Dániel, Daniella
16 °C
30 °C

Szeiler József vizsgálódna

2000.12.18. 18:20
Aligha lehet vitás, hogy a Fradi erősített legjobban az alapszakasz utáni egy hétben. Visszatért Hrutka, Keller, Szűcs Lajos, leigazolták a szlovák válogatott Pintét. A vezetés azonban újabb merész terveket szövöget: Lisztes és Vincze Ottó visszaigazolásán töri a fejét. És ez valamelyest furcsa.
Amióta Páncsicsék kitették a lábukat a klub ajtaján minden megváltozott - állítja egy-két radikális, ám ezt tüstént megkontrázta Gál László az egyik sportlapban, mert ő meg úgy látja: nekik nem lehetett beszélni, ezért "zárkóztak be". Ezzel a kijelentéssel egyszersmind célzott arra is, hogy a politika tette rá a szájkosarat az ő, no meg felettese, Páncsics Miklós szájára.

A nagy dolgok nem a pályán dőlnek el
Érzékelhető: hiába az első hely, a tizenöt megszerzett pont, hogy még ideáig gólt sem kapott a Fradi - nincs béke. Mondják, Torgyánnak már nincs megfelelő ereje a klubnál, most sokkal inkább érdeklik őt a politikai csatározások, mint a Fradi.

Ilyen körülmények közepette Szeiler József arról nyilatkozott, hogy meg kell vizsgálni annak a lehetőségét, hogy miként lehet visszahozni Vincze Ottót és Lisztes Krisztiánt a Fradiba. Némileg meghökkentő vélemény, hiszen az az azért kiszivárgott, hogy a legutóbbi fizetést nem vehették fel a futballisták, így grandiózus terveket építgetni talán nem a legtanácsosabb.

A két említett labdarúgóért pedig nyilván nem kis összeget kérnek a klubjaik. Vincze Ottó elmondta, hogy amióta kinevezték a klub élére Szeilert, azóta szót sem váltott vele. Mindez azt sugallja, hogy a vizsgálatot még nem kezdték el. Ottó azonban még azt is hozzátette, hogy másfél évig a Mannheim játékosa, és az ára - szerinte - csillagászati, magyar csapatnak megfizethetetlen, ráadásul jól is érzi magát pillanatnyi állomáshelyén.

Lisztes nemrégiben ünnepelte századik Bundesliga-meccsét, a nyáron hosszabbított szerződést - 2002-ig - a Stuttgarttal. Az ára nyilvánvalóan még Vinczéénél is magasabb. Ráadásul a Stuttgart alighanem nem kevés pénzhez akar jutni Lisztes távozásakor, és nem adja bagóért. Pláne most, hogy az egyik legeladósodottabb német klubról van szó, amelyik a kiesés szélén áll. (Többen úgy vélik, az anyagi csőd is közel.)

Szeiler azonban vizsgálódni szeretne. A magunk módján segítettünk neki. Más kérdés, hogy mindezt alighanem ő is tudja. Beszélni tehát már lehet, eljöhet az az idő, amikor már hitelesen tájékoztatni is szabad lesz, mondjuk a BL-pénzekről, az állami dotációról, a kisgazdákról.