Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Timót, Xénia
-7 °C
0 °C

Sallói Isván a válogatott új technikai igazgatója

2001.01.09. 21:25
A Magyar Labdarúgó Szövetség kedden Sallói Istvánt nevezte ki a válogatott technikai igazgatójának, Magyar Zoltán helyett, akit november 29-én menesztettek. A 34 éves, tizenháromszoros válogatott labdarúgó feladata alapvetően technikai jellegű lesz. Részt vesz a válogatott programjának összeállításában, szervezi a csapat utaztatását, szállását, szponzorokkal tárgyal. A legutóbb Izraelben szerepelt játékos szerződését a jövő héten írják alá, amely határozatlan időre szól majd.
- Némiképp váratlanul nevezték ki Önt a magyar válogatott menedzserévé. Mikor és ki kereste meg először ebben az ügyben?

Sallói István
Igazi klasszisként kezelték a Földközi-tenger keleti partvidékén
- Legyünk egy kicsit pontosabbak, nem menedzser, hanem technikai igazgató leszek. Még a múlt hét közepén találkoztam Bicskei Bertalan szövetségi kapitánnyal, a végső döntés a ,,három B-vel"(Bozóky, Bicskei, Berzi) történő megbeszélés után történt. A mai nap véglegesítettük a megállapodást, és nyilvánosságra hoztuk.

- Aláírták a szerződést, vagy csak szóbeli megállapodás született?

- Egyelőre csak szóban állapodtunk meg, a konkrét szerződést a jövő héten írjuk alá, amely a tervek szerint határozatlan időre szól majd.

- Mit takar a technikai igazgató titulus, mi lesz a konkrét feladata?

- Alapvetően technikai jellegű háttérmunkát végzek majd. A válogatott programjának összeállításában, megszervezésében veszek részt. Az utaztatás, a szállásszervezés is az én feladatom lesz. Tárgyalok majd a szponzorokkal, nekem kell gondoskodnom szerelésekről is. Így meglehetősen széleskörű, szertágazó lesz a munkám.

- A munkatársait maga választja meg, szeretne-e esetleg valakivel együtt dolgozni?

- Erre nincs lehetőségem, a munkatársak kijelölése a szövetség feladata.

- A technikai kérdéseken kívül lesz-e valamilyen szinten beleszólása a szakmai munkába?

- Nem, ez Bicskei Bertalan szövetségi kapitány és a szakmai stáb kompetenciája marad. A szakmai kérdésekbe tehát nem lesz beleszólásom.

- Vannak-e meghatározott tervei, amelyeket mindenképpen meg akar valósítani?

- Egyelőre csak ismerkedem a munkával, még túl új a feladat, ezért konkrét tervekről még nem tudok nyilatkozni. A munkát hivatalosan jövő hétfőn kezdem, de természetesen már ezen a héten találkozom a válogatott vezetőivel.  • Vennék
  • Hírek