MTK-ból kiebrudalt Preisinger Sándor érkezett, de jöhet még a bevereni Puglits Gábor is, sőt, legújabban a szintén a Hungária körútról elkívánkozó Egressy Gábor neve is felmerült (Bár a ballábas játékosért rengetegen versengenek. ,,Egér" azonban - ahogy az egy sztárhoz illik - vár, főleg egy külföldi ajánlatra. Elvégre egy ,,ilyen" játékosnak snassz a magyar bajnokságban szerepelni...)

A Nyíregyháza csendben készül, nincsenek nagy igazolások. A pályafutását a nyírségben megkezdő Eszenyi Dénes ugyan visszatérhet(ne, ha elfogadná a szpari ajánlatát), ám kérdés, a még mindig a Mechelen színeiben az MTK-nak lőtt három góljából élő öreg duhaj mennyit tudna segíteni Őze Tiboron.

Erről a csoportról most ennyit, bár az átigazolási időszak végéig még van egy kis idő - és mivel még mindig sok kis csapatnélküli magyar zseni futkározik, no nem a labda, hanem kenyéradó után, gondolom továbbra is folytatódik a gyöngyhalászat.  • Tippek
  • Lakáshitel