Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Miért rúgták ki a válogatottól a menedzsert?

2000.12.01. 22:19
Jóllehet azt nyilatkozta Bicskei Bertalan szövetségi kapitány, hogy Magyar Zoltán menedzserrel sem szakmai, sem emberi problémái nem voltak, mégis az ő kérésére kellett távoznia a nemzeti tizenegy mellől. Hozzátette: túl sokat vállalt magára, többek között ezért sikeredett egymeccsesre a válogatott jövő heti "túrája". Eddig úgy tűnt, példás az együttműködés közöttük, de mint mostanra egyértelmű: látszat csupán. De akkor miért is kellett mennie a menedzsernek? Aki végül úgy megy, hogy marad, mert az MLSZ-ben továbbra is dolgozik.
Hihetetlen, hogy Magyarnak azért kell búcsút intenie a válogatottnak, mert sokat dolgozik. Azt a képet kelti életre róla, hogy ő egy negyven évvel ezelőttről itt maradt kisstílű sztahanovista, aki vágyait a válogatottnál éli ki, annál a válogatottnál, amelyik amúgy ebben az évben sikeres szezont zárt - mindössze egyetlen meccsen kapott ki, még februárban az ausztrálok ellen 3-0-ra.

Ebben a nyilatkozatban az is benne van azonban, hogy több mindennel törődött, úgymond nemcsak a saját maga feladatával, és ezért kellett megválni tőle. Tulajdonképpen ez is a valóság, egyszersmind a legfőbb kifogás, de azért ennél sokkal összetettebb a kép. Magyar Zoltán alighanem olyan dolgokba is beleütötte az orrát, amibe nem lett volna szabad.

Az Index információi szerint: különprémiumot ígért a válogatottnak. Ez volt képzeletbeli koporsójának az egyik szege. Minderről a játékosok tudtak, hiszen előttük tette meg - saját szakállára - ezt a hangulatjavító lépést. (Az a végeredmény szempontjából mindegy, hogy melyik összecsapás előtt.) Magyar úgy cselekedett, hogy senkit nem tájékoztatott erről a lépéséről, a vezetők amikor értesültek róla, némileg meg is döbbentek. A premizálás pillanatnyilag szervezetten működik, már megszűnt a korábbi rendszer, hogy illetéktelenek is össze-vissza ígérgessenek.

A fő baj végső soron nem is az volt, hogy Magyar ígért, hanem az, hogy - információnk szerint - emögött nem volt fedezet. Vagyis jó fényben akart tetszelegni, de mindez nem sikerült neki. Vagyis jóra tört, de rosszat művelt. És ebben a közegben, amelyik rendszerint a felemelkedést hangsúlyozza, ez már nem fér bele. Bocsánatos bűn a menedzser tette, ezért nem száműzik véglegesen, de a válogatottnál valamelyest hiteltelen lett, többek között ezért kellett mennie.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!