Vilhelmina
11 °C
28 °C

Szárnyal a Perugia

2000.12.29. 12:06
December elején viták kereszttüzébe - emellett a válogatott menedzserének fejébe - került, hogy a magyar labdarúgó-válogatott tegyen-e téli túrát, avagy sem. Az eredmény ismert, tettünk és kikaptunk, ám ez a találkozó roppant fontos volt, igen tanulságos és nagyon hasznos, a Perugiának.
A Perugia ugyanis, amióta megleckéztette a magyar ligaválogatottat, nem kapott ki az olasz bajnokságban. Úgy tűnik, nekik nagyszerű felkészülési esemény volt ez az edzőmeccs.

A Perugia állandósította helyét a középmezőnyben
A soron következő bajnoki fordulóban az újonc Atalantával játszottak idegenben, és gól nélküli döntetlent értek el. Mielőtt legyintenénk az eredmény hallatán: az Atalanta volt a listavezető is a bajnokságban, pillanatnyilag a harmadik helyen áll.

Ezek után hazai pályán simán verték a Barit (4-1), majd következett a nagy győzelem: Milánóban zilálták szét a Milant, kettő egyre nyertek, de a mérkőzés egyes szakaszaiban kizárólag ők voltak a pályán.

Öröm volt nézni ezt a ,,kis" csapatot, amelyikben igazán nagy sztár nincs, de remek kis egységgé formálódtak az idők során. Sogliano alakítása a védelemben, Pieri lendületes előretörései a középpályán, a csatársorban pedig a görög Vryzas (pompás gólt rúgott) és Gaudati remek mozgása, mind ezt az véleményt erősíti.

Ez a Perugia azonban öt állandó emberére nem számíthatott a Milan ellen.

Bicskei Bertalan
Az aranytartalék szerepköre még betöltetlen
A tréner tehát épp ellenünk találta meg az őket pótlókat. Az aranytartalék szerepköre még betöltetlen.

Arra viszont mindenképpen jó volt ez a meccs, hogy a Perugia állandósítsa helyét a középmezőnyben, és hogy a szezon végén ne legyenek kiesési gondjaik.