Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Debreceni továbbjutás teremfociban

2001.01.06. 21:33
Az első ízben kiírt Nemzeti Teremlabdarúgó Bajnokság nyitónapja az NB I-es Debrecen sikerét hozta. A nyíregyházi csoport szombaton megrendezett fordulójában a vasutasok már az első két mérkőzés után bebiztosították helyüket a budapesti döntőben. Veretlenül lett második a Csepel, míg harmadik helyen a házigazdákat kiütő BKV Előre végzett. A gólkirályi címet a BKV fiatal csatára, Kovacsics lett, aki hat gólig jutott.
Telt ház előtt kezdődött az első ízben megrendezett Nemzeti Teremlabdarúgó Bajnokság. A nyíregyházi Bujtosi Szabadidőközpont nézői hazai sikerben reménykedtek, Aranyéktól egyértelműen továbbjutást vártak. A szépszámú publikumnak csalódnia kellett, mert kedvenceik nem csak a továbblépést nem tudták teljesíteni, de még mérkőzést sem sikerült nyerniük.

Az első összecsapáson az NB I-es Debreceni VSC sokáig nem bírt a meglepően kulturáltan futballozó BKV-val. A piros mezesek közül Siklósi és Bajzát játszott kiemelkedően, mindketten betaláltak Lippai kapujába. A meccs legjobbja azonban a Loki német légiósa, Schmidt volt, aki az utolsó pillanatokban szerzett második góljával értékes három ponthoz juttatta a DVSC-t (4-3). Nagy érdeklődéssel előzte meg a hazai Nyírség bemutatkozását. Arany távoli bombájával még örülhettek a keletiek, de fél perc múlva a csepeli Hegedűs kiegyenlített, így elmaradt a hazai fieszta (1-1).

Eredmények
DVSC-BKV Elõre 4-3. Gólszerzõk: Siklósi, Bajzáth, Schimidt (2), illetve Farkas A., Horváth Cs., Kovacsics.
Nyírség-Csepel 1-1. Gólszerzõk: Arany, illetve Hegedûs
Csepel-BKV Elõre 2-2. Gólszerzõk: Wukovics, Kovács N., illetve Merényi és Tímár.
Nyírség-DVSC 2-3. Gólszerzõk: Karkusz, Túróczy, illetve Turján, Bernáth és Szatmári.
Nyírség-BKV Elõre 1-8. Gólszerzõk: Göncz, illetve Kovacsics (5), Vincze Z., Tímár és Török.
Csepel-DVSC 2-1. Gólszerzõk: Wukovics, Pálffy, illetve Vadicska.

A második körben a két második ligás budapesti csapat találkozója kiegyenlített küzdelmet hozott. A már győztesnek látszó BKV vezetését az első osztályú csapatokat is megjárt Wukovics jobb felsősarkos lövése egyenlítette ki. A nap csúcsrangadóján a két nagy hagyományokkal rendelkező szomszédvár csatázott. A Nyírség-Debrecen meccs parázs hangulatban kezdődött, Szabó Zsolt játékvezető egy páros kiállítással hűtötte le a kedélyeket. Karkusz góljával még a Nyírségnél volt az előny, de a teremspecialista hajdúságiak Turján, Bernáth és Szatmári góljaival fordítottak, és bebiztosították továbbjutásukat (3-2).

Az eddig sem remeklő nyírségiek számára még ,,hátra volt feketeleves". A BKV - az MTK-tól kölcsönbe kapott fiatal junior játékosokkal - valósággal kiütötte a kedveszegett piros-kékeket. Már félidőben négy-nullra vezettek, egymás után vezették szebbnél szebb akcióikat. A második játékrészben sem vettek vissza az iramból, és csak a végeredmény volt kérdéses. Nos nyolcig jutottak a közlekedésiek, elsősorban az ötgólos Kovacsics volt elemében. A tét nélküli befejező meccsen a Csepel kettő-egyre verte a Debrecent, aki a vereségtől függetlenül bejutott a budapesti döntőbe.

A csoport végeredménye

            1 Debreceni VSC     3 2 - 1 8- 7 1 6 
            2 Csepel Auto Trader  3 1 2 - 5- 4 1 5 
            3 BKV Előre SC     3 1 1 1 13- 7 6 4 
            4 Nyírség Spartacus FC 3 - 1 2 4-12 -8 1