Árpád
-2 °C
3 °C

Blatter: türelmes munkával van esély az előrelépésre

2000.11.20. 13:05
Hétfő reggel a Parlament Gobelin-termében kötetlen beszélgetésen fogadta Orbán Viktor miniszterelnök Sepp Blattert, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnökét. A szinte baráti hangulatban lezajlott beszélgetés során szóba került a női és a gyermek labdarúgás is, sőt a FIFA elnöke még a Felcsút hétvégi eredményére is kíváncsi volt.
Vasárnap Deutsch Tamás sportminiszter fogadta, és látta vendégül a hazánkban tartózkodó Sepp Blattert. Hétfőn pedig már Orbán Viktor miniszterelnök folytatott kötetlen beszélgetést a világfutball vezetőjével. A két elnök a Parlament Gobelin-termében folytatott eszmecserét, melyen jelen volt a sportminiszter, dr. Bozóky Imre MLSZ-elnök és Berzi Sándor főtitkár is.

Sepp Blatter
a FIFA elnöke
A mintegy háromnegyed órás találkozón a labdarúgás több általános kérdése és a hazai helyzet is szóba került. Külön kitértek a női és a gyermek futballra, kiemelve azt, hogy a világ legnépszerűbb játékának a társadalomban is fontos szerepe van. Blatter kiemelte, hogy a labdarúgásnak igen komoly hatással kell lennie a fiatalokra is.

A FIFA elnöke szerint a magyar futball jelenleg gödörben van, de türelmes munkával van esély az előrelépésre. Erre pedig szükség van, mert csak olyan országnak van esélye pályázni Eb- vagy vb-rendezésre, amely erős futballal rendelkezik. Blatter örült annak is, hogy ilyen fiatal, a focit kifejezetten szerető miniszterelnöke van az országnak. A két elnök egyetértett abban is, hogy csak komoly utánpótlásneveléssel lehet hosszú távon is sikeres a sportág.

Blatter: Mit játszott a Felcsút?

Orbán Viktor
a Felcsút játékosa
A beszélgetés vége felé nagy meglepetésére a FIFA-elnök rendkívüli tájékozottságáról tett tanúbizonyságot. Megkérdezte ugyanis, hogy milyen eredményt ért el a Felcsút, ahol Orbán Viktor is játszik. Nos, a miniszterelnök büszkén válaszolt, hogy bár nem játszott, de 1-0-ra nyertek.

A FIFA elnöke ezután - Bozóky Imre s Berzi Sándor MLSZ-főtitkár társaságában - a Kútvölgyi úti kórházban meglátogatta Puskás Ferencet és Hidegkuti Nándort is. Az Aranycsapat egykori középcsatára harminc éve nem beszélt olaszul, most mégis elbeszélgetett az elnökkel. A népszerű Öcsi bácsinak pedig spanyolul kívánt jobbulást.

Magyarországnak nagyobb esélye lenne a vb-megrendezésére, ha egyedül nyújtaná be pályázatát

Magyarországi programját sajtótájékoztatóval zárta a FIFA elnöke, melyen elmondta, hogy a 2002-es vb komoly erőpróba lesz az európai és a dél-amerikai csapatok számára is, mivel ez lesz az első olyan rendezvény a '94-es vb-t kivéve, amely nem a két kontinens valamelyikén kerül lebonyolításra.

Hozzátette még, hogy a FIFA tervei között szerepel minden kontinensen egy fejlesztési iroda megnyitása is. Ezek helyszínei az előzetes tervek szerint: Egyiptom, Malayzia, Trinidad és Moszkva. A sajtótájékoztató végén még hozzátette, szerinte Magyarországnak sokkal nagyobb esélye lenne egy kontinensvetélkedő megrendezésére, ha egyedül nyújtaná be pályázatát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?