Árpád
-2 °C
4 °C

Szárnyal a Perugia

2000.12.29. 12:06
December elején viták kereszttüzébe - emellett a válogatott menedzserének fejébe - került, hogy a magyar labdarúgó-válogatott tegyen-e téli túrát, avagy sem. Az eredmény ismert, tettünk és kikaptunk, ám ez a találkozó roppant fontos volt, igen tanulságos és nagyon hasznos, a Perugiának.
A Perugia ugyanis, amióta megleckéztette a magyar ligaválogatottat, nem kapott ki az olasz bajnokságban. Úgy tűnik, nekik nagyszerű felkészülési esemény volt ez az edzőmeccs.

A Perugia állandósította helyét a középmezőnyben
A soron következő bajnoki fordulóban az újonc Atalantával játszottak idegenben, és gól nélküli döntetlent értek el. Mielőtt legyintenénk az eredmény hallatán: az Atalanta volt a listavezető is a bajnokságban, pillanatnyilag a harmadik helyen áll.

Ezek után hazai pályán simán verték a Barit (4-1), majd következett a nagy győzelem: Milánóban zilálták szét a Milant, kettő egyre nyertek, de a mérkőzés egyes szakaszaiban kizárólag ők voltak a pályán.

Öröm volt nézni ezt a ,,kis" csapatot, amelyikben igazán nagy sztár nincs, de remek kis egységgé formálódtak az idők során. Sogliano alakítása a védelemben, Pieri lendületes előretörései a középpályán, a csatársorban pedig a görög Vryzas (pompás gólt rúgott) és Gaudati remek mozgása, mind ezt az véleményt erősíti.

Ez a Perugia azonban öt állandó emberére nem számíthatott a Milan ellen.

Bicskei Bertalan
Az aranytartalék szerepköre még betöltetlen
A tréner tehát épp ellenünk találta meg az őket pótlókat. Az aranytartalék szerepköre még betöltetlen.

Arra viszont mindenképpen jó volt ez a meccs, hogy a Perugia állandósítsa helyét a középmezőnyben, és hogy a szezon végén ne legyenek kiesési gondjaik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?