Gerzson
-3 °C
3 °C
Kékesi Márton
ma 02:00
Kékesi Márton
Alpesi sí

Száz éves a Magyar Labdarúgó Szövetség

2001.01.19. 17:16
Pénteken napra pontosan száz esztendeje, hogy megalapították a Magyar Labdarúgó Szövetséget, az MLSZ-t. A jeles napot méltó helyen, a Madách Színházban ünnepelte meg a Szövetség. Az ünnepélyre közel nyolcszáz ember kapott meghívót. A gálát érdekes műsorok színesítették, s a jubileumi emlékérmek átadására is sor került.
Száz év

Száz év. Szépkor.
Mi minden belefért.
Volt benne csapat, mely olimpiát nyer, az évszázad mérkőzésén leiskolázza az otthon kilencven éve veretlen Angliát, és vb-döntőbe jut, mégis a kertek alatt jön haza, és volt olyan is, amely itthon kapott ki Izlandtól és azt mondta nem történt semmi...
Mert volt nekünk marseille-i zakónk, viszont vertük a brazilokat Berntől Liverpoolig...
Utaztunk olimpiára esélyesként, aztán jött az egyiptomi csapás, viszont még mindig a miénk a legeredményesebb olimpiai focinemzet...
Átkoztuk Latisevet és átkoztuk a tésztát...
Az egekig magasztaltunk kóklereket és elfelejtettünk igazi edzőket... Vert minket itthon amerikai, izraeli, de volt idő mikor úgy és ott vertük a világot, ahol, és amikor akartuk...
Két világbajnoki ezüstérem után szomorkodtunk, ma meg...
Volt aranylabdásunk és volt idő mikor a világválogatottban öt magyar játékos szerepelt...
Folyamatosan szidtuk a játékvezetőket, aztán mégis a mienk lett a valaha élt legjobb...
Volt teltházas kettős rangadó a Népstadionban és volt ezer néző válogatott meccsen...

Jelenleg úgy vagyunk, mint Virág elvtárs a magyar naranccsal. Kicsit sárga, kicsit savanyú de a miénk...

Az ünnepség

Az ünnepélyes külsőségek között megrendezett gálát Bozóky Imre, az MLSZ elnöke nyitotta meg. A Szövetség első elnöke elmondta, hogy a sportpályákon mindig a mutatott játék számított, s ennek köszönhetően élte túl a labdarúgás az elmúlt száz év viharos eseményeit. Hozzátette a magyar foci a hetvenes évekig a világ élmezőnyébe tartozott, a kilencvenes évekre azonban jelentős mértékben visszaesett labdarúgásunk színvonala. Az elmúlt bő egy év változásai azonban mindenképpen elősegítették a fejlődést.

Az ISM képviseletében Szakács Imre, a Minisztérium politikai államtitkára szólt a jelenlevőkhöz. Deutsch Tamáshoz hasonlóan Schmitt Pál sem volt jelen a rendezvényen, ő üdvözlő levélben köszöntötte a születésnapját ünneplő Szövetséget.

A gála második felében sportolók és művészek szórakoztatták a közönséget. Volt ének, vers, láthattak humoros jeleneteket az egybegyűltek. A legnagyobb közönségsikert Buzánszky Jenő szólóéneke aratta.

Az ünnepségen jubileumi emlékérmet kaptak a sportág elmúlt száz évének kiemelkedő képviselői. A jutalmazottak között labdarúgók mellett edzők, kapitányok, illetve játékvezetők is szerepeltek.