Árpád
-2 °C
4 °C

Az MTK és a Tatabánya a labdarúgó alapszakasz győztese

2000.10.29. 20:01
A tizennegyedik fordulóval befejeződött az NB I alapszakasza. A forduló utolsó két mérkőzését éppen a két csoportgyőztes játszotta, meglehetősen viharos körölmények közöt. A Tatabánya hazai pályán verte Kovács tizenegyesével az FTC együttesét, míg az MTK tét nélküli összecsapáson vereséget szenvedett a Videotontól.
Kilenc emberrel fejezte be a mérkőzést az FTC

Az NB I alapszakaszának utolsó fordulójának utolsó előtti mérkőzését játszották vasárnap délután Tatabányán. A mérkőzés tétje az volt, ha nyer a hazai gárda, akkor az A-csoport első helyén végez, megelőzve a tavalyi bajnok Dunaferrt, és hat jutalomponttal indulhat a rájátszásban. A vendég zöldek számára már kevesebb izgalmat ígért az összecsapás, hiszen az eredménytől függetlenül harmadik helyen zárják az első kört, és négy pontot visznek magukkal.

Ismét sok nézőt vonzott a Ferencváros labdarúgócsapatának vendégjátéka a bányászvárosban. A két csapat komótos iramban kezdte a mérkőzést, jobbára a két tizenhatos között pattogott a labda. A meglehetősen barátságosra sikerült első félóra után a meccs légköre váratlanul felforrósodott. Hornyák Vendel és Marius Cheregi kakaskodott egy hazai szöglet előtt, Hajdo játékvezető először csak figyelmeztette a két renitenst, majd miután újból összeakaszkodtak, kiállította a két, magáról megfeledkezet játékost. A félidő legizgalmasabb jelenete a huszonnyolcadik percben játszódott le, amikkor Nagy Sándor egy kiugrás után lőtt a Németh kapujába. A játékvezető azonban meglepetésre kifelé ítélt szabadrúgást, valószínűleg a kapus támadása miatt.

A második negyvenöt perc már élénkebb iramban kezdődött, Gera forgatta be a védőket majd alig lőtt mellé. A hatvanadik percben dőlt el a mérkőzés. Jermejev Kovácstól kapott remek indítást a baloldalon, Lipcsei még felvágni sem tudta, viszont a kifutó Németh kapus elütötte. A játékvezető tizenegyest ítélt és a reklamáló Lipcseit kiállította. A büntetőt Kovács a kapu bal oldalába rúgta. A kilenc emberrel reménytelen helyzetbe került zöld-fehérek a lefújás előtt nyolc perccel nagy lehetőséghez jutottak. Nagy Sándor buktatta a tizenhatoson belül Kardost, a megítélt büntetőt azonban Horváth Péter elhibázta, Gelei bravúrral hárította a gyengén lőtt labdát, maradt az egygólos hazai siker.


Labdarúgó NB I, alapszakasz, 14. forduló, A-csoport:
Lombard-Ferencváros 1-0 (0-0)
Tatabánya, 6000 néző, V: Hajdó
Gólszerzők: Kovács (58. - 11-esből)
Kiállítva: Hornyák (23.), illetve Cheregi (23.), Lipcsei (58.)
Sárga lap: Süveges (53.), Nagy S. (76.), illetve Csiszár (40.), Horváth P. (65.)
Lombard: Gelei - Hornyák, Cseri, Szalma, Varga L. - Süveges (Tüske, 62.), Kovács A. (Goncalves, 81.), Árki, Jeremejev - Nagy S. (Kiprich, 80.), Vincze I.
Ferencváros: Németh G. - Cheregi, Dragóner, Balog - Kardos, Csiszár (Földvári, 75.), Lipcsei, Vén, Nagy N. (Gyepes, 31.) - Gera (Rob, 75.), Horváth P.

Verséggel is csoportelső az MTK

A székesfehérváriak budapesti kirándulása nem okozott túl nagy izgalmat. A huszonhét pontos hazaiak már az elmúlt fordulóban megszerezték a csoport első helyét, így felszabadultan léphettek pályára. A Videoton számára sem volt már tétje az összecsapásnak, mivel a Debrecen már öt pont előnnyel vezetett a piros-kékek előtt, már egy esetleges bravúr sem változtathatott a Videoton ötödik helyén. Kérdés csupán az volt, hogy a Hungária körútiak mennyire pihenték ki a hétközi franciaországi kirándulást.

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, már a nyolcadik percben vezetést szereztek Bány révén, aki tizennyolc méterről lőtt nagy gólt a jobb sarokba. Az MTK a félidő végén emberelőnybe került Hompoth-ot állította ki a játékvezető. A kék-fehérek gyorsan kihasználták az előnyt, a félidő utolsó percében Madar átadását Balaskó lőtte a hálóba. Mindenki azt gondolta, hogy a második félidőben a hazaiak megszerzik a győzelmet is.

Az ötvenkettedik percben Ferenczi tizenegyesből vezetést szerzett a Hungária körútiaknak, akik már páholyban érezhették magukat. A lelkes fehérváriak azonban nem adták fel, és rögtön a vezető gól után kiegyenlítettek Földes találatával, majd egy ajándékbüntetővel, amelyet Szalai felvágásáért ítélt meg a bíró, és Zombori értékesítette, a vezetést is megszerzték. Az eredmény később már nem változott, így az MTK bár verséggel zárta a fordulót, de végül megnyerték az alapszakasz B-csoprtját.

MTK Hungária-Videoton 2-3 (1-1)
Hungária krt., 1000 néző, V: Sápi
Gólszerzők: Balaskó (45.), Ferenczi (52. - 11-esből), illetve Bány (8.), Földes (55.), Zombori (62. - 11-esből)
Kiállítva: Balaskó (68.), illetve Hompoth (44.)
Sárga lap: Szilveszter (61.), illetve Bány (19.), Fodor (52.), Szalai T. (68.)
MTK Hungária: Végh - Szilveszter, Komlósi, Szamosi, Elek (Kincses, 64.) - Schindler, Buzsáky, Bükszegi (Füzi Á., 73.), Madar - Balaskó, Ferenczi
Videoton: Milinte - Hompoth, Hosnyánszki, Szalai Cs. (Szalai T., 25.), Lévai - Fodor, Tóth B., Bány (Császár, 82.), Németh - Zombori, Földes (Gyurováth, 90.)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?