Dániel, Daniella
16 °C
30 °C

Már az MTK sem veretlen

2000.10.14. 17:55
A 12. fordulót rendezték a labdarúgó NB I őszi idényében. A legnagyobb meglepetés, hogy az eddig veretlen MTK otthonában győzelmet aratott Vasas. Szintén meglepő, hogy a bajnok Dunaferr csak az utolsó percben tudta megmenteni az egyik pontot Szombathelyen valamint, hogy az eddigi 11 mérkőzésen mindössze 5 gólt szerző Pécs egy laza ötössel küldte haza a kanizsaiakat.
Debreceni VSC-Videoton FCF 3-1 (1-1)
A hazai pályán jó teljesítményt nyújtó debreceniekhez az idegenben meglepetésekre képes fehérváriak látogattak el, minden adva volt tehát egy jó mérkőzéshez. Nagyon jól kezdett a Vidi, s Hompoth góljával a 16. percben már érett a meglepetés, ám a hazaiak fokozatosan átvették a kezdeményezést. Bő félóra elteltével Kerekes feldobta magát a 16-oson belül, a jelenetet Hanyecz szabálytalannak ítélte, s a büntetőt maga a ,,sértett" értékesítette. Ezzel a félidei eredmény 1-1 volt. A második 45 perc már egyértelműen a hazaiaké volt. A 64. percben Böőr révén fordítottak, majd az utolsó pillanatban lőtt Ulveczki góllal bebiztosították a győzelmet.

Haladás FC-Dunaferr SE 1-1 (0-0)
Az A-csoport utolsó helyezettje fogadta az élen álló, bajnok Dunaferrt. Ennek tudatában szinte mindenki biztos vendég győzelmet tippelt a találkozó előtt. Nos, akik így vélekedtek jókorát tévedtek, hiszen - hatalmas meglepetésre - a hazai csapat az utolsó percig vezetett. A Haladás Nelio góljával az 52. percben szerezte meg a vezetést, s több helyzete volt az előny növelésére is, ám ezek sorra kimaradtak. Végül a 89. percben a kétségbeesetten támadó Dunferrnek Zavadszky góljával sikerült megmentenie az egyik pontot.

LFC Tatabánya-Kispest Honvéd FC 2-0 (2-0)
Sorozatban három vereség után a Tatabánya ellen kellett volna javítania a Kispestnek, hogy távolabb kerüljön a kieső zónától. Az a Tatabánya ellen, amely a legutóbbi fordulóban kiütéses, 5-2-es győzelmet aratott a veretlen Dunaferr otthonában. Nem ígérkezett tehát a feladat könnyűnek, s nem is sikerült Tornyi Barnabás együttesének megvalósítania. A hazaiak ugyanis magabiztos játékkal, Jeremejev és Zirakadze góljaival, könnyed győzelmet arattak a Kispest felett.

Matáv Sopron-Győri ETO FC 2-1 (0-0)
Nagy várakozás előzte meg a megyei rangadót, magyar viszonylatokban szépszámú közönség látogatott el a stadionba. A találkozón az egyre jobb formát mutató Sopron fogadta az elmúlt három fordulóban mindössze egy pontot szerzett győri csapatot. Mindezek ellenére a vezetést mégis a vendégek szerezték meg a második félidő első percében, Kenesei találatával. A Matáv azonban Vincze és Kulcsár góljával fordított, s így helyet cserélt a tabellán a két csapat.

Zalahús ZTE FC-Újpest FC 0-2 (0-1)
Az idegenben igen jó teljesítményt nyújtó Újpest ezúttal is három ponttal térhetett haza vidéki kirándulásáról. Kunzo góljával az első játékrész közepén szerezte meg a vezetést a fővárosi csapat, s miután a félidő utolsó percében Szabó II Zsoltot kiállította a Kassai játékvezető, megpecsételődött a hazaiak sorsa. A második találatot szintén egy idegenlégiós, Orescsuk szerezte a 60. percben. Ezzel az Újpest megőrizte második helyét a tabellán, a zalaiak pedig továbbra is a kiesés szélén állnak.

Pécsi MFC-Nagykanizsai FC 5-1 (3-0)
A B-csoport két kiesőhelyen álló csapata játszott egymással ki-ki mérkőzést. A győzelem mindkét fél számára létfontosságú volt, hiszen a három pont megszerzésével még életben maradnak a bentmaradási remények. Ennek a reményében rögtön a mérkőzés elején támadólag léptek fel a hazaiak, s bő negyedóra elteltével már vezettek is két góllal. A félidő végén újabb gólt szerzett a Pécs, s a második játékrész már ,,örömfocit" hozott. A hangulatot csak az rontotta, hogy a 72. percben büntetőt hibázott Király, s nem sokkal később szépítettek a vendégek. A pécsiek remek játékkal duplázták meg góljaik számát, győzelmük teljesen megérdemelt. A kérdés csupán az marad, hogy idejében kezdett-e el hajrázni a baranyai csapat.

MTK Hungária FC-Vasas DH 0-2 (0-1)
Már nincs veretlen csapat az NB I mezőnyében, miután hazai pályán kapott ki az MTK. A Vasas már a 3. percben megszerezte a vezetést, Tiber ugratta ki Kabátot, aki 14 méterről a jobb sarokba gurított. A második félidőt hasonlóan kezdte a vendégcsapat. A 2. percben a Szili buktatásáért megítélt tizenegyest Kabát értékesítette. A 71. percben egy baloldali szabadrúgás után Illés a bal felső sarokba fejelt, ám a pontszerzéshez ez nem volt elég.

Ferencvárosi TC-Nyírség SFC 2-0 (1-0)
A forduló utolsó összecsapása a Ferencváros-Nyíregyháza találkozó volt. A Fradi az elmúlt hetekben újra magára talált, s Kispesten é s Győrben is begyűjtötte a három pontot. A gyenge erőket képviselő Nyíregyháza ellen még teljes erőbedobásra sem volt szüksége a csapatnak, könnyedén aratott győzelmet. A vezetést már a 10. percben megszerezte a hazai csapat Horváth Péter tizenegyes góljával, majd a második játékrészben Kondora öngóljával bebiztosította győzelmét.