Zelma, Rajmund
-4 °C
-1 °C

Csa(n)k egy sima zakó

2000.09.06. 19:19
Magyar csapattól régen látott szellemes játékkal rukkolt elő a Dunaferr, és ehhez a fővárosiak alkalmas partnerek voltak. Az egyik oldalon egy szervezett, tudatosan felépített CSAPAT, egy magabiztos cserekapussal, a másik oldalon tíz, zöld-fehér Fradi mezbe bújtatott emberke, minden elképzelés nélküli futkározással és egy roppant bizonytalan, sokat hibázó kapussal.
Az első félidőben több kérdés merült fel az emberben. A Fradi miért csak negyed óráig volt partiban a bajnokkal? Molnár miért csak az emberrel együtt hajlandó elrúgni a labdát? A játékvezető miért nem látta, hogy Tököli lesen állt az első gól előtt?

Az első negyedóra élvezetes küzdelmet hozott, hála annak, hogy mindkét csapat támadólag lépett fel. Komoly helyzet nem alakult ki egyik kapu előtt sem, de így is jó mérkőzést láthattak a nézők. A 20. perctől a Dunaferr fokozatosan bedarálta a fővárosi együttest. Az első félóra leglátványosabb jelenete mégis az volt, amikor Molnár térd magasságban csúszott be Vénnek, úgy hogy a labda legalább két méterrel odébb volt, majd nem értette miért a sárgalap.

A félidő utolsó tíz percében aztán Tököliék megmutatták miért is ők lettek tavaly a bajnokok. Előbb a válogatott csatár értékesített -lesről- egy kapusról kipattanó labdát, majd Lengyel lépett ki teljesen egyedül a védők közül, nagy magányában elkocogott a kapuig és mint ha csak a Városligetben egy sörmeccsen lenne, gurított a bal alsó sarokba.

A második játékrészben csak egy kérdés merült fel. Hol a Ferencváros?

Ezt a félidőt nem lehet értékelni, mert egy közepes színvonalú edzőmeccsé lett a rangadónak induló mérkőzés. A kohász fiúk akkor szereztek gólt, amikor akartak. Kérdések csak a vendégöltözőben merülhetnek fel. Vajon Csank mester milyen taktikával küldte ki játékosait a szünet után? Ebből mit kapott vissza?

Az utolsó negyedóra egy Bud Spencer filmre emlékeztetett. És megint dühbe jövünk! Ugyanis amikor a zöldek lőttek egy gólt, Lengyelék rögtön kettővel válaszoltak, minden megerőltetés nélkül. A végén még szépített a Ferencváros, de ez Újvárosban senkit sem érdekelt, mert már mindenki a fiesztára készült.

Vajon a Fradinál, mikor ér véget a szieszta?

Jegyzőkönyv
Dunaferr - Ferencváros 5 - 2 (2 - 0)
Dunaújváros, 8000 néző. Vezette: Ábrahám (Balajti, Georgiou)

Dunaferr: Bita - Molnár, Salamon, Éger, Kiss Gy. (Kóczián 67.) - Zavadszky (Nagy T.81.), Lengyel, Bagoly, Pomper - Orosz, (Nicsenko, 46.) Tököli
Ferencváros: Vámos - Dragóner, Cheregi, Crnomarkovics - Balog, Lipcsei (Földvári 71.), Gyepes (Rob 75.), Vén, Nagy N. - Tóth M., Horváth P.

Gólszerző: Tököli (36., 58.), Lengyel (39., 83.), Zavadszky (80.) ill. Crnomarkovics (78.), Tóth M. (91.).
Sárgalap: Molnár (32.)

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!