Klaudia
-4 °C
2 °C

A Vasas a teremfoci újabb döntőse

2001.01.14. 15:38
Az Arany Ászok Nemzeti Teremlabdarúgó bajnokság újabb döntőse a Vasas. A zalaegerszegi selejtezőforduló második napján az angyalföldi gárda magabiztos játékkal, százszázalékos teljesítménnyel végzett csoportja élén. A második helyet az NB I B-s Haladás szerezte meg, megelőzve a Matáv Sopront. A Nagykanizsának nem sikerült jól a torna, ők végeztek az utolsó helyen.
Gólgazdag nyitány

A torna a két első osztályú és a két NB I B-s együttes összecsapásaival kezdődött. A Matáv-Vasas mérkőzésen Szili és Tiber révén gyorsan kétgólos vezetésre tett szert a piros-kék gárda, sőt a félidőben már háromra nőtt az előny. A második játékrész elején szépített a Matáv, de Szili újabb találata megpecsételte a soproniak sorsát.

A Haladás-Nagykanizsa találkozó meglepetésre sima szombathelyi győzelmet hozott. A Haladás játékosai már az első 12 percben három gólt szereztek, amit a szünet után újabb kettő követett. A kanizsaiak pedig csak egyszer tudták bevenni ellenfelük hálóját, így 5-1-es vereséget szenvedtek.

A második forduló a két vesztes csapat találkozásával kezdődött. A gólokban gazdag mérkőzés végül 3-3-as félidő után 4-4-es döntetlennel zárult.

Két forduló után továbbjut a Vasas

A nap rangadója volt a Vasas-Haladás összecsapás, hiszen első mérkőzésén mindkét csapat fölényes győzelmet aratott. Az összecsapást a másodosztályú gárda kezdte jobban, a 3. percben Somfalvi a bal oldalról, egy csel után vette be Kövesfalvi kapuját. Nem sokkal később a kiállítás sorsára jutott a Vasas hálóőre, ám emberhátrányból is sikerült egyenlítenie az angyalföldieknek. Aranyos a büntetőterületen belül szerzett meg egy eladott labdát, s a százszázalékos helyzetben nem hibázott.

Eredmények
Vasas-Sopron 4-1 (3-0)
Haladás-Nagykanizsa 5-1 (3-0)
Sopron-Nagykanizsa 4-4 (3-3)
Vasas-Haladás 4-1 (1-1)
Sopron-Haladás 2-4 (0-3)
Vasas-Nagykanizsa 5-1 (2-0)

A második játékrész elején a Vasas gyorsan eldöntötte a három pont sorsát. Előbb Aranyos értékesített egy kapusról kipattant labdát, majd alig fél percre rá Simek is betalált. Újabb perc elteltével Sowunmi lőtt kapásból egy hatalmas bombagólt. Több találat már nem született a mérkőzésen, így a Vasas 4-1-es diadalt aratott, s a győzelem egyben azt is jelentette, hogy a hátralévő találkozók eredményétől függetlenül a fővárosiak már biztos résztvevői a budapesti döntőnek.

A Haladás a második

A csoport második helyéért vívott találkozón végig fölényben játszott a Haladás a Matávval szemben. A vasiak már a 3. percben megszerezték a vezetést Somfalvi büntetőjével, majd öt perc múlva Bodor is beköszönt. Alig telt el újabb három perc amikor Takács Béla már a harmadik szombathelyi gólt lőtte. A második játékrész újabb Hali-találattal indult, ám ezt követően magára talált a soproni gárda. Kétszer nekik is sikerült a hálóba juttatni a labdát, így végül 4-2 arányban nyert a Haladás.

A nap utolsó mérkőzésén a legerősebb és a leggyengébb csapat találkozott. A két klub közötti tudáskülönbség a pályán is meglátszott, a Vasas ugyanis magabiztos, 5-1-es diadalt aratott a Nagykanizsa felett.

A gólkirályi címen hárman osztoztak, egyaránt háromszor talált a kapuba a Vasasból Szili Attila és Aranyos Imre, illetve a szombathelyi Takács Béla.

A végeredmény

             1 Vasas DH    3 3 - - 13- 3 10 9 
             2 Haladás FC   3 2 - 1 10- 7 3 6 
             3 Matáv Sopron  3 - 1 2 7-12 -5 1 
             4 Nagykanizsa FC 3 - 1 2 6-14 -8 1