Arnold, Levente
17 °C
27 °C

Döntetlen az örökrangadón

2000.11.25. 19:23
A pénteken lejátszott Kispest - Újpest mérkőzés színvonalát és iramát sajnos egyik meccs sem érte el. A Dunaferr közepes teljesítménnyel is elhozta a három pontot Sopronból, míg a Zalaegerszeg egy félidőt emberelőnyben játszva sem tudta behozni az első félidőben szerzett hátrányát Székesfehérvárott. A Debrecen az utolsó utáni percben szerzett góllal győzte le a Győrt. A Fadi -MTK mérkőzés pedig a kék-fehéreknek ,,köszönhetően" nem hozta a várt színvonalú összecsapást.
A labdarúgó NB I rájátszásának 4. fordulójából a 178. Ferencváros - MTK örökrangadó került az érdeklődés középpontjába. Sajnos az MTK csak a rombolásra rendezkedett be, így nem lehetett komoly rangadóról beszélni. Említést talán csak a Hungária-kőrútiak idegenlégiósai érdemelnek, akik a legtöbbször szemmel láthatóan még csak meg sem próbálták a labdát eltalálni, csak az ellenfelet.

Még pénteken fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen a vendég Újpest győzedelmeskedett Kispesten. A szombati összecsapások közül talán a Debrecen-Győr összecsapás nevezhető fordulatosnak. A Loki ugyan kétszer is vezetett, de a vendégek mindkétszer egyenlítettek. A hajdúságiak csak egy 92. percben értékesített büntetővel tudták otthon tartani a három pontot.

A bajnok Dunaferrnek közepes teljesítmény is elég volt ahhoz, hogy győzelemmel távozzanak Sopronból. Végig szervezett, magabiztos játékkal megnyugtató, kétgólos előnyre tettek szert, a hazaiak csak a befejezés előtt öt perccel tudtak szépíteni.

A Videoton őrzi remek formáját, aminek most a Zalaegerszeg látta kárát. Pedig a zalaiak a második félidőt végig emberelőnyben játszhatták, de így sem tudták ledolgozni a Vidi első félidőben szerzett kétgólos előnyét.

A forduló utolsó mérkőzését, a Vasaas - Tatabánya rangadót vasárnap rendezik.

Debrecen-Győri ETO 3-2 (1-0)
Debrecen, 3000 néző, V: Hajdó
Gólszerzők: Siklósi (28.), Bajzát (60.), Szabó (92.-11-esből), illetve Vayer (49., 77.)
Sárga lap: Turján (15.), Frida (31.), Kerekes (56.), Ulveczki (87.), illetve Kiser (12.), Vasas (45.)
Debrecen: Fekete - Frida, Turján, Vadicska, Szatmári (Hanák, 72.) - Siklósi (Ulveczki, 74.), Flick, Sándor (Szabó, 54.), Böőr - Kerekes, Bajzát
Győri ETO: Posza - Bognár (Bajusz, a szünetben), Stark, Győri - Mracskó, Kiser, Vasas - Farkas, Nagy (Balla, 70.), Vayer (Károlyi, 90.) - Kenesei

Matáv Compaq Sopron-Dunaferr 1-2 (0-1)
Sopron, 3000 néző, V: Szabó Zs.
Gólszerzők: Preisinger (84.), illetve Zavadszky (38.), Mozgovoj (75.).
Sárga lap: Jäkl (18.), Orosz (62.)
Matáv Compaq Sopron: Borsi - Varga, Szabados, Salagean - Perger, Tóth (Kovács 76.), Somogyi, Horváth, Kulcsár (Takács 51.) - Tüske (Bausz 76.), Preisinger
Dunaferr: Rabóczki - Molnár, Salamon, Éger, Kiss Gy. - Zavadszky (Mozgovoj 65.), Pomper, Jäkl, Lengyel - Orosz (Nagy 88.), Nicsenko (Szakos 92.)

Videoton - Zalahús-ZTE 2-1 (2-0)
Székesfehérvár, 2500 néző, V: Hanacsek Gólszerzők: Korsós (16.), Zombori (39.), illetve Sabo (51.)
Kiállítva: Vilotics (45.)
Sárga lap: Vilotics (25., 45.), illetve Filó (52.), Babati (87.)
Videoton: Milinte - Kiskapusi, Balassa, Vilotics - Usvat, Sipeki (Szalai T., 23.), Tóth B., Zombori, Németh - Földes (Csernijenko 79.), Korsós (Udvari, a szünetben)
Zalahús-ZTE: Bardi - Kocsárdi, Balog, Csóka (Babati 66.), Filó - Bonchis, Nagy L. (Bagó 83.), Gaál, Róth (Sabo, a szünetben) - Waltner, Gliha

Ferencváros-MTK Hungária 0-0
Üllői út, 12 000 néző, V: Ábrahám
sárga lap: Golovic (18.), Elek (53.), Füzi Á. (86.)
Ferencváros: Szűcs L. - Balog, Dragóner, Hrutka - Pinte, Gyepes (Cheregi 79.), Vén, Keller - Rob (Arruda a szünetben), Horváth P., Gera (Schultz 83.)
MTK Hungária: Vlaszák - Komlósi, Kuttor, Szamosi, Elek - Erős (Füzi Á. 79.), Golovic, Jezdimirovic, Djordjevic (Madar 61.) - Illés, Ferenczi (Bükszegi 47.)