Emília
18 °C
26 °C

Ferencvárosi siker a Megyeri úton

2000.11.30. 21:24
A labdarúgó NB I rájátszásának őszi utolsó játéknapjára került sor csütörtökön. A három mérkőzés közül két rangadót is játszottak: az MTK a Vasast fogadta, míg az Újpest a Fradit. Mindkét találkozón 1-0-s eredmény született: a Hungária körúton a hazaiak, a Megyeri úton a vendégek örülhettek. A harmadik összecsapáson, fordulatos mérkőzésen a Lombard 3-2 arányban győzte le a Debrecent.
A bajnokság legnagyobb érdeklődéssel kísért mérkőzésére került sor Újpesten, ahol az ősi rivális, Ferencváros vendégeskedett. Az első játékrész nagy küzdelmet hozott, mindkét csapatnak adódtak helyzetei, ám ennek ellenére a színvonal némiképp elmaradt az előzetes várakozásoktól.

A második 45 percben hasonlóan alakult a játék, de ekkor már a Ferencvárosnak akadt több helyzete. A mezőnyfölény pedig góllá is érett. A 75. percben egy jobboldali szögletet követően Dragóner fejelt a hálóba, megszerezve a Fradinak a vezetést. A gólt követően továbbra is a vendégek előtt akadtak nagyobb helyzetek. Arról azonban, hogy nem lett döntetlen a végeredmény az Újpest tehet, pontosabban Urbán. A hazaiak védője ugyanis a 93. percben remek labdát kapott, majd két fantasztikus csel után egyedül nézhetett farkasszemet Szűccsel, ám Urbán a kapus lábát találta el.

Rangadót rendeztek a Hungária körúton is. Az MTK aVasast fogadta, s a hazaiak rögtön a mérkőzés elején heves rohamokkal indítottak. A támadó szellemnek gyorsan meg is lett az eredménye, hiszen negyedóra elteltével már vezetett az MTK. Illés emelt Golovic elé, a jugoszláv légiós pedig 12 méterről, nagy erővel a kapu jobb oldalába lőtte a labdát. A továbbiakban azonban komolyabb helyzetet már nem tudtak kialakítani, sőt a Vasas a szünetig akár fordíthatott volna is.

A második játékrészben egyértelműen a vendégek irányítottak, s sorra alakították ki a helyzeteket, ám ezek rendre kimaradtak. Az MTK hősiesen védekezett, s elsősorban kapusának, Vlaszáknak köszönhette, hogy gól nélkül úszta meg az összecsapást. A korán szerzett gól végül a győzelmet jelentette a Hungária körútiaknak, ám a játék képe alapján a Vasas legalább az egyik pontot megérdemelte volna.

Tatabányán eddig két bukdácsoló csapat, a Lombard és a Debrecen találkozott. A mérkőzés esélyesei a hazaiak voltak, annak ellenére, hogy a rájátszásban eddig még nem sikerült egyszer sem diadalmaskodniuk. Mégis a találkozó első gólját a vendégek szerezték. A 9. percben ugyanis Siklósi átadása után Bajzát a félpálya közepétől vezette a labdát, majd 25 méterről váratlanul lövésre szánta el magát, a labda pedig a bal alsó sarokban kötött ki. Bő félóra elteltével sikerült egyenlíteni a hazaiaknak, miután Zsivóczky Goncalves elé fejelt, aki nyolc méterről a bal sarokba helyezett.

A második félidő elején már a vezetést is megszerezték Kiprich József tanítványai. Nagy Sándor adott egy labdát Hornyáknak, a hazaiak játékosa egyedült indult a kapu felé, majd tíz méterről a jobb alsó sarokba helyezett. Négy perccel később jött a hajdúságiak válasza: Szabó II Zsolt fejelt közelről, Balogh Tamás először még hárított, ám a középpályás lábbal ismételt, s ekkor már a kapus is tehetetlen volt.

A mérkőzés hajrájában azonban ismét vezetést szerzett a Lombard. A 83. ercben Zsivóczky 30 méteres átadása után Árki a 16-oson belül Vincze elé emelte a labdát, aki nyolc méterről kilőtte a bal alsó sarkot. Több találat a hátralévő időben már nem született, így megszerezte első győzelmét a Tatabánya, míg a debreceniek továbbra is kieső helyen állnak.

Jegyzőkönyvek
Lombard FC Tatabánya-Debreceni VSC 3-2 (1-1)
Tatabánya, 1500 néző. Vezette: Szarka.
Lombard: Balogh T. - Gelbmann, Cseri, Szalma, Tóth N. (Hornyák, 41.) - Szentjobbi (Kovács A., a szünetben), Goncalves (Kiprich, 70.), Árki, Zsivóczky - Vincze I., Nagy S.
DVSC: Balogh J. - Bernáth, Aleksic, Vadicska, Szatmári - Siklósi, Flick, Szabó II Zs., Böőr - Kerekes (Horváth I., 52.), Bajzát.
Gólszerzők: Goncalves (33.), Hornyák (50.), Vincze I. (83.) illetve Bajzát (9.), Szabó II Zs. (54.).
Sárga lap: Hornyák (45.), Gelbmann (45.) illetve Vadicska (6.), Flick (6.), Szabó II Zs. (68.), Szatmári (69.), Bajzát (81.).

MTK Hungária FC-Vasas DH 1-0 (1-0)
Hungária körút, 1000 néző. Vezette: Bede.
MTK: Vlaszák - Komlósi, Kuttor, Smiljanic, Szamosi - Madar, Golovic (Erős 78.), Jezdimirovic, Füzi - Illés (Buzsáky 71.), Ferenczi (Bükszegi 81.)
Vasas: Hajdu - Zováth, Herczeg, Juhár - Mónos, Zabos (Komódi 60.), Pető, Tóth N. - Sowunmi (Simek 87.), Kabát, Tiber (Pál 60.)
Gólszerző: Golovic (16.)
Sárga lap: Madar (19.), Golovic (75.), illetve Kabát (22.), Juhár (52.), Pető (65.)

Újpest FC-Ferencvárosi TC 0-1 (0-0)
Megyeri út, 9000 néző. Vezette: Szabó Zs.
Újpest: Bíró Sz. - Urbán - Medgyesi, Pető Z. - Tokody, Szélesi, Dvéri (Kőhalmi, 80.), Korolovszky, Lőw - Orescsuk (Kovács, 72.), Herczeg.
FTC: Szűcs L.- Dragóner - Szűcs M., Hrutka - Fülöp (Alex, 57.), Gyepes (Földvári, 46.), Vén, Keller - Pinte, Gera (Schultz, 82.) - Horváth P.
Gólszerő: Dragóner (74.)
Sárga lap: Szűcs (11.), Szélesi (60.), Herczeg (67.)