Viola
-5 °C
-2 °C

Fradi-parádé Tatabányán

2000.11.19. 15:28
A forduló rangadóját rendezték Tatabányán, ahol a Ferencváros vendégeskedett. A zöld-fehérek az első perctől az utolsóig irányították a mérkőzést, s tetszetős játékot produkálva fölényes, már-már megalázó vereséget mértek a Lombardra. A találkozó legjobb játékosa a három gólt szerző Horváth Péter volt, de kitűnő formában focizott Gera Zoltán is.
Az alapszakaszban kétszer találkozott a Lombard és a Fradi. Az Üllői úton döntetlen született, míg Tatabányán a hazaiak nyertek 1-0-ra. A vendégeket tehát a visszavágás vágya fűtötte, s ennek megfelelően már a mérkőzés elején támadólag léptek fel.

A 17. percben Gera indította remekül Pintét, aki futott néhány métert a labdával, majd Gelei lába között a kapu jobb oldalába lőtt. A Fradi-fölény a gól után is folytatódott, sőt nem sokkal később újabb vendég találat következett. Horváth Péter kapott labdát a félpályánál, végigrobogott vele a kapuig, s a tehetetlen Gelei mellett kilőtte a kapu jobb oldalát.

Alig telt el néhány perc újabb gólszerzési lehetőség adódott a zöld-fehérek előtt. Gera lépett ki a 16-os vonalánál a védők közül, megtolta a labdát, Gelei azonban elhúzta a lábát - már a büntetővonalon belül. Tizenegyes! Az ítéletvégrehajtó Horváth Péter volt, csakúgy, mint a három héttel ezelőtti Lombard-Fradi összecsapáson. Akkor Gelei kivédte a 11-est, s nem történt ezúttal sem másként: a bal oldalra tartó labdát a tatabányai kapus megfogta.

Lombard FC-Ferencváros 0-5 (0-3)
Tatabánya, 7500 néző. Vezette: Kiss B.
Lombard: Gelei - Cseri, Vámosi, Szalma, Virág (Varga L., 40.) - Goncalves, Kovács A., Árki, Jeremejev - Bajkusa (Potemkin, 65.), Vincze I. (Nagy S., 74.).
Ferencváros: Szűcs - Hrutka (Schultz, 70.), Dragóner, Balog - Pinte, Vén (Crnomarkovic, 74.), Keller, Gyepes - Gera, Horváth P., Rob (Alex, 58.).
Gólszerzők: Pinte (16.), Horváth P. (24., 65., 90.), Gera (37.).
Sárga lap: Vámosi (59.), Varga L. (80.), Nagy S. (83.), illetve Hrutka (28.), Gyepes (51.), Balog (69.).

Nem törte meg a vendégeket az elpuskázott lehetőség. A 32. percben Horváth cselezte át magát a Lombard védelmen, majd pontosan adott középre. Gera kilenc méterről lőhetett, a labda azonban a jobb kapufa mellett hagyta el a pályát. Egy perc múlva ismét Gera volt a főszereplő. A fiatal játékos gyönyörű mozdulattal adott kötényt Szalmának, majd két parádés csel után a jobb felső sarokba lőtt.

A félidő utolsó tíz percében némileg visszaesett a színvonal, a Fradi alább hagyott a folyamatos rohamokkal. A Lombard játékosai fellélegezhettek, s néhány akcióval is próbálkoztak, ám komoly gólhelyzetet nem tudtak kialakítani. A szünetre háromgólos Fradi előnnyel vonulhattak a csapatok, ám a játék képe alapján egy esetleges ötgólos vendég-vezetés sem lett volna meglepetés.

A második félidőben továbbra sem talált magára a Tatabánya, a pályán az történt, amit a Fradi akart. A vendégek pedig újabb gólokat akartak. A szebbnél-szebb akcióknak meg is lett az eredménye, a 65. percben Gera parádés mozdulattal - oxforddal - indította Horváthot, aki nem hibázott, s megszerezte a Ferencváros negyedik gólját.

A találkozó utolsó húsz percében a színvonal kissé esett, a Lombard próbálkozott, de a Fradi-ellentámadások sokkal veszélyesebbek voltak. Egy ilyen akció után adta meg a kegyelemdöfést a Csank-legénység. Schultz passzolt Gerához, aki a jobb oldalról középre gurított, s az érkező Horváth Péter becsúszva megszerezte harmadik gólját, s ezzel beállította az 5-0-s végeredményt.

A mérkőzés összképét tekintve teljesen megérdemelt a vendégek sikere. A Fradi végig hatalmas fölényben volt, s szemre is tetszetős focit játszott. Külön dicséret illeti őket, hogy a biztos győzelem tudatában sem álltak be védekezni, hanem újabb és újabb gólok szerzésére törekedtek. A Lombard a kudarccal elvesztette március óta tart hazai veretlenségét, s az alapszakaszban szerzett csoportgyőzelem után most csupán a nyolcadik helyen állnak.

A bajnokság állása

             1 Ferencvárosi TC 3 2 1 - 7- 0 7 11 (4)
             2 Dunaferr SE   2 2 - - 3- 1 2 11 (5)
             3 Videoton FCF   3 2 1 - 5- 1 4 9 (2)
             4 Győri ETO FC   3 2 - 1 4- 4 0 8 (2)
             5 Újpest FC    2 1 - 1 3- 3 0 8 (5)
             6 MTK Hungária FC 2 - 2 - 1- 1 0 8 (6)
             7 Vasas DH     3 1 - 2 2- 4 -2 7 (4)
             8 Lombard FC    3 - 1 2 3-10 -7 7 (6)
             9 Kispest HFC   3 1 1 1 6- 5 1 5 (1)
            10 Matáv Sopron   3 - 2 1 3- 4 -1 5 (3)
            11 Zalahús ZTE FC  2 1 - 1 3- 3 0 4 (1)
            12 Debreceni VSC  3 - - 3 4- 8 -4 3 (3)
            
Zárójelben a csapatok alapszakaszból hozott pontszámai.
Az Újpest-ZTE mérkőzést november 21-én, az MTK-Dunaferr találkozót november 22-én rendezik.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!