Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Győri volt a győriek ásza a Kispest ellen

2000.11.04. 21:05
Az NB I rájátszásának első fordulójában zuhogó esőben, gól nélküli döntetlent játszott a Ferencváros Székesfehérvárott, ahol Kardos Ernő súlyos sérülést szenvedett. A Győriek Győri János két fejesével gyűrték le a kispestieket, míg a tatabányaiak hazai pontvesztése meglepetés a hetven percig emberhátrányban játszó soproniakkal szemben.
Viharos meccset nyert a Vasas

A labdarúgó NB I rájátszásának első fordulójának első mérkőzését játszották péntek délután Debrecenben. A bajnokság első részében nem remekeltek az angyalföldi piros-kékek, ezért joggal tarthattak a hajdúsági kilencven perctől. Mint utólag kiderült, nem sok alapja volt az aggodalmaknak, a hazaiak ezúttal elmaradtak a várakozásoktól. Pedig jól kezdték a meccset, a huszadik percben a Bajzát lerántásáért megítélt Kerekes Zsombor lőtte a kapu közepébe. Nagy védelmi hibából egyenlített a Vasas az első félóra végén. Tiber Krisztiánt hagyták őrizetlenül a hazai védők, aki miután megköszönte a lehetőséget biztosan lőtt a hálóba.

Szünet után felforrósodott a meccs légköre, a debreceni szurkolók és játékosok egyre többet foglalkoztak Juhos játékvezető ítéleteivel. A folyamatosan reklamáló debreceniek hiába harcoltak ki mezőnyfölényt, gólt a vendégek szereztek. Szili szöglete Turján fején szerencsétlenül megpattant, a jókor érkező Tiber befejelte második gólját. A Loki játékosai túl sok energiát fordítottak a bíró ítéleteink kommentálására, talán ha mindezt a játékra fordították volna...

Jegyzőkönyv:
Debrecen-Vasas DH 1-2 (1-1)
Debrecen, 2500 néző, V: Juhos
gólszerzők: Kerekes (24., 11-esből), illetve Tiber (33., 72.)
sárga lap: Bernáth (33.)
Debrecen: Fekete - Bernáth, Alekszics, Turján, Szatmári - Siklósi (Szabó 59.), Vadicska, Flick, Hanák (Schmidt 70.) - Kerekes, Bajzát (Horváth 78.)
Vasas DH: Hajdu - Mónos, Zováth, Juhár, Tóth A. - Sowunmi, Pető, Szili, Zabos (Aranyos 65.) - Tiber (Simek 90.), Tóth N.

Elmosta az eső a rangadót

Az MTK- Dunaferr mérkőzés elhalasztásával a forduló rangadójává lépett elő a Fradi székesfehérvári vendégjátéka. A két csapat a rövid átigazolási időszakot alaposan kihasználta, jelentősen megújult mindkét gárda játékos kerete. A hazaiaktól öten távoztak, hatan érkeztek, az öldeknél ez az arány nyolc-hat az újonnan érkezettek javára. A Videotonban nem játszott sérülés miatt a nyírségiektől hat millió forintért vásárolt Csernyienko, a zöldeknél pedig Arruda és Pinte játékengedélye nem érkezett meg.

Zuhogó esőben kezdődött a mérkőzés, az eső áztatta talajon folyamatos játék nem alakulhatott ki. Kevés értékelhető akciót láthattunk, a két gárda jobbára egymást gyömöszölte a pálya közepén. A félidő legizgalmasabb jelenetére kereken egy fél órát kellett várni. Ekkor Fülöp beadását Gera szép mozdulattal csúsztatta meg, Milinte bravúrral mentett szögletre.

A második félidő egyet értékelhető akcióját ezúttal a Videoton mutatta be. Az ötvenötödik percben Korsós nyolc méteres fejesét a léc alól hárította szögletre Szűcs. A hatvankilencedik percben Kardos súlyos sérülést szenvedett. Kiskapusival a fehérvári térfélen a szögletzászló közelében rajtolt s labdára, a zöld-fehér labdarúgó olyan szerencsétlenül ért talajt, hogy bokája derékszögbe hajlott, az első orvosi vélemény szerint bokatörést szenvedett és a mentő a székesfehérvári Szent György Kórház sürgősségi osztályára szállította.

Jegyzőkönyv:
Videoton-Ferencváros 0-0
Székesfehérvár, 3000 néző, V: Ábrahám
sárga lap: Tóth B. (27.)
Videoton: Milinte - Kiskapusi, Balassa, Lévai - Fodor (Sipeki, 80.), Tóth B., Vilutic, Zombori (Szalai T., 80.), Németh - Földes, Korsós
Ferencváros: Szűcs - Hrutka, Dragóner, Balog - Fülöp (Földvári, a szünetben), Csiszár, Vén, Keller, Kardos (Rob, 70.) - Gera, Horváth

Öreguras volt a Lombard

Biztos hazai sikert ígért a soproniak tatabányai vendégjátéka. A vendégek azonban alaposan meglepték a kissé álmosan kezdő Lombardot, és már a tizedik percben megszerezték a vezetést. Tóth távoli szabadrúgása Gelei ,,páncélmellényéről" kipattant, a berobbanó Preisinger az ötösről a hálóba emelte a labdát. A huszadik percben eldőlhetett volna a mérkőzés, miután a Virág ellen durván szabálytalankodó Vincze Gáborta játékvezető habozás nélkül kiállította.

Úgy tűnt a bányászcsapat ki is használja az ölébe hullott lehetőséget. A második játékrész elején először Vámosi emelt a hálóba öt méterről, majd a Kiprich buktatásáért megítélt tizenegyest Kovács értékesítette. Már mindenki azt hitte, hogy ,,megvan a meccs", kivéve az ex-tatabányai Tüskét, aki három perccel a vége előtt a jobb oldalon elfutott, majd tizennégy méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, ezzel értékes ponthoz juttatta a Sopront.

Jegyzőkönyv:
Lombard FC Tatabánya-Matáv Compaq Sopron 2-2 (0-1)
Tatabánya, 2500 néző, V: Megyebíró
gólszerzők: Vámosi (55.), Kovács A. (85.-11-esből) illetve Preisinger (10.), Tüske (87.)
kiállítva: Vincze G. (20.)
sárga lap: Zsivóczky (42.), Süveges (45.), illetve Preisinger (21.), Horváth R. (85.)
Lombard: Gelei - Gelbmann, Cseri, Szalma, Virág - Süveges (Bajkusa, a szünetben), Kovács A., Árki, Zsivóczky (Vámosi, a szünetben) - Nagy S. (Kiprich, 70.), Vincze I.
Sopron: Borsi - Vincze G., Szabados, Horváth R. - Perger, Kovács I., Somogyi (Tüske, 18.), Tóth, Kulcsár - Bausz (Varga K., 24.), Preisinger (Földvári, 82.)

Győri volt a győriek ásza

Győrben szintén a hazaiak tűntek esélyesebbnek a nem túl acélos kispestiekkel szemben. A piros-feketék azonban megtréfálták a győrieket. A negyedik percben Piroska jobboldali beadása után Plókai közelről fejelt a léc alá. A meglepett hazaiak hamar eszméltek, és Farkas révén kiegyenlítettek, sőt ha Kenesei nem lőtte volna kapufára a tizenegyest a harmincegyedik percben, a vezetést is átvehették volna még az első félidő lefújása előtt. A második negyvenöt percben Győri János remekelt. A huszonnégy éves játékos először Kenesei szögletét fejelte be, majd nyolc perccel a vége előtt ,,megismétlődött a történelem", ismét Kenesei szögletét fejelte a hálóba. A meglehetősen gyenge színvonalú mérkőzésen a hazaiak egy kiváló egyéni teljesítménynek köszönhették sikerüket.

Jegyzőkönyv:
Győri ETO - Kispest-Honvéd 3-2 (1-1)
Győr, 1500 néző, V: Makai
gólszerzők: Farkas B. (27.), Győri (54., 82.), illetve Plókai (4.), Lőrinc (80.)
sárga lap: Kiser (49.), illetve Faragó (53.)
Győr: Posza - Bognár, Stark, Győri, Vasas - Mracskó, Farkas B. (Erős, 78.), Kiser, Rósa (Károlyi, a szünetben) - Baumgartner (Nagy L., 72.), Kenesei
Kispest: Tóth J. - Plókai, Lőrinc, Téger, Kovács - Torghelle (Dubecz, 62.), Pintér, Szabó T. (Füzi, 62.), Piroska (Kiss, 78.) - Faragó, Egressy

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!