Magdolna
18 °C
27 °C

MTK: Egy gól az életben maradás

2000.11.09. 14:47
Az MTK Hungária, UEFA Kupa mérkőzésen idegenben, 2-1 arányú vereséget szenvedett a Nantes gárdájától. Ennek már két hete. Az eredmény ismeretében mindenki azt mondja, a Hungária körúton kiharcolhatják a továbbjutást Illésék. A mai visszavágón ,,mindössze" egy góllal kell nyerni a magyar csapatnak, ám gólt nem lenne szabad kapnia.
Pölöskei Gábor az MTK edzője, legerősebb összeállításában tudja pályára küldeni csapatát a visszavágón. A számára is fontos mérkőzés előtt, azért még maradt ideje, hogy az Index kérdéseire válaszoljon.

Pölöskei Gábor
- Mi a véleménye arról, hogy a közvélemény igen optimistán látja csapata továbbjutási esélyeit?

- Örülök, ha így van, de ne feledjük, hogy azért egy francia élcsapat ellen kellene azt a továbbjutást kiharcolni. Az idegenben elért 2-1-es vereség valóban bizakodásra jogosít fel, de igen nehéz mérkőzésnek nézünk elébe.

- Készül-e valami ,,trükkel" a franciák ellen?

- Semmi különlegességgel nem készültünk. Úgy gondolom fegyelmezett játékkal, 90 percen át tartó koncentrálással lehet csak keresni valónk. A legfontosabb, hogy gólt ne kapjunk, mert ez az egy meccs van és nincs lehetőség a javításra. Szélsőink lendületességében és gyorsaságában bízom, hogy ők többször a védők mögé tudnak majd kerülni.

- Készülnek-e külön a legveszélyesebb támadó, Moldovan őrzésére?

- Nem hiszem, hogy változtatni kéne eddigi védekezési technikánkon, maradunk a területvédekezésnél. Az érkező Moldovant így a két középső védőnk, Kuttor vagy Szamosi fogja remélhetőleg szerelni.

MTK - Nantes az Indexen
Kövesse figyelemmel a meccset az Indexen.
A legjobb 32 közé jutásért vívandó UEFA Kupa mérkőzésről, az Index on line tudósításban számol be.

A Hungária körúton a gólokat Illés Bélától várják. De mit vár ő, a mérkőzéstől?

- Ha ma is lőne egy gólt, mint két hete, az elég lenne a továbbjutáshoz.

Illés Bélától gól(oka)t várnak
- Ez igaz, de szerintem így is bravúr kellene a továbbjutáshoz. Nem szabad elfelejteni, hogy egy francia csapatról van szó. A franciák az elmúlt években VB-t és Eb-t nyertek, tehát nem lebecsülendő ellenfelek.

- Mégis mennyi esélyt ad arra, hogy pénteken önök várják a sorsolást?

- Nem szeretek számokba bocsátkozni, de az idegenben lőtt gól miatt úgy érzem képesek lehetünk a bravúrra, ezért 50-50 százalék az esélye mindkét együttesnek.

- Nem okozott gondot, hogy igen régen játszottak tétmérkőzést?

- Most azt mondom, hogy nem, mert így elkerültek bennünket a sérülések. Nantesban is többen sérülten vagy betegen vállalták a játékot, most viszont mindenki egészséges és a legjobb összeállításban vívhatjuk ki a továbbjutást.

- Gyakorolták a tizenegyeseket? Lehet, hogy azokkal kell kiharcolni a továbbjutást?

- Igen, de remélem nem lesz szükség rájuk...