Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ferencvárosi siker a Megyeri úton

2000.11.30. 21:24
A labdarúgó NB I rájátszásának őszi utolsó játéknapjára került sor csütörtökön. A három mérkőzés közül két rangadót is játszottak: az MTK a Vasast fogadta, míg az Újpest a Fradit. Mindkét találkozón 1-0-s eredmény született: a Hungária körúton a hazaiak, a Megyeri úton a vendégek örülhettek. A harmadik összecsapáson, fordulatos mérkőzésen a Lombard 3-2 arányban győzte le a Debrecent.
A bajnokság legnagyobb érdeklődéssel kísért mérkőzésére került sor Újpesten, ahol az ősi rivális, Ferencváros vendégeskedett. Az első játékrész nagy küzdelmet hozott, mindkét csapatnak adódtak helyzetei, ám ennek ellenére a színvonal némiképp elmaradt az előzetes várakozásoktól.

A második 45 percben hasonlóan alakult a játék, de ekkor már a Ferencvárosnak akadt több helyzete. A mezőnyfölény pedig góllá is érett. A 75. percben egy jobboldali szögletet követően Dragóner fejelt a hálóba, megszerezve a Fradinak a vezetést. A gólt követően továbbra is a vendégek előtt akadtak nagyobb helyzetek. Arról azonban, hogy nem lett döntetlen a végeredmény az Újpest tehet, pontosabban Urbán. A hazaiak védője ugyanis a 93. percben remek labdát kapott, majd két fantasztikus csel után egyedül nézhetett farkasszemet Szűccsel, ám Urbán a kapus lábát találta el.

Rangadót rendeztek a Hungária körúton is. Az MTK aVasast fogadta, s a hazaiak rögtön a mérkőzés elején heves rohamokkal indítottak. A támadó szellemnek gyorsan meg is lett az eredménye, hiszen negyedóra elteltével már vezetett az MTK. Illés emelt Golovic elé, a jugoszláv légiós pedig 12 méterről, nagy erővel a kapu jobb oldalába lőtte a labdát. A továbbiakban azonban komolyabb helyzetet már nem tudtak kialakítani, sőt a Vasas a szünetig akár fordíthatott volna is.

A második játékrészben egyértelműen a vendégek irányítottak, s sorra alakították ki a helyzeteket, ám ezek rendre kimaradtak. Az MTK hősiesen védekezett, s elsősorban kapusának, Vlaszáknak köszönhette, hogy gól nélkül úszta meg az összecsapást. A korán szerzett gól végül a győzelmet jelentette a Hungária körútiaknak, ám a játék képe alapján a Vasas legalább az egyik pontot megérdemelte volna.

Tatabányán eddig két bukdácsoló csapat, a Lombard és a Debrecen találkozott. A mérkőzés esélyesei a hazaiak voltak, annak ellenére, hogy a rájátszásban eddig még nem sikerült egyszer sem diadalmaskodniuk. Mégis a találkozó első gólját a vendégek szerezték. A 9. percben ugyanis Siklósi átadása után Bajzát a félpálya közepétől vezette a labdát, majd 25 méterről váratlanul lövésre szánta el magát, a labda pedig a bal alsó sarokban kötött ki. Bő félóra elteltével sikerült egyenlíteni a hazaiaknak, miután Zsivóczky Goncalves elé fejelt, aki nyolc méterről a bal sarokba helyezett.

A második félidő elején már a vezetést is megszerezték Kiprich József tanítványai. Nagy Sándor adott egy labdát Hornyáknak, a hazaiak játékosa egyedült indult a kapu felé, majd tíz méterről a jobb alsó sarokba helyezett. Négy perccel később jött a hajdúságiak válasza: Szabó II Zsolt fejelt közelről, Balogh Tamás először még hárított, ám a középpályás lábbal ismételt, s ekkor már a kapus is tehetetlen volt.

A mérkőzés hajrájában azonban ismét vezetést szerzett a Lombard. A 83. ercben Zsivóczky 30 méteres átadása után Árki a 16-oson belül Vincze elé emelte a labdát, aki nyolc méterről kilőtte a bal alsó sarkot. Több találat a hátralévő időben már nem született, így megszerezte első győzelmét a Tatabánya, míg a debreceniek továbbra is kieső helyen állnak.

Jegyzőkönyvek
Lombard FC Tatabánya-Debreceni VSC 3-2 (1-1)
Tatabánya, 1500 néző. Vezette: Szarka.
Lombard: Balogh T. - Gelbmann, Cseri, Szalma, Tóth N. (Hornyák, 41.) - Szentjobbi (Kovács A., a szünetben), Goncalves (Kiprich, 70.), Árki, Zsivóczky - Vincze I., Nagy S.
DVSC: Balogh J. - Bernáth, Aleksic, Vadicska, Szatmári - Siklósi, Flick, Szabó II Zs., Böőr - Kerekes (Horváth I., 52.), Bajzát.
Gólszerzők: Goncalves (33.), Hornyák (50.), Vincze I. (83.) illetve Bajzát (9.), Szabó II Zs. (54.).
Sárga lap: Hornyák (45.), Gelbmann (45.) illetve Vadicska (6.), Flick (6.), Szabó II Zs. (68.), Szatmári (69.), Bajzát (81.).

MTK Hungária FC-Vasas DH 1-0 (1-0)
Hungária körút, 1000 néző. Vezette: Bede.
MTK: Vlaszák - Komlósi, Kuttor, Smiljanic, Szamosi - Madar, Golovic (Erős 78.), Jezdimirovic, Füzi - Illés (Buzsáky 71.), Ferenczi (Bükszegi 81.)
Vasas: Hajdu - Zováth, Herczeg, Juhár - Mónos, Zabos (Komódi 60.), Pető, Tóth N. - Sowunmi (Simek 87.), Kabát, Tiber (Pál 60.)
Gólszerző: Golovic (16.)
Sárga lap: Madar (19.), Golovic (75.), illetve Kabát (22.), Juhár (52.), Pető (65.)

Újpest FC-Ferencvárosi TC 0-1 (0-0)
Megyeri út, 9000 néző. Vezette: Szabó Zs.
Újpest: Bíró Sz. - Urbán - Medgyesi, Pető Z. - Tokody, Szélesi, Dvéri (Kőhalmi, 80.), Korolovszky, Lőw - Orescsuk (Kovács, 72.), Herczeg.
FTC: Szűcs L.- Dragóner - Szűcs M., Hrutka - Fülöp (Alex, 57.), Gyepes (Földvári, 46.), Vén, Keller - Pinte, Gera (Schultz, 82.) - Horváth P.
Gólszerő: Dragóner (74.)
Sárga lap: Szűcs (11.), Szélesi (60.), Herczeg (67.)