Tekla
8 °C
20 °C

Ki várhatja az ünnepeket az élen?

2000.11.28. 15:39
Utolsó fordulójához érkezett a labdarúgó NB I őszi szezonja. Átszervezés ide, létszámcsökkentés oda, a rájátszás 5. körével befejeződik az ősz . És talán nem is lehetne méltóbb befejezést találni, mint az ősi ellenfelek rangadóját, az Újpest-Fradit.
A hétközi forduló két napos lesz, igazságosan elosztva a meccseket, (3-3 szerdán, illetve csütörtökön). A szerdai program első összecsapásán a bajnok Dunaferr fogadja a Kispest -Honvéd gárdáját. Az alapszakaszban, egy gólokban gazdag mérkőzésen, 1-3-ról fordított 5-3-ra az újvárosi legénység. Ők valószínűleg most is elégedettek lennének ezzel az eredménnyel, míg Tornyi Barnabás a Kispest edzője, már annak is örülne, ha nem Szombathelyről küldenének játékvezetőt. A fővárosiak az előző fordulóban jól játszottak, de kikaptak, most talán egy csúnya győzelemnek is örülnének.

A ZTE -Sopron meccs tétje, hogy ki végez a téli szünet előtt az utolsó helyen. Ezt a kellemetlen ajándékot egyik csapat sem szeretné a karácsonyfa alá tenni. A Sopron még nem nyert a rájátszásban, a hazaiak pedig elmúlt három mérkőzésükön hagyták el vesztesen a pályát.

A Győr a rájátszásban otthon még nem kapott ki, a Videoton pedig a legtöbb pontot gyűjtötte a ráadásban. Ha a Vidi nyer, úgy minden bizonnyal a dobogón végez, ami egy nyugodt téli felkészülést eredményezhet. Győri siker esetén, a házigazdák a biztos középmezőnyben érezhetik magukat.

A csütörtöki program két eddig várakozáson alul szerepelt csapat összecsapásával kezdődik. Az alapszakasz A-csoportjának győztese a Tatabánya mindössze egy pontot szerzett a folytatásban. Gyaníthatóan a Debrecen se úgy gondolta, hogy csak egy győzelem áll a neve mellett, az őszi zárás előtt egy fordulóval. Aki veszít, az igazán rossz szájízzel várhatja a Mikulást.

A forduló egyik legnagyobb csatáját hozhatja az MTK -Vasas rangadó, ha csak a kék-fehérek nem állnak be megint tíz emberrel védekezni, mint tették az előző fordulóban az Üllői úton. A Vasas kilábalni látszik a hullámvölgyből, bár az angyalföldiek a bajnokság elején, ennél jóval biztosabb szereplésben bíztak.

Újpest-Ferencváros. A meccs. Ezt várták már a júliusi rajt óta. A játékosok és a szurkolók is. Hiába volt egy kupameccs idény közben. A bajnoki, az más. A lelátón remélhetőleg csak látványban és hangban csapnak össze a zöldek és a lilák hívei. A pályán minden bizonnyal izgalmas 90 perc vár a résztvevőkre, mert egyik csapat se arról híres, hogy csak a védekezéssel törődne. Érdekessé teszi még a rangadót, az a tény, hogy a Ferencváros a rájátszásban még nem kapott gólt, az Újpest viszont a legtöbbet szerezte.

Az 5. forduló programja:
Szerda:
Dunaferr SE-Kispest Honvéd FC, 13 ó,
Zalahús ZTE FC-Matáv Sopron, 17 ó,
Győri ETO FC-Videoton FCF, 17 ó,
Csütörtök:
Lombard FC Tatabánya-Debreceni VSC, 13 ó,
MTK Hungária FC-Vasas DH, 17 ó,
Újpest FC-Ferencvárosi TC, 19 ó.