Valér
4 °C
8 °C

Az Újpest magabiztosan jutott a teremtorna döntőjébe

2001.01.21. 15:25
A selejtezők utolsó napján a nemzeti teremlabdarúgó-bajnokság dunaújvárosi csoportja az Újpest sikerével zárult. Így a Debrecen, a Ferencváros, a Hévíz, a Vasas és a Dunaferr után az UTE lett a budapesti döntő hatodik csapata. A lilák végig magabiztosan játszva, megérdemelten harcolták ki a továbbjutást. A gólkirály is a fővárosiak közül került ki, Orescsuk személyében, négy góllal.
UTE - Győri ETO 1-1
Gólszerzők: Vayer 6. ill. Kőhalmi 7. perc

A nap első találkozóján az ETO gyorsan vezetést szerzett. A Kisteleki- tanítványok azonban szinte a középkezdés után egyenlítettek. Az együttesek a mezőnymunkát részesítették előnyben, így a kapuk nem is igen kerültek veszélybe. Az újpestiek esélyeit növelte Vasas kétperces kiállítása, ám a fővárosiak nem tudtak élni a sors adta lehetőséggel, így maradt a döntetlen.

Pécs - Videoton 3-0
Gólszerzők: Halász a 2., Gálffy a 10., Horváth Gy. a 24. percben.

A pécsiek gyorsan vezetést szereztek. Az előny birtokában elkezdték altatni a Videotont. A félidő vége felé aztán növelni tudták az előnyüket. A második félidőben a fehérváriak a legnagyobb helyzeteket is elpuskázták, így az utolsó percben szerzett mecseki gól már csak hab volt a tortán. A mecsekiek teljesen megérdemelten verték ilyen arányban is a Videotont.

UTE - Pécs 3-0
Gólszerzők: Dvéri 5., 23., Oreschuk 15. perc

A két csapat, élvezetes, jó mérkőzést játszott, ám a második félidőben kijött a nagyobb rutin. A Pécs egészen az Újpest második góljáig partiban volt. A végén mindent egy lapra téve támadott a Pécs, de az UTE nem engedte kicsúszni a kezéből a győzelmet.

Győri ETO - Videoton 3-1
Gólszerzők: Vasas 1., 20., Győri 24., ill. Rob 5. perc

A győriek nem bíztak semmit a véletlenre, és már a 14. másodpercben vezetést szereztek Vasas révén. A Videoton nem esett kétségbe, és a volt ferencvárosi Rob révén három perc múlva egyenlített. Az egyenlítés után mindkét csapat a biztonságos védekezésre rendezkedett be, így ebben a félidőben már nem született több gól. A második játékrészben ott folytatták a csapatok, ahol abbahagyták. Ezért is jött váratlanul az újabb Vasas bombagól. Húsz másodperccel a vége előtt bebiztosította győzelmét az ETO, ugyanis Vasas bedobását Győri csúsztatta fejjel a fehérváriak kapujába.

Győri ETO - Pécs 4-2
Gólszerzők: Erős 6., Földvári (öngól) 7., Kenesei 8., 10., ill. Szabó Zs. 3. Halász 16. perc

A nap ötödik meccsén mindkét gárda úgy kezdett, hogy tudták, csak győzelem esetén van esélyük a továbbjutásra. A pécsiek hamar az ETO tudtára adták, hogy osztálykülönbség ide vagy oda, komolyan kell velük számolni. A 3. percben, Szabó rövidsarkos lövése után a vezetést is megszerezték. És ezzel felkeltették az alvó oroszlánt. A győriek ugyanis újabb három perc elteltével egyenlítettek, majd még háromszor mattolták a mecsekieket, igen látványos gólokkal. A második félidőben a Pécs Halász távoli góljával faragott valamit a hátrányából, de ennek már csak a végelszámolásnál volt jelentősége.

UTE - Videoton 4-0 Góllövők: Dvéri 9., Orescsuk 10., 19., 21. perc

Az első komolyabb lehetősége a fehérváriaknak adódott, hiszen az 5. percben emberelőnybe kerültek. Nem tudtak vele élni. A 9. percben aztán az UTE megmutatta, hogyan kell az emberelőnyt gólra, sőt gólokra váltani. Balassa kiállítása után, egy percen belül két gólt is lőttek Dvéri, majd Orescsuk révén. A második félidő közepén Orescsuk ritkán látható nagy góllal növelte csapata előnyét, és mint kiderült, biztosította be az UTE csoportgyőzelmét. Két perccel később pedig a gólkirályi címet jelentő gólt szerezte a légiós. Így az UTE lett a csoport győztese és a budapesti döntő résztvevője. A Videoton pedig elmondhatja magáról, hogy az egyetlen olyan csapat az indulók közül, amely még pontot sem tudott szerezni, és mindössze egy gólt lőttek a három mérkőzés folyamán.

A csoport végerdménye:
1. UTE 3 2 1 - 7 pont
2. Győri ETO 3 2 1 - 7 pont
3. Pécs 3 1 - 2 3 pont
4. Videoton 3 - - 3 0 pont

Azonos pontszám esetén a jobb gólkülönbség döntött.