Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Melyik a Dunaferr igazi arca?

2000.09.14. 23:20
A Dunaferr futballistái nyugodtan készültek Kiprich József egykori csapata ellen. Úgy gondolták, hogy ők ide hoztak egy Európai sztárcsapatot és nekik már nincs mit veszíteniük. A magyar gárda, ha másból nem, az MTK Szófiai sikeréből meríthettek erőt. Na meg abból a 18 000 nézőből, akik bíztak abban, hogy legalább olyan játékot produkálnak Lengyelék, amilyet megszoktunk tőlük a Bajnokok Ligája selejtezőiben. A vendég Feyenoord biztos volt a továbbjutásban már a mérkőzés előtt, de mint tudjuk, a Hajduk Split is így kezdte az Újvárosiak ellen.
A hollandok kezdték a játékot, de a Dunaferr hamar átvette a kezdeményezést. Aktívabban játszottak Zavadszkyék az első negyedórában, de a zárt holland védekezésnek nem találták az ellenszerét. A 25. percre kiegyenlítődött a játék és a Feyenoord is vezetett komoly akciókat, amelynek eredményeként, Rabóczkinak kellett nagyot védenie, majd Bosvelt fejelt kapufára egy szögletet. Több se kellett. Két perc múlva Tököli küldött kapura életerős lövést, majd a 39. percben ugyanő fejelt mellé szinte a kapu torkából. A 40. percben Tomasson egy csellel két hazai védőt is becsapott, majd lágyan ívelt a jobb kapufára, ahonnan a labda szerencsére pont a magyar kapus kezébe pattant. Kemény belépők és nagy mezőnybeli csata jellemezte az első félidőt.

Események
25. perc
Bosvelt fejelt a kapufára.
30. perc
Salamon indította Tökölit, aki nagy helyzetben egy méterrel a kapu fölé lőtt.
42. perc
Tomasson lőtt egy lövőcsel után a tizenhatoson belül, a labda ismét a kapufán csattant, a kipattanót pedig Rabóczki magához ölelte.
53. perc
Rósa adott be a bal oldalról kisodródott helyzetben, a labda azonban a felső kapufát érintve elhagyta a játékteret.
58. perc
Kornyejev pöckölte a labdát az ötösről a kapu felé, de szerencsére Bagoly az utolsó pillanatban kiemelte a labdát a gólvonalról.
60. perc
Leonardo ugratta ki a jobb oldalon Kornyejevet, aki beadott középre, a menteni akaró Molnár azonbana saját kapujába lőtte a labdát. Öngól.
85. perc
Molnár beemelését Tököli perdítette kapura, egy holland láb azonban beleért, s szögletre mentett. A sarokrúgást követően Kiss fejelt a kapura, Dudek azonban a gólvonalon megfogta a labdát.
A második félidő ugyanúgy erős Újvárosi rohamokkal kezdődött, ennek eredményeként az 50. percben egy perc alatt két helyzetet sikerült elpuskázni. Előbb az előretörő Molnár veszélyeztetett, majd Rósa lőtt keresztbe a kapu előtt igen csúnyán. A 60. percben megszületett a mérkőzés első gólja. Molnár szerezte, mégse örülhettünk neki, mert a saját kapujába lőtte. Egy jobb oldali holland beadást becsúszva próbált meg menteni, de balszerencséjére a hálóba vágódott a labda. A magyar védő mentségére szóljon, hogy ha nem ő rúgja be, mögötte érkezett a holland csatár, aki valószínűleg nem hibázott volna. Ettől megnyugodtak a vendégek és egyre több veszélyes akciót vezettek. Többször Rabóczki bravúrjaira volt szükség. Egervári Sándor cserékkel próbálta meg frissíteni csapatát, nem sok sikerrel. Az utolsó percekben kitámadott a magyar bajnok, helyzeteket is kialakított, de gólt sajnos nem sikerült elérnie. Így pedig maradt a szomorú végeredmény, a mezőny talán legjobbjának öngóljával: Dunaferr - Feyenoord 0 - 1 (0 - 0)

Úgy tűnik, megint egy álommal szegényebbek leszünk. A Dunaferr idei kupaszereplésének leggyengébb játékával szenvedett vereséget hazai pályán a holland bajnok Feyenoordtól. A szomorú az, hogy a magyar bajnok ezzel a teljesítményével még így is megverte volna a hazai mezőny legtöbb csapatát. Csak hát most nem itthoni ellenféllel játszottak. A hollandok azt játszották, amit rutinos kupacsapatnak játszania kell idegenben. Ha kellett visszaálltak a kontrákra várva, ha kellett szabálytalanságokkal tördelték a játékot. Sajnos a szabálytalanságokkal mi sem fukarkodtunk. De amikor Molnár elkezdett komolyabban a játékkal törődni, mindjárt veszélyesebb lett csapata játéka, ő pedig a mezőny egyik legjobb teljesítményét nyújtotta. Az már csak személyes tragédiája, hogy az ő öngóljával szerzett előnyt a végig magabiztosan játszó vendégek. Sajnos ezúttal a cserék sem hoztak frissítést, így csak abban bízhatunk, hogy idegenben a ,,szokásos" Dunaferrt látjuk.

Dunaferr SE - Feyenoord 0 - 1(0 - 0)
Játékvezető: Skjervold (norvég).

Dunaferr: Rabóczki - Molnár, Salamon, Éger, Kiss Gy. - Zavadszky, Bagoly, Pomper, Rósa H. - Orosz, Tököli

Feyenoord: Dudek - Rzasa, De Haan, Van Wonderen, Gyan - Bosvelt, Kornyejev, Paauwe - Leonardo, Tomasson, Kalou

Csere: Pomper helyett Lengyel (46.), Zavadszky helyett Nyicsenko (64.), Leonardo helyett Van Vossen (77.), Orosz helyett Mozgovoj (79.).

Gólszerzők: Molnár (öngól, 60.)

Sárgalap: Molnár (20.), Rzasa (28.)

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!