Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Taksony
0 °C
4 °C

Bozsik Péter a Vasas vezetőedzője

2001.01.12. 20:03
Bozsik Pétert nevezte ki a Vasas szakosztályvezetése a labdarúgócsapat vezetőedzőjévé. A hétfőn lemondott Mezey György helyett bizalmat kapott új tréner megbízatása a szezon befejezéséig, június végéig szól Az új edző modernebb, agresszívebb játékot ígér. Bozsik szerint a piros-kékek négy-négy-kettes formációban, letámadásos futballt játszanak majd a tavaszi szezonban.
A vasas labdarúgó szakosztályvezetésének több mint két órás tárgyalása után megszületett a döntés, a hétfőn lemondott Mezey György helyett, az eddigi pályaedző, Bozsik Péter irányítja a Vasas labdarúgócsapatát. Az új vezetőedző megbízatása a szezon végéig, június harmincadikáig szól. A határozatot Gyalog András a szakosztály elnöke jelentette be. Az elnökség egyhangú döntést hozott, és a hírek szerint már délelőtt biztos volt Bozsik kinevezése. Ezért volt érthetetlen a két órás ülés, hiszen ha valóban mindenki egyetértett volna, akkor nem kellett volna hosszan tárgyalni. A döntés valószínűleg nem volt vita nélküli, hiszen a másik jelölt, Tóth Bálint tagja a szakosztályvezetésnek.

Bozsik Péter
Bozsik eddig Mezey György mellett volt másodedző. A vezetőedző lemondása után több jelölt közül választotta ki a szakosztályvezetés. Bozsik mellett szólt, hogy jól ismeri a csapatot, egy esetleges váltás esetén az új trénernek hosszabb idő kell, hogy egyáltalán ,,képbe kerüljön" a gárdánál. Az új edző eddig csupán a harmadik vonalban mutathatta meg képességeit, hosszabb ideig irányította a Pénzügyőr csapatát. Mezey kinevezése után került a piros-kékekhez, és az egykori szövetségi kapitány segítőjeként dolgozott.

A Bozsik Péter, a kinevezése után válaszolt az Index kérdéseire.

- Mi a cél, hol szeretnének végezni a bajnokságban?

- Mindenképpen a dobogón szeretnénk végezni. Az érem megszerzése reális cél, amellyel nemzetközi kupaszereplés jogát is kivívhatjuk. A bajnoki cím némileg távolinak tűnik, az ötpontos hátrány azonban egy jó szerepléssel behozható.

- A jelenlegi játékoskeret alkalmas erre a feladatra? Tervez-e változtatásokat a csapat összeállításában?

Az eddigieknél agresszívebb, modernebb futballt szeretnénk megvalósítani
- A feladat a jelenlegi játékoskerettel is megoldható, nem tervezek jelentős változtatásokat. Edzőként Simon Antal, aki jelenleg is csapat mellett edzősködik, segíteni a munkám. A hadrendben lesz változás, négy-négy-kettőt fog játszani a csapat. Az eddigieknél agresszívebb, modernebb futballt szeretnénk megvalósítani, több letámadásos elemet szeretnék látni a játékban. Lényeg, hogy igazán csapatként játszunk!

- Sokat lehetet hallani arról, hogy nincs túl jó hangulat a csapatnál, nagy a feszültség az öltözőben. Lehet ezen változtatni?

- Jelenleg nem érzek túl nagy feszültséget a csapatnál, remélem, ez megmarad, és most már a nyugodt munkára koncentrálhatunk.

- Az első két mérkőzés a bajnokságban döntő lehet, két rangadóval kezdik a tavaszt, az Újpesttel és a Dunaújvárossal játszanak.

- A tizenkettes mezőnyben már nincs könnyű ellenfél, minden meccs nagyon nehéz lesz. Valóban az első két meccs sokat számíthat, hiszen öt pont hátrányban vagyunk, ha ezek a meccsek jól sikerülnek, esélyünk marad a dobogóra.