Szilárda
-4 °C
3 °C

A Fradi szív(ott)

2000.08.28. 23:22
Igazi kisgazda-rendezvény volt hétfő este az Üllői úti Fradi-pályán. Az igénytelenség és a giccsesség volt a jellemző az FTC labdarúgó-szakosztályának centenáriumi gálamérkőzésére.
Elég volt csupán ránézni a ferencvárosi kezdőcsapatra, és máris észrevehettük, hogy nem egy ősfradista gárda futott ki a gyepre egy nappal a soproni zakó után. A Németh G. - Cheregi - Dragóner, Crnomarkovics - Balog, Vén, Lipcsei, Gyepes, Nagy N. - Rob, Tóth M. nevével fémjelzett tizenegy, valljuk meg, kicsúfolása a korábbi nagy csapatok bármelyikének.

Az összecsapás előtt ünnepi események zajlottak, hiszen a zöld-fehérek legendás játékosai megkoszorúzták a Springer-szobrot. Majd pedig a sportpályák örök szereplője, Bubik István lépett az alkalmi színpadra. Ahogy a helyi műsorközlő köszöntötte, a ,,színijátékos" - szokásához híven - enyhén illuminált állapotban szólt az 1000 fős ,,tömeghez". ,,Kicsit kevesen vagyunk, nem így képzeltem el" - búslakodott a most éppen Fradi-drukker Bubik, és hát valljuk meg, enyhén fejezte ki magát.

Mivel sem a Barcelona, sem az AC Milan, sem az uruguay-i válogatott vendégszereplése nem jött össze a most már 101 éves klubnak (persze, lehet, hogy jobb is, mert ezek az együttesek nem tudtak volna a gálához illően annyira gyengén futballozni, hogy a Fradi ne vesztessen jöjjön ki azokból a küzdelmekből...), maradt a Dinamo Zagreb. Igaz, Torgyán doktorék a lehető legjobb megoldást választották, hiszen a kilátogató nézők kb. fele az egykori Fradi-edző, Marijan Vlak miatt jött ki a stadionba.

Nos, a meccsről sok érdemlegeset nem lehet elmondani, bár a kilencedik percben Vén Gábor megszerezte a vezetést, a tizenhatodik percben pedig Cvitanovic kiegyenlített, több nem is igen történt. A huszadik minutumban Juhos játékvezető megállította a játékot, és egy perces gyászszünetet rendelt el a Ferencváros halhatatlanjainak. A kivetítőn ez idő alatt el is jutottak az ,,M" betűig...

A második félidő tizenötödik percében megtörtént a csoda: Nagy Norbert helyére Kriston Attila állt be! Az Üllői úti ,,kedvenc" minden megmozdulását - nem volt sok - hangos ováció köszöntötte, sőt, egy a nevezett középpályás által elpuskázott helyzet után a B-közép ,,Kriston Atti! Krisotn Att!" felkiáltással köszöntötte a játékost.

A 83. percben még Ivan Leko elrontotta azt a kevéske kis örömöt, amit a döntetlen jelenthetett volna, hiszen a Németh Gábortól megszerzett labdát a gólvonalon túlra segített.

Zárszóként még Marius Cheregi jól hátba rúgta Akramovicot, amiért még a centenáriumi mérkőzésen is piros lap(!!!) járt.

Összességében csupán annyit lehet elmondani az ünnepi estéről: ez bizony senkinek sem hiányzott. A Ferencvárosnak - ahogy kívülről tűnt - púp volt a hátán a rendezvény, a játékosok is inkább meg nem érdemelt szabadnapjukat töltötték volna, a szurkolók is valószínűleg csak kötelességtudatból mentek ki az összecsapásra, a Croatiának sem ez az mérkőzés jelentette a csúcsot. No, meg persze mindenidők ,,legzöldebb" elnökének sem hiányzott a gála. Olyannyira, hogy Torgyán József hétfőn este - információink szerint - nem jelent meg az Üllői úton.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!