Szilárda
-4 °C
3 °C

Izgalmas csaták várhatók a hétvégi fordulóban

2000.11.17. 11:35
A hétvégén a labdarúgó NB I rájátszásának harmadik fordulójára kerül sor. Legnagyobb érdeklődés a Fradi tatabányai vendégjátékát kíséri, de minden bizonnyal érdekes összecsapás lesz a bajnok zalai vendégjátéka, a Vasas-Győr mérkőzés, és a jó formában lévő Kispest szereplése a gyenge napokat kifogó MTK otthonában.
Az első mérkőzést már pénteken lejátsszák, Újpesten a Matáv vendégeskedik. A találkozó esélyesei a hazaiak, bár a soproniak megelőzik őket a tabellán, ráadásul eddig két bravúros döntetlent értek el a rájátszásban a Lombarddal, illetve az MTK-val szemben. A hazaiaknak azonban csak a győzelem fogadható el, hiszen a Dunaferrtől elszenvedett vereség után egy újabb kudarc jelentős lemaradást jelentene a dobogótól.

Góllövőlista
13 gólos: KEREKES Zsombor (Debreceni VSC)
12 gólos: KABÁT Péter (Vasas DH), VINCZE István (Lombard FC Tatabánya)
10 gólos: TÖKÖLI Attila (Dunaferr SE), FERENCZI István (MTK Hungária FC)
9 gólos: KENESEI Krisztián (Győri ETO FC), ILLÉS Béla (MTK Hungária FC)
8 gólos: ZAVADSZKY Gábor (Dunaferr SE), URBÁN Flórián (Újpest FC), KOVÁCS Attila (Lombard FC Tatabánya)
7 gólos: DVÉRI Zsolt (Újpest FC), FÖLDES Gábor (Videoton FCF), HORVÁTH Péter (Ferencvárosi TC), BAJZÁT Péter (Debreceni VSC)
6 gólos: WALTNER Róbert (Zalahús ZTE FC), HERCZEG Miklós (Újpest FC)

Szombaton négy találkozóra kerül sor. Tizenöt órától rendezik a Győr-Vasas és a Videoton-Debrecen mérkőzéseket. Győrben két olyan csapat találkozik, mely győzelemmel kezdte a rájátszást, de a második fordulóban vereséget szenvedett. Míg azonban a győriek az Üllői úton kaptak ki, a Vasas hazai pályán vallott kudarcot a Videotonnal szemben. Fehérvárott minden bizonnyal nagy küzdelemre kerül sor, hiszen az eddig remekül szereplő Videoton - döntetlen a Fradival, győzelem a Vasas felett - a két vereség után létéért küzdő Debrecent fogadja.

Délután öt órától mérkőzik a ZTE a Dunaferrel, illetve az MTK a Kispesttel. Zalaegerszegen két százszázalékos csapat találkozik, de a bajnokság furcsaságának köszönhetően az egyik dobogós, a másik pedig kieső helyen áll... A Hungária körútra a Kispest látogat, s figyelembe véve, hogy az MTK meglehetősen gyenge formában van - a legutóbbi hat tétmérkőzésükön öt vereség mellett egy döntetlent értek el - s, hogy a Kispest egy hete a Lombardot győzte le, akár egy meglepetés sem elképzelhetetlen.

A 3. forduló programja
Péntek: Újpest FC-Matáv Compaq Sopron 17.15
Szombat: Győri ETO FC-Vasas DH 15.00, Videoton FCF-Debreceni VSC 15.00, Zalahús ZTE FC-Dunaferr SE 17.00, MTK Hungária FC-Kispest HFC 17.00
Vasárnap: Lombard FC-Ferencvárosi TC 13.00

A forduló legérdekesebb mérkőzését vasárnap játsszák. Tatabányán az alapszakasz A-csoportjának győztese, a Lombard fogadja a jelenlegi listavezető Ferencvárost. A két csapat az első körben egy csoportban volt, így kétszer is találkozott egymással. Legutóbb alig néhány hete, október 29-én, szintén Tatabányán mérkőztek meg, s akkor egy meglehetősen sok vihart kavart összecsapáson - kiállítások, tizenegyesek - Kovács Attila büntetőjével 1-0-ra nyert a hazai együttes. Szeptemberben az Üllői úton sem tudott nyerni a Fradi (2-2), van tehát miért visszavágnia zöld-fehéreknek. Jellemző a két klub összecsapásainak keménységére, hogy az őszi találkozókon összesen 5 kiállítás született, érdekesség hogy a tatabányai Hornyák mindkétszer idő előtt kényszerült elhagyni a játékteret.

A bajnokság állása

             1 Ferencvárosi TC 2 1 1 - 2-0 2 8 (4)
             2 Dunaferr SE   1 1 - - 2-1 1 8 (5)
             3 MTK Hungária FC 1 - 1 - 0-0 0 7 (6)
             4 Vasas DH     2 1 - 1 2-3 -1 7 (4)
             5 Lombard FC    2 - 1 1 3-5 -2 7 (6)
             6 Videoton FCF   2 1 1 - 2-0 2 6 (2)
             7 Matáv Sopron   2 - 2 - 2-2 0 5 (3)
             8 Győri ETO FC   2 1 - 1 3-4 -1 5 (2)
             9 Újpest FC    1 - - 1 1-2 -1 5 (5)
            10 Kispest HFC   2 1 - 1 5-4 1 4 (1)
            11 Zalahús ZTE FC  1 1 - - 3-2 1 4 (1)
            12 Debreceni VSC  2 - - 2 3-5 -2 3 (3)
            
Zárójelben a csapatok alapszakaszból hozott pontszámai láthatóak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!