Vilhelmina
12 °C
28 °C

Macedónia-Magyarország 0-1 (félidőben félbeszakadt)

2000.11.15. 18:21
A magyar labdarúgó-válogatott az év utolsó mérkőzését játszotta Macedónia válogatottjával, Szkopjében. A tét nélküli összecsapáson jól kezdett csapatunk, az újonc Kabát Péter beadását Fehér Miklós fejelte a hálóba. A sűrű köd miatt gyakorlatilag nem lehetett látni semmit a mérkőzésből. A másik újoncunk, Vasile Miriuta sajnálatos sérülést szenvedett, helyére Fehér Csaba állt be. A második játékrészben félbeszakadt a mérkőzés a nagy köd miatt.
Hasonló körülmények fogadták a magyar labdarúgó-válogatottat Macedóniában, mint a legutóbbi világbajnoki selejtezőn Litvániában: nagy hideg, és kongó stadion, amelyhez még jelentős köd is társult. Az évadzáró meccsre mindössze két- háromezer néző váltott jegyet. A mieink az előzetesen megadott összeállításban, a hagyományos piros-fehér zöldben, míg a hazaiak fehérben játszottak.

Gyors gól a ködben

A magyar válogatott élénkebben kezdett, Lisztes lőtt alig mellé. Az egyre sűrűsödő ködben alig lehetett valamit látni, ezt próbálták kihasználni a macedónok, távoli lövéssel próbálkoztak, Sáfár biztosan hárított. Az ötödik percben váratlanul megszereztük a vezetést. A köd takarásából Fehér Miklós fejelt a kapus felett a hálóba Kabát beadásából.(0-1)

Miriuta megsérült

A gól után gyakorlatilag élvezhetetlenné vált a találkozó, a teljesen leszálló tejsűrű ködben már nem csak a nézők, hanem már a játékosok sem tudták követni a meccset. Egy esemény történt mindössze, az első válogatottságát ünneplő Vasile Miriuta megsérült. Az exferencvárosi középpályást hosszasan ápolták az oldalvonalon túl, de már nem tudott visszatérni a pályára, helyére a bredai Fehér Csaba állt be.

Hová lett a mérkőzés?

Mindenki azt találgatta, hogy miért nem fújja le a játékvezető a mérkőzést? A félidő hátralévő részében esemény már nem történt, legalábbis ha volt, azt senki sem látta. A bosnyák játékvezető is ráunt a ,,semmire", és negyvennégy perc után véget vetett az első játékrésznek.

A második félidő kezdéséről még tárgyalnak a csapatok!

A tárgyalás erdményeként a játékvezető félbeszakította a mérkőzést!

Macedónia-Magyarország 0-1 (félidőben félbszakadt)


Skopje, 3 ezer néző, V: Carlija (bosnyák)
gólszerző: Fehér M. (6.)
Macedónia: Jovcsev - Stavrevski, Gerasimovski, Jovanovski - Lazarevski, Savevski, Veselinovski, M. Krstev, Sainoski - Becsiri, Saciri
Magyarország: Sáfár - Korsós Gy., Sebők, Juhár - Pető, Kabát, Lisztes, Miriuta, Hamar - Horváth F., Fehér M.