Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Puhl Sándor utolsó mérkőzése

2000.11.15. 23:01
Az olasz-angol válogatott mérkőzéssel búcsúzott az aktív nemzetközi játékvezetéstől, minden idők legeredményesebb magyar bírója Puhl Sándor. A magyar játékvezető hibátlanul vezette a játékvezetői szemmel nem túl nehéz meccset, méltó teljesítménnyel búcsúzott. A találkozót a házigazda olasz válogatott nyerte Gattuso bombagóljával.
Mielőtt a megérdemelt tél pihenőjükre vonultak volna az európai labdarúgó válogatottak, még utoljára benépesítették a kontinens stadionjait. Magyar szempontból, természetesen válogatottunk macedóniai kirándulása volta legérdekesebb, de az európai futball-szerető közvélemény érthetően nem Szkopjére figyelt. Annál inkább Torinóra, hiszen a nyári kontinensvetélkedő ezüstérmese, az olasz válogatott az örök rivális angolokat fogadta. Volt azonban miért izgulnunk, ezen a mérkőzésen búcsúzott az aktív játékvezetéstől, minden idők legeredményesebb magyar bírója, Puhl Sándor.

A két válogatott ellenkező felfogásban készült a meccsre. A hazaiak a megszokott összeállításukban kezdtek, csupán Iuliano és Totti hiányzott a kékekből, az utóbbi helyére a remek bajnoki formát mutató udinei Fiore került, valamint ismét lehetőséget kapott a kapuban a pármai Buffon. Giovanni Trapattoni kapitány semmit sem bízott a véletlenre, igyekezett a legjobb csapatot nevezni. Az angolok megbízott szövetségi kapitánya, Peter Tylor alaposan felforgatta a jól ismert keretet, inkább kísérletezésre használta fel a szerda estét. Hiányzott Owen és Scholes sérülés miatt, kezdőként jutott viszont szóhoz Dyer, és Barmby.

Zuhogó esőben kezdődött a mérkőzés, mérsékelt iramban, kocogósan focizgattak a csapatok. A hazaiak léptek fel támadólag az első helyzetet is ők alakították a tizedik percben, de Inzaghi fölé lőtt. Az angolok csupán az első negyedóra után merészkedtek ki tizenhatosuk előteréből, a liverpooli Emil Heskey azonban nem találta el a kaput. Puhl Sándort észre sem lehetett venni, persze ennél nagyobb dicséretet nem is lehet mondani egy játékvezetőről.

A második játékrészben növelték az iramot a hazaiak, és nem eredménytelenül! Az ötvenötödik percben Gattuso kapta a labdát az angol kaputól huszonnyolc méterre, és hatalmas gólt lőtt a felső sarokba, a labda a feső lécről vágódott a hálóba. David Beckham fejében volt az egyenlítés, de közeli próbálkozását Buffon gyors vetődéssel hárította. A találkozó hátralévő részében egyre többet cserélt mind a két gárda, helyzetek mindkét oldalon akadtak, de az eredmény már nem változott. Puhl Sándor hiba nélkül vezette a mérkőzést, méltóképp búcsúzott a világ elitjétől.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?