Frigyes
18 °C
24 °C

Ferencváros: A pályán kívül már világszínvonal

2000.10.10. 19:01
A Ferencvárosi Torna Club, Üllői úti pályáján ma adták át az országban egyedülálló beléptető rendszert. A székházban tartott sajtótájékoztatón, kiderült, mennyibe is kerültek a szép, zöld kapuk és hogy tavasszal mondható teljesnek a biztonsági rendszer, amikor a pályát és környékét pásztázó kamera rendszert is átadják.
Török Lajos elmondta, hogy ez a beengedő rendszer Angliában és Franciaországban már bevált
A Ferencvárosi Torna Club második az MTK mögött, amely a legújabb európai előírásoknak megfelelő, számítógépes beléptető rendszert helyezett el stadionjában. A rendszer kivitelezését a Multi Alarm Biztonságtechnikai Rt. végezte el.

Török Lajos, a létesítmény igazgatója, a sajtótájékoztatón elmondta, hogy ez a beengedő rendszer Angliában és Franciaországban már bevált. Ezek az új kapuk még csak a kezdeti lépések, ugyanis tavasszal felkerül az a 16 videó kamera, amely a stadion környékének rendjét fogja felügyelni. A stadionon belül pedig olyan kamerák lesznek elhelyezve, amelyek képesek a nézőket zoomolni, azaz egy rendbontó arcát, teljesen ki lehet venni.

A 36 forgókapus beléptető rendszer felállítása és a 13 pénztár számítógépes felszerelése, valamint a próbaként beállított 3 digitális kamera, 74 186 000 forint (plusz áfa) - ba került. A jövőre beüzemelő 13 új kamera beállítása még 18 000 000 forint (plusz áfa) lesz.

Az új jegyek vonalkód rendszerrel lesznek ellátva, így csak egyszer lehet velük bejutni. A létesítményigazgató, már előre a szurkolók türelmét és megértését kérte, mert a jegyeket akkor nyomják frissen, amikor a szurkoló megveszi és előreláthatólag lesznek a rendszernek ,,gyermekbetegségei". De reméli, hogy a kellemetlenségek elkerülésére, a bérletesek száma emelkedik.

Csongor Attila a Multi Alarm cégvezetője hozzá tette, hogy természetesen gondoltak a mozgássérültekre is, számukra szabadon hagytak egy kaput, amin kényelmesen tudnak közlekedni. A kapukhoz telepített vezérlőelektronika a leolvasott vonalkódot egy számítógéphez továbbítja.

Ellenőrzés után színes lámpák jelzik az eredményt. Három jelzés lehet:
Zöld jelzés: Belépés engedélyezett.
Piros jelzés: Belépés nem engedélyezett.
Piros-sárga jelzés: A belépő másik kapuhoz szól.

A Fradinál tehát a körülmények már-már a világszínvonalat képviselik.

A csapat pedig...