Illés
17 °C
28 °C

A Vasas mumusa lett a Videoton

2000.11.11. 21:00
A labdarúgó NB I rájátszásának második fordulójának hat mérkőzését három nap alatt bonyolítják le a csapatok. A pénteki meccsen a Kispest meglepetésre legyőzte a Lombard gárdáját. A szombati játéknap tartogatott még nagyobb meglepetést, hiszen a Videoton hazai pályán győzte le a hetek óta egyre jobb formába lendülő Vasast.
Pénteken a Bozsik-stadionban találkozott az alapszakasz A-csoportjának első és utolsó helyezett csapata. A Kispest Honvéd idei legjobb teljesítményével győzte le a gyenge napot kifogó Lombardot. Pedig a meccs a Kispest szempontjából nem indult a legszerencsésebben, mert a tatabányaiak már az 5. percben vezetést szereztek. De a betegeskedő Puskás Ferenc kései utódai, talán Öcsi bácsira való tekintettel, nagy akarással, agresszíven játszottak és még a félidő közepén egyenlítettek. A második játékrészben pedig Faragó vezérletével a maguk javára fordították a találkozót.

A szombat egyik érdekessége az volt, hogy vajon a Fradi hogyan vág vissza a Győrnek a bajnokság elején elszenvedett vereségért. Nos a visszavágás sikerült, ugyanis a kissé megerősödött fővárosiak magabiztos játékkal, egy nem túl színvonalas mérkőzésen gyűrték le az Rába partiakat. Az első gólig még az iramra sem lehetett panasz, utána viszont a Fradi is visszavett a lendületből, ellenfele pedig ma csak ennyire volt képes.

Zalaegerszegen valószínűleg a nap mérkőzését játszották. Először a hazaiak szereztek vezetést, majd a Debrecen fordította a maga javára az eredményt, végül az utolsó percben szerzett góllal, a hazaiak otthon tartották a három pontot. A zalaiak az idény legjobb játékát produkálva győzték le a szintén jó teljesítményt nyújtó debreceni csapatot.

A forduló eddigi legnagyobb meglepetését a Videoton szolgáltatta azzal, hogy a Fáy utcában győzték le a bajnoki álmokat szövögető Vasast. A kétgólos sikerben elévülhetetlen érdemeket szereztek a Vidi újonnan igazolt játékosai, - Korsós és Balassa - akik a mérkőzés góljait szerezték. A fehérváriak végig szervezetten játszottak, de győzelmükhöz kellett Hajdu kapus nagy hibája is, aki az első gól előtt éppen Korsós elé ejtette Földes nem túl erős lövését.

A forduló hátralévő két meccsét, a Matáv Sopron - MTK és a Dunaferr - Újpest mérkőzéseket vasárnap játsszák.

A forduló eddig lejátszott mérkőzéseinek eredményei:
Kispest HFC - Lombard FC 3-1 (1-1)
Bozsik-stadion, 600 néző. Vezette: Bede
Gólszerzők: Faragó (23., 63.), Szalma (52.-öngól), illetve Vámosi (5.)
Sárga lap: Kovács H. (42.), Faragó (71.), illetve Gelbmann (31., 90.), Nagy S. (58.), Jeremejev (88.)
Kiállítva: Gelbmann (90.)
Kispest-Honvéd: Tóth J. - Plókai, Lőrinc, Téger, Kovács H. (Müller, 91.) - Dubecz, Pintér (Babos Á., 59.), Szabó T., Piroska - Faragó, Egressy (Torghelle, 76.)
Lombard FC: Gelei - Gelbmann, Cseri, Szalma, Varga L. (Potemkin, 80.) - Süveges (Bajkusa, a szünetben), Kovács A., Vámosi (Schafranek, 61.), Jeremejev - Nagy S., Vincze

Ferencváros - Győri ETO 2-0 (1-0)
Üllői út, 5000 néző, V: Szabó Zs.
Gólszerzők: Horváth P. (18.), Fülöp (83.)
Sárga lap: Dragóner (44.), illetve Nagy L. (14.), Bajusz (68.)
Ferencváros: Szűcs L. - Hrutka, Dragóner, Balog - Pinte, Csiszár, Vén (Schultz 82.), Keller, Rob (Földvári 61.) - Horváth P., Gera (Fülöp 79.)
Győri ETO: Posza - Bognár, Stark, Győri, Vasas - Mracskó, Bajusz (Károlyi 73.), Farkas B. (Erős 58.), Rósa - Nagy L. (Balla 58.), Kenesei

Zalaegerszeg - Debrecen 3-2 (1-2)
Zalaegerszeg, 7000 néző, V: Dubraviczky
Gólszerzők: Csóka (28.), Gliha (51.), Filó (89.), illetve Siklósi (30.), Flick (40.)
Kiállítva: Alekszics (63.)
Sárga lap: Waltner (14.), Róth (76.), Filó (89.), illetve Siklósi (19.), Bernáth (24.), Vadicska (32.), Böőr (58.)
Zalahús-ZTE: Bardi - Kocsárdi, Csóka, Balog, Filó - Bonchis, Nagy L. (Sabó 71.), Gaál, Róth (Babati 80.) - Waltner, Gliha
Debrecen: Fekete - Bernáth, Alekszics, Turján, Szatmári - Siklósi (Frida 82.), Vadicska, Flick, Böőr (Szabó II. 60.) - Kerekes, Bajzát (Hanák 70.)

Vasas - Videoton 0-2 (0-1)
Fáy utca, 2000 néző, V: Bukovics
Gólszerzők: Korsós (30.), Balassa (53.)
Sárga lap: Szili (79.), illetve Vilutics (18.), Zombori (50.), Fodor (78.)
Vasas DH: Hajdu - Zováth (Simek 65.), Juhár, Tóth A. (László 28.) - Mónos, Szili, Pető, Zabos, Tóth N. - Sowunmi (Maróti 85.), Tiber
Videoton: Milinte - Kiskapusi, Balassa, Vilutics - Fodor (Szalai T. 81.), Tóth B., Sipeki (Usvat 66.), Zombori (Udvari 83.), Németh - Földes, Korsós