Gusztáv
-4 °C
1 °C

Fradi-Újpest teremfociban is

2001.01.23. 19:26
Elkészítették a labdarúgó teremlabdarúgó bajnokság budapesti döntőjének sorsolását. A mérkőzéseket a Népstadion melletti SAP-csarnokban játszák január huszonnyolcadikán. Az A-csoportban megvalósult a szurkolók álma, láthatnak Újpest-Fradi meccset. A trió harmadik tagja a Vasas, így egy csoportba került a három fővárosi gárda. A B-csoportban a címvédő Dunaferr a Debrecennel, valamint a meglepetés-gárdával, a Hévízzel találkozik.
Az első ízben kiírt nemzeti teremlabdarúgó bajnokság selejtezői az elmúlt hetekben három helyszínen összesen hat csoportban zajlottak. A győztesek vívták ki a jogot, hogy január 28-án, a budapesti ,,nagyöntőben" mérkőzzenek meg a bajnoki címért. A futball-rajongók igazán nem panaszkodhatnak, hiszen valóban elit mezőny jött össze. A nyíregyházi selejtezőcsoportból a Debrecen és a Ferencváros, a zalaegerszegi tornáról a Vasas és az egyetlen másodosztályúként a Hévíz, valamint a dunaújvárosi sorozatból a címvédő házigazdák, és az Újpest biztosította helyét a legjobbak között.

Csoportbeosztás
A csoport
Újpest, Vasas, FTC

B-csoport
Duaferr, Hévíz, Debrecen
A budapesti SAP csarnokban megrendezésre kerülő döntő hat csapatát két hármas csoportba osztották. Mindkét hármas csoport tagjai körmérkőzést vívnak, a második helyezettek a bronzéremért, míg a győztesek a bajnoki címért mérkőznek. A legjobb csapat négymillió forintot kasszírozhat, az ezüstérmes kétmilliót, míg a harmadik helyezett egymilliót.

A csoportbeosztás elkészítésére a frissen megválasztott szépségkirálynőt, Helbert Ágnest, a Miss Universe Hungary verseny győztesét kérték fel. Először az A-csoport első tagjának sorszáma bukkant elő, amely az Újpestet rejtette. Következett a B-csoport első alakulata, amely a Dunaferr lett. A második körben A-csoportba a Vasas, míg a Dunaferr mellé a Hévíz került. És még mindig sehol a Ferencváros! A szépségkirálynő azonban egy királynői mozdulattal az utolsó körben megvalósította szurkolók álmát, az újpesti csoportba sorsolta a Fradit. Így teremben is láthatnak a drukkerek Fradi-Újpest mérkőzést. A rendezők valószínűleg mérsékeltebben örömködnek, ismerve a két tábor vérmérsékletét, valamint a csarnok szűkös befogadóképességét. A hatodik gárda, a Debrecen értelemszerűen a Dunaferr és a Hévíz ellenfele lesz a döntőn. A teremfoci bajnokság döntőjének mezőnye tehát a sorsolás után a következők szerint alakul: az A-csoportban az Újpest, a Vasas, és a FTC, míg a B-csoportban a Dunaferr, a Hévíz, valamint a Debrecen küzd a helyezésekért.

Különdíjak
Gólkirály: Kocsis Lajos díj, + kétszázezer forint
Legjobb mezőnyjátékos: Fodor Imre-díj, + egy videomagnó
Legjobb kapus: Zsiborás Gábor-díj, + egy videomagnó