Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Trapattoni tart a mérkőzéstől

2000.09.03. 18:38
Az olasz sajtó szerint esti világbajnoki selejtező előtt az olasz csapat edzője, Trapattoni inkább a megmérettetéstől tart, mint a "lefegyverzett" magyar csapattól. A hatvanezer fős szurkolósereg némileg elárasztotta a Budapestet, de atrocitás nem történt.
A BRFK sajtóügyelete elmondta az Indexnek, hogy az esti magyar-olasz világbajnoki labdarúgó mérkőzés kapcsán nincs a szokottnál nagyobb készültség, a rendőrség ,,megfelelő" létszámban képviselteti magát. Bár a magyar és olasz drukkerek elöntötték a pályaudvarokat és a WestEnd környékét, ahol az olasz csapat van elszállásolva, atrocitásokról nem érkezett hír.

Olasz-drukkernek tűnő személyek a WestEnd közelében
Giovanni Trapattoni szorong, bár nem elsősorban a magyar csapat miatt, hanem a túlzó várakozások miatt, amellyel az olaszok tekintenek a vasárnap esti labdarúgó világbajnoki selejtezőre - írták az olasz sportújságok.

Az ellenféltől az olaszok szerint nincs mit tartani. A La Stampa a lap vasárnapi számában megjegyzi: Tököli Attila és Illés Béla a két legjobb játékos, de a mai magyar labdarúgás jelenleg "lefegyverzett" állapotában van. Arra is emlékeztet az újság, hogy a magyar csapat a Népstadionban több megaláztatást is elszenvedett. A támadásra berendezkedett olaszok igyekeznek kihasználni ezt.

A La Gazzetta dello Sport, a legtekintélyesebb olasz sportnapilap visszafogottabban ítéli meg a helyzetet, mint a La Stampa. A sportlap szerint Trapattoni a hazai csapatot buzdító szurkolók lelkes biztatására és a magyar focistáknak - különösen a meccs első részében várható - nagyfokú aktivitására számít.

A szakértők azonban arra is felhívják a figyelmet Rómában, hogy az olasz válogatott szövetségi kapitánya nem veszíti el éberségét. A kisorsolt ellenfelek - Litvánia, Grúzia, Románia, és Magyarország közül ugyan egyik sem "életveszélyes kígyóverem", de oktalanság lenne önfeledten "törtetni a bokrok között" abban a hiszemben, hogy a meglapuló kígyók úgysem harapnak. A románok például bizonyosan kihasználnák ezt a magatartást - fűzték hozzá.

,,A magyarok törleszteni akarnak, és különösen az első percekben várható élénk játék tőlük, ekkor várhatók leginkább kapura lövési kísérleteik." - állapítja meg a lap, az olasz szövetségi kapitányra hivatkozva.

A La Gazzetta dello Sport is megemlíti azonban, hogy az olaszoknak Európa-bajnoki ezüstérmeshez méltóan kell pályára lépniük, s az itáliai lap tudósításából az is kiderül, hogy valójában a sportújság a Squadra Azzurra magabiztos szereplésére számít Budapesten is.

Trapattoni azonban inkább attól tart, hogy az olaszok túlzott eufóriával várják az ő "vizsgamérkőzését", olyan rendkívüli elvárásokat támasztanak vele szemben, amelyeknek nem tud megfelelni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!