16:00, December 05.
Japán 0
Horvátország 0
al-Dzsanúb Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 05.
Brazília 0
Koreai Köztársaság 0

Már keresik Mezey utódát

2001.01.10. 19:20
Mezey Györgynek, a Vasas labdarúgócsapatának lemondott edzőjének utódját valószínűleg még a héten kijelöli az egyesület szakvezetése. Két jelölt neve már ismert, Tóth Bálint, a csapat egykori trénere, valamint Bozsik Péter, a jelenlegi pályaedző számíthat a megbízatásra. Nem hivatalos jelölt Nyilasi Tibor és Várhidi Péter. A jelöltek esélyeiről nyilatkozott Mészáros Zoltán, a Vasas szakosztálymenedzsere.
Hétfőn lemondott a Vasas labdarúgócsapatának szakvezetője Mezey György. Másnap még a távozás kiváltó okait boncolgatták a futballszakemberek, de szerdán már a lehetséges utódok felé fordult a figyelem. Eddig két jelölt neve vált ismerté, Tóth Bálinté, aki már volt egyszer a Vasas szakvezetője, valamint a jelenlegi pályaedző, Bozsik Péteré. Nem hivatalosan további jelöltek nevei is nyilvánosságra kerültek, akik közül a legismertebb Nyilasi Tibor, a Ferencváros egykori, játékosa és trénere és Várhidi Péter, aki Újpesten szerzett bajnoki címet. Tornyi Barnabást is sokan megfelelő személynek tartják, de mivel a trénert élő kontraktus köti Kispestre, szerződtetése nem valószínű.

Mészáros Zoltán, a Vasas szakosztálymenedzsere az edző kiválasztásáráról nyilatkozott az Index érdeklődésére.

- Eddig két név merült fel a Mezey György utódjaként, Tóth Bálint és Bozsik Péter. Hogyan kerültek ők a képbe, ki ajánlotta a trénereket?

- Először, olyan edzőt próbáltunk keresni, aki jelenleg szabad, és Vasas kötődéssel is rendelkezik, így gondoltunk Tóth Bálintra. Ajánlani senkinek sem kellett, magunk kerestünk jelölteket. Bozsik Péter kézenfekvő megoldásnak tűnik, hiszen mint Mezey György pályaedzője nagyon jól ismeri a csapatot.

- Nem probléma Bozsikkal kapcsolatban, hogy részese volt a Mezey-teamnak?

- Nem, jelenleg a teljes szakmai stáb marad, így Tamás Gyula kapusedző és a többiek is megmaradnak a csapat mellett.

- A többi jelölt neve még nem publikus, de néhány név már megjelent a sajtóban, például Nyilasi Tibor, Várhidi Péter. Annyi talán elárulható, hogy a nyilvánosságra került nevek közül kerül ki a végső befutó?

- Igen, több név megjelent a sajtóban, és annyit elárulhatok, hogy valóban nem lesz meglepetés a felmerült nevek közül fogunk dönteni.

- Van esélye a két megnevezett trénernek hosszabb távra is, vagy egy nagy nevet szeretnénk szerződtetni a kispadra?

- Elsődlegesen nem a név számít, hiszen Mezeynél nagyobb nevet aligha lehet elképzelni, és az eredmények közismertek. Olyan edzőt szeretnénk szerződtetni, aki mind emberileg, mind szakmailag megfelel az elvárásoknak.

- Csak erre a fél szezonra vagy hosszabb időszakra keresnek szakvezetőt?

- Erre a kérdésre nem tudok válaszolni, ez függ a jelölttől és programjától.

- Ki és mikor dönt a szakvezető személyéről?

- Miután mindenkivel tárgyaltunk, várhatóan még ezen a héten megszületik a döntés. Három fő illetékes a határozat meghozatalában, Tóth József, a kerület polgármestere, Gyalog András, az egyesület ügyvezető elnöke, valamint jómagam.  • Tippek
  • Hírek