Koronavírus adatok

2022. jan. 25.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vanda, Paula
0 °C
5 °C

Hétvégén rajtol a teremlabdarúgó-bajnokság

2001.01.03. 14:00
A hétvégén rajtoló Nemzeti Teremlabdarúgó- bajnokság 24 csapata január 6. és 21. között hat csoportban mérkőzik meg egymással. A csoportok első helyezettjei jutnak a január 28-ai budapesti döntőbe. Nyíregyházán érdekesnek ígérkezik az örök rivális Nyírség és DVSC küzdelme, valamint Simon Tibor első fellépése a Ferencváros ellen.
Magyar Teremlabdarúgó-bajnokság az Arany Ászok Kupáért. Első ízben bonyolítja le ezzel az elnevezéssel a szokásos téli focicsemegét az MLSZ. Sokan nem vették komolyan a téli tornákat, de most más lesz.
A Hivatásos Labdarúgó Alszövetség kötelezővé tette a részvételt mind a tizenkét NB I-es klub számára. Az együtteseknek a legjobb összeállításban kell pályára lépniük. A tizenkét első osztályú klub mellé még meghívtak tizenkét másodosztályú csapatot, így alakult ki a huszonnégyes mezőny.

A győztes jutalma: négymillió forint

Magyar Teremlabdarúgó-bajnokság az Arany Ászok Kupáért
Jelentősen nőttek a pénzdíjak is az előző évekhez képest. Idén tizenötmillió forint az őszdíjazás, amelyből a győztes csapat négymillióval gazdagodhat. Az első hétvége érdekessége lesz a Debrecen és az ősi ellenfél, a Nyíregyháza küzdelme, de kiemelkedik a Fradi és a Simon Tibor edzette BVSC csatája is.

Debrecenben még mindig szeretettel említik Garamvölgyi Lajos nevét, akivel eddigi legnagyobb sikereit érte el a civisváros labdarúgócsapata. De most az örök rivális, a Nyíregyháza kispadján teszi a dolgát. Ezen a hétvégén éppen a Loki ellen próbálja győzelemre vinni a nyírségi focistákat, a terembajnokság első napján.

A szabályok
A játékidő kétszer tizenkét perc lesz futóórával.
Egy csoport valamennyi mérkőzését egy napon bonyolítják le.
Egy kapus és öt mezőnyjátékos lesz a pályán csapatonként.
A győzelemért három, a döntetlenért egy pont jár.
A pálya mérete 50-60 x 25-30 méteres, a játéktér palánkkal övezett, műfűvel borított.

Simon kontra Fradi

Ennél is érdekesebb lesz a második nap egyik párosítása, melyen az örök fradista Simon Tibor, a Ferencváros ellen szeretné bizonyítani edzői rátermettségét. A kőkemény hátvéd, érdeklődésünkre elmondta, hogy bár az ő pályára lépése nem biztos, -edzői továbbképzésen vesz részt - bízik csapata továbbjutásában. Ezt arra alapozza, hogy csapatában több olyan játékos is van, aki jelentős kispályás múlttal rendelkezik, többen pedig jelenleg is játszanak kispályás csapatokban. Érdekességként még megemlítette, hogy ezúttal is a szokásoknak megfelelően, vonattal utazik csapata.

Csank János, a Ferencváros jelenlegi edzője is bízik együttesében, de mint mondta, ő nem nagy híve a teremtornáknak. A bajnokság jelenlegi listavezetője is a legerősebb összeállításában lép műfűre Nyíregyházán, bízva benne, hogy sérülés nélkül múlik el a hétvége. Edzőjük szerint a Ferencváros bárhol indul, ott szeretne mindig nyerni. Ezt jelenleg csak a BVSC kárára tehetik

A részletes program:
Január 6. Nyíregyháza
BKV Előre-Debreceni VSC, Nyírség Spartacus-Csepel Autó Trader
DVSC-Nyírség, BKV-Csepel Autó
BKV-Nyírség, DVSC-Csepel Autó
Január 7. NyíregyházaFerencváros-Kecskeméti FC, Sáma Kute Kunszentmárton-BVSC
FTC-BVSC, Kecskemét-Kunszentmárton
FTC-Kunszentmárton, Kecskemét-BVSC
Január 13. Zalaegerszeg
Siófok FC- Zalahús ZTE, MTK Hungária-R.G. Hévíz
ZTE-MTK, Hévíz-Siófok
Siófok-MTK, ZTE-Hévíz
Január 14. Zalaegerszeg
MATÁV FC Sopron-Vasas DH, Haladás FC Szombathely-Nagykanizsa 1. FC
Vasas-Haladás, Matáv-Nagykanizsa
Matáv-Haladás, Vasas-Nagykanizsa
Január 20. Dunaújváros
Kaposvári Rákóczi LC-Dunaferr LC, Kispest Honvéd FC-Lombard FC
Dunaferr-Kispest, Lombard-Kaposvár
Kaposvár-Kispest, Lombard-Dunaferr
Január 21. Dunaújváros
Újpest FC-ETO FC Győr, Videoton FC-Pécsi MFC
Győr-Videoton, Újpest-PMFC
Újpest-Videoton, Győr-PMFC


  • Vennék
  • Hírek