Valér
-1 °C
0 °C

Irány Dél-Afrika - de csak Japánon át

2000.12.22. 14:57
Sajtótájékoztatót tartott a Magyar Labdarúgó Szövetség vezetősége. Ezen Dr. Bozóky Imre, az MLSZ elnöke és Bicskei Bertalan, a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya értékelte a válogatott ez évi teljesítményét. Mindkét szakember elégedetten nyilatkozott az idén látottakról. Majd a válogatott főszponzora, az Arany Ászok különdíjat ajánlott fel az együttesnek: Amennyiben kijutnak a 2002-es világbajnokságra, úgy az azt kiharcolók 10 napos Dél-Afrikai utazáson vehetnek részt, mintegy ötvenen.
Bicskei Bertalan, Bozóky Imre és Berzi Sándor
Ismét bebizonyosodott, hogy eredményesen dolgozni csak normális légkörben lehet.- mondta Dr. Bozóky Imre, az MLSZ elnöke azon a sajtótájékoztatón, amelyet a labdarúgó szövetség és a csapat főszponzora, az Arany Ászok tartott. Az elnök kiemelte, a szponzorok segítsége nélkül nem lehetne jelentős változásokról beszélni a magyar labdarúgásban. Külön kifejezte köszönetét a sajtónak, amely a gyengébb periódusokban is a csapat mellett állt.

Nyerni kéne már a nagyok ellen is

Hrutka János és Király Gábor
Az elnöki hozzászólás után a válogatott szakvezetője vette át a szót. Bicskei Bertalan alapvetően jó évnek nevezte a 2000. esztendőt. Számára öröm, hogy sikerült stabilizálni a helyünket a 42. és az 53. hely között a világranglistán. Ez azt jelenti, hogy három év alatt, 30 helyet lépett előre a gárda. Ahhoz, hogy még sikeresebbek legyünk, arra lenne szükség, hogy legyőzzünk egy világhírű válogatottat is. Hazai pályán már bárkinek méltó ellenfelei vagyunk, az élvonalba tartozó csapatok ellen azonban itthon is csak döntetlent tudunk elérni.

Új játékosok: Semmi plusz

Bicskei szerint az év eleji első két meccsen kipróbált újoncok, semmi újat nem tudtak hozzátenni a csapat játékához. Észak-Írország ellen aztán már megint a ,,régiek" játszottak, aminek meg is lett az eredménye: győztünk. Sajnos a magyar labdarúgásban hiányposztok vannak, ilyen a csatár és a balhátvéd. Az egész évi teljesítményeket figyelembe véve, Fehéren és Horváthon kívül nincs nemzetközileg is értékelhető csatárunk. A balhátvéd posztján pedig Mátyus után van hatalmas űr.

A kapitányi értékelés:
Bicskei Bertalan elmondta, szerinte is azok a játékosok nyújtották egész évben a legjobb teljesítményt, akiket egyébként is a legjobbaknak választottak.
Horváth Ferenc - a közönség szerinti legjobb
Fehér Miklós - az edzők szerinti legjobb
Király Gábor - az újságírók szerinti legjobb

A kapitány úgy értékelt, hogy szerinte ez egy igenis jó év volt, amelyben jelentős szerepe van a sajtónak, amely többnyire pozitívan írt csapatáról, de mindig reálisan. Jövőre legelőszőr február 8.-án Boszniában lép pályára a válogatott.

Sikeres selejtezők = 10 nap Dél-Afrika

Elégedettségét és bizakodását fejezte ki a magyar foci elhivatott támogatója, az Arany Ászok is, amikor egy különleges karácsonyi meglepetéssel állt elő a nemzeti csapat számára. Egy exkluzív, tíznapos dél-afrikai utazást ajánl fel a sörös cég a magyar nemzeti futballválogatott és a csapatot felkészítők számára, ha Magyarország kijut a 2002-es, Dél-Koreában és Japánban megrendezésre kerülő világbajnoki döntőre. Ezt a bejelentést egy földgömb -futball-labda alakú torta jelképezte, amelyet fekete táncos lányok afrikai hangulatú műsora tett színessé.

Ha másért nem, már azért megéri hajtani, hogy ilyen lányokat, közelről láthassanak legjobbjaink...

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!