Mátyás
-6 °C
1 °C

Magabiztos Ferencváros siker Nyíregyházán

2001.01.07. 16:20
A nyíregyházi teremtorna második napján- ugyanúgy mint tegnap- már a záróforduló előtt eldőlt a továbbjutás kérdése. Míg tegnap a Debrecen, most a Ferencváros örülhetett, hogy részese lehet a budapesti döntőnek. A nap rangadójának kikiáltott mérkőzésen, a Fradi magabiztosan, öt góllal verte a BVSC-t. A gólkirályi címet a Ferencváros játékosa, Schultz szerezte meg három találattal.
A hangulat nem volt olyan, mint az előző napon, igaz, ez annak is köszönhető, hogy ezúttal ,,csak" a Fradi szerepelt a szabolcsi megyeszékhelyen, míg tegnap az ősi ellenfél a Debrecen volt Nyíregyháza vendége. A mai nap mégis hasonlított az előző napra a Bujtosi Szabadidőközpontban, ugyanis ma is már a második forduló után eldőlt a továbbjutás kérdése. Ezúttal a Ferencváros vívta ki már két kör után a továbbjutást.

Az első körben, a Fradi mindössze egy góllal, Schultz révén bizonyult jobbnak a Kecskemét gárdájánál, de ez az egy gól is elégnek bizonyult a győzelemhez. A másik mérkőzésen a BVSC gólnélküli döntetlent játszott a Kunszentmárton csapatával.

A második fordulóban a két esélytelenebbnek tartott együttes találkozott egymással és a kecskemétiek az utolsó percben szerzett góllal, 3-2 arányban bizonyultak jobbnak a Kunszentmártonnál. A nap rangadójának kikiáltott összecsapáson a Ferencváros, Dragóner a 10. percben szerzett góljával szerzett vezetést. Még ebben a játékrészben Gera növelte az előnyt, igazi kispályás góllal. Lipcsei palánkra lőtt labdáját lőtte a kapuba az Üllői útiak legújabb kedvence. A második játékrész elején Schultz megszerezte a harmadik gólt is, majd az utolsó percben Gyepes és Lakos tette fölényessé a zöldek sikerét. Ezzel a győzelemmel a Fradi, az utolsó forduló eredményétől függetlenül, már kvalifikálta magát a budapesti döntőben.

Eredmények
Ferencváros -Kecskemét 1-0
G.: Schultz
Kunszentmárton -BVSC 0-0 Kecskemét-Kunszentmárton 3-2
G.: Vaskó, Váczi, Pintér, ill. Ludasi, Mérész
Ferencváros -BVSC 5-0
G.: Dragóner, Gera, Schultz, Gyepes, Lakos
Kecskemét -BVSC 4-5
G.: Váczi, Kvasz, Gabala, Barna, ill. Dúró, Sinkó, Hoffmann, Lilik (2)
Ferencváros -Kunszentmárton 4-1 G.: Schultz, Keller, Horváth P, Vén, ill. Csapó.

Az utolsó kör legfontosabb kérdése az volt, hogy a több kispályás játékost is soraiban tudó BVSC, tud-e gólt lőni? Nos, ez Durónak sikerült legelőször, igaz, akkor már Vácziék két góllal vezettek. Végig úgy tűnt, hogy a vasutasok csak futnak az eredmény után, végül a volt ferencvárosi Lilik Pál duplájával az utolsó percben fordítottak. A csoport zárótalálkozóján, a fővárosiak végig fölényben játszva, gyűrték le a csoport negyeedik helyén végző kunságiakat. A fradisták örömét mindössze az árnyékolhatja be, hogy nem sikerült kapott gól nélkül befejezniük a tornát. Viszont vigasztalásul szolgál nekik, hogy ők adták a nap gólkirályát, Schultz Levente személyében, (3 gól).

A csoport végeredménye
1. Ferencváros 9 pont
2. BVSC 4
3. Kecskemét 3
4. Kunszentmárton 1