Üzenet a legjobb magyar játékosnak

2000.08.16. 21:27
Illés Béla, akit már több ország bajnokságában választottak az év játékosának, egy hete megsértődött, hogy miért fütyülték ki őt az MTK szurkolói az FC Jokerit - többszörös BEK, KEK, Szuper Kupa győztesn - csapata elleni 1 - 0 után. Azok a szurkolók, akik 2000 forintot fizettek egy darab jegyért. 2000 forintból az a szegény MTK szimpatizáns elmehet a kedvesével egy kényelmes moziba - perec, pop-corn, cola, stb. - és tudja mit kap érte. Sőt, még választhat is! De ő az MTK-t választotta. Mert aki meccsre megy, az csak bízhat benne hogy azt kapja amit szeretne.
Valószínűleg ezért voltak mindössze kétezren egy olyan válogatott mérkőzésen, amelyre még Bicskei Bertalan szövetségi kapitány is azt mondta - és mondja mindig, ha nem tétmérkőzést játszik a válogatott - a taktikát kell gyakorolni és nem számit az eredmény. És a nézők? 1500-2500 forint közötti jegyárakkal a világverő osztrákok ellen.

Az első húsz percben bebizonyosodott hogy Hajdu B. István humorérzéke összefüggésben van az általa közvetített mérkőzés színvonalával. Ugyanis az EB-n megcsodált közvetítési stílust itt nem tudta előadni. Nem az ő hibájából. Az első magyar helyzetre nem kellett sokat várni, mindössze fél órát. Ekkor Horváth került helyzetbe, de elügyetlenkedte. Két perc múlva viszont magyar pályán ritkán látható akcióból szerzett vezetést a magyar csapat. Fehér cselezgetett befelé a jobb oldalon, középre gurítását Tököli gurította vissza Illésnek, aki 14 méterről jobbal a bal sarokba helyezett. Három perc múlva a félidő legnagyobb és egyetlen osztrák helyzetét hagyta ki Kirchler. A magyar válogatott kényszerítő passzokkal kisérletezget, nem sok sikerrel.

A második félidőben a legnagyobb változást az jelentette hogy most a másik irányba támadtunk. Ez Halmait annyira felkavarta hogy az 55. percben lekellett cserélni. Mint elmondta már a szünetben végig a dupla 0-ás helyiségben volt és annyira fájt a gyomra hogy nem bírta tovább folytatni a játékot. Helyette Dárdai jött be, aki két perc múlva 18 méterről lőtt alig mellé.

A 67. percben egy erőtlennek tűnő osztrák támadás végén jobbról ívelték be a labdát és a hosszú oldalon érkező Kirchler a bal alsó sarokba fejelt. Hogy hol volt Fehér, akinek Kirchlert kellett volna fognia? Talán maga sem tudja. A gól annyira megzavarta a mieinket, hogy a hátralévő időben még momentuma sem volt a magyar válogatottnak. Bicskei hiába próbálkozott cserékkel, - Tököli és Illés helyett Herczeg és Lendvai lépett pályára - zavarodottságunkra mi sem jellemzőbb mint hogy a második félidőben csak mi kaptunk sárga lapot. Az egész mérkőzés csak Rósa Henriknek marad emlékezetes, aki a 88. percben pályára lépve megszerezte első válogatottságát.

Ez ellen a nagyon gyenge osztrák válogatott ellen a második félidőben nem tudtunk komoly gólhelyzetet kialakítani. Így elmondható hogy a135. Magyarország - Ausztria mérkőzés körülbelül olyan izgalmas volt, mint a Rosalinda című mexikói sorozat 135. része.

És szeptemberben jön a világ legjobb védelmével rendelkező Olaszország. Ott szeretnék legalább egy döntetlent 2-3 ezerért.

Vagy inkább forduljak Rosalindához?

Magyarország - Ausztria 1-1 (1-0)
Népstadion, 2000 néző, V: Jara (Amler, Tulinger) csehek.

Magyarország: Király - Korsós, Sebők, Mátyus,-Fehér,Lisztes, Halmai,(Dárdai 55.), Illés,(Lendvai 72.) Hamar,(Rósa 88.) - Tököli(Herczeg 70.) Horváth.
Ausztria: Wohlfahrt - Hatz, Neukirchner, Stranzi, Winklhofer,- Cerny, Flögel, Herzog(Kitzbichler55.) Kirchler, - Brunmayr, Radovic.
Góllövők: Illés (32.) ill.Kirchler (67.)
Sárgalap: Mátyus, Horváth, Lendvai ill. Winklhofer.  • Hírek
  • Lakáshitel