Auguszta
-7 °C
0 °C

Húsz éve ez kettős rangadó lett volna

2000.11.24. 14:02
Az NB I rájátszásának 4. fordulójának legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzése a szombati 178. FTC-MTK örökrangadó. De legalább ekkora figyelem irányul a kispesti Bozsik -stadion felé, ahol az Újpest vendégszerepel. A fővárosban még egy meccset rendeznek, és ez úgyszintén kiérdemli a rangadó elnevezést, még ha a Vasas vendégeként szereplő Tatabánya most éppen gyengébben szerepel is.
A szokásos koreográfia (6 meccs = 3 nap alatt) szerinti forduló első mérkőzésén, pénteken a Kispest fogadja az Újpest csapatát. Mindkét csapat jó formában van, és miután mindkét edző kijelentette, hogy győzni szeretnének, ez garancia lehet egy jó összecsapásra. A résztvevők remélik, hogy csak a pályán és nem azon kívül. Ugyanis köztudott, hogy a két szurkolótábor nem eszik egymás tenyeréből...

A szombati program két 13 órás mérkőzéssel indul. A szerdán nagy pofonba szaladt Dunaferr ahhoz a Sopronhoz látogat, amely otthonában senki nem mehet biztosra. Egervári Sándor csapata már igen csak várja a téli szünetet, amelyben kipihenhetik a számukra erőltetett őszi szezont.

A Debrecen - Győr összecsapásnak valószínűleg nem csak a három pont, de Komjáti András jövője is a tétje. A Loki a rájátszásban még nem szerzett pontot, és ha ez így marad szombat délutánra is, akkor lehet, hogy a következő fordulóra már más készíti fel a hajdúsági futballistákat. A győriek az előző fordulóban megverték a bajnoki címről álmodozó Vasast, de most kiegyeznének az egy ponttal is.

A 15 órakor kezdődő székesfehérvári Videoton -ZTE összecsapáson, minden bizonnyal a nagy küzdelem dominál majd. A Vidi talán még saját híveit is meglepte a rájátszásban eddig nyújtott teljesítményével. A zalaiaknak viszont minden pontra égető szükségük lenne, hogy a téli szünet előtt ne szakadjanak le nagyon az előttük állóktól.

Szombaton 17 órától rendezik a forduló mérkőzését, a Ferencváros -MTK örökrangadót. A Fradi a rájátszás eddigi három mérkőzésén még gólt sem kapott, míg az MTK, igen mély hullámvölgyből lábalt ki a hét közepén, a Dunaferr legyőzésével. Ezt megelőzően utoljára október 2-án nyertek a kék-fehérek... Csank János csapata viszont úgy tűnik lendületbe jött, hála az új igazolásoknak. Tehát ha két lendületbe jött csapat találkozik, akkor abból csak jó meccs kerekedhet ki.

A forduló záró találkozóján, két olyan gárda méri össze erejét, amelyeket a rájátszás kezdetekor, a bajnokság esélyeseként emlegettek. Azóta viszont egyik csapat sem hozta a tőle várt formát. A Vasas - Tatabánya összecsapásnak komoly tétje van, ugyanis a meccs vesztese, igen csak leszakadna az élbolytól. Mindkét edző bízik benne, hogy végre megszakad rossz sorozatuk, és győztesen hagyhatják el a pályát.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!