Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Stefánia
3 °C
8 °C

NB I-es futballkörkép I: Sopron, Zalaegerszeg

2001.01.30. 15:28
Az NB I-es labdarúgócsapatok gőzerővel készülnek a tavaszi szezon rajtjára. Az egyesületek a felkészülés közepén járnak, játékosokat igazolnak, edzőmérkőzéseket játszanak. A soproniak két szlovák légiósuktól, Lubomir Orabinectől, valamint Karol Brazenicától várják, hogy megmentse a sárga-kékeket a kieséstől. Zalaegerszegen Glázer Róbert vezetőedzőnek az UEFA-B licenc megszerzéséig ideiglenesen szünetel edzői beosztása, helyette Madár Gábor irányítja a zalaiakat. A ZTE is erősített, leigazolták a Kínából visszatérő Telek Andrást, valamint a kispesti Egressy Gábort.

Erősödött és bennmaradást remél a Sopron

Sopronban elégedettek a téli átigazolásokkal. A csapat tervszerűen erősítette meg keretét, a vezetők által remélt játékosokat sikerült megszerezni. Alapvetően két cél lebegett a szakemberek előtt, egyrészről abszolút értelemben megerősíteni a gárdát, hogy minden posztra legyen legalább két bevethető ember, ezáltal versenyhelyzetet teremtsenek kezdő tizenegybe kerüléshez, másrészt az egyes hiányposztokra kerestek játékosokat.

Jelentős erősítés lehet a Dunaújvárosból érkezett Nagy Tamás a balszélre, valamint a budajovicei légiós, a bal oldali védőként bevethető szlovák válogatott Karol Brazenica. A soproniakat erősíti tavasszal a szlovák Lubomir Orabinec, aki Petrzalkából érkezett, valamint, a Zalaegerszeg jobb oldali középpályása, Szőke Péter. A Matáv játékosának vallhatja magát a debreceni kapus Farkas Balázs, valamint az újpesti Tóth István is. Távozott a klubtól Földvári Gábor, Horváth Sándor és Kulcsár Árpád, utóbbiak valószínűleg Pécsre.

Reszeli Soós István vezetőedző optimistán látja az egyesület bennmaradásának esélyeit.

,,Jól sikerült a felkészülés, a megvalósult igazolásokkal is elégedett vagyok. Két edzőtábort terveztünk, az elsőt Vonyarcvashegyen január 21. és 27. között, illetve február harmadikán Törökországba utazunk két hétre. Elsősorban az edzőmérkőzésekre helyezzük a hangsúlyt, igyekszünk minél többet pályán lenni, Törökországban például négy edzőmeccset játszunk.

Két új játékformációt is gyakorlunk, mindkettő lényege az ún. pozitív játék. Nem akarunk bekkelni, lényeg, hogy folyamatosan tudjunk játszani. Ezzel az a célunk, hogy tavasszal minél több meccset nyerjünk, hiszen a tervezett bennmaradáshoz legalább hét-nyolc meccset kell nyerni. Ez a jelenlegi kerettel, úgy érzem, reális cél."

Innen folytatják
10. Matáv Compaq Sopron 5 - 3 2 5-7 6 (3) pont

Egressyvel és Telekkel erősített a ZTE

A zalaegerszegi csapattal kapcsolatban elsősorban az edzőkérdés tartotta lázban a közvéleményt. Glázer Róbert vezetőedzőnek, mint ismert, nincs megfelelő edzői képesítése, ezért a szakosztály vezetése úgy döntött, február elsejétől ideiglenesen szüneteltetik edzői beosztását, és csupán a juniorok mellett tevékenykedhet. A tréner ,,száműzetése" valószínűleg csak márciusig tart, amíg elvégzi az UEFA-B licencet adó tanfolyamot. Addig Madár Gábor vezeti az edzéseket, de az eredeti, Glázer által elkészített program szerint.

Az egyesületnek alapvető célja az NB I-es tagság megőrzése, amelyhez nagyon jól kell szerepelniük a tavaszi szezonban, hiszen az utolsó helyről startolnak. Ezért a gárda megerősítésére nem sajnálták a pénzt a vezetők, több ismert játékos került a zalaiakhoz. Legnagyobb fogásnak alighanem Telek András megszerzése tűnik. Az egykori ferencvárosi hátvéd a kínai Yan Ji csapatából érkezett haza, várhatóan vele szilárdabb lesz a kék-fehérek védelme. A másik, hazai viszonylatban ,,nagyágyútól", Egressy Gábortól elsősorban gólokat várnak a drukkerek. A Kispestből érkezett balszélső meglehetősen rapszodikus formában játszott az utóbbi időben, így kérdés, mennyire sikerül beilleszkednie a társulatba.

Erősítést jelenthet még a Videotonból igazolt Udvardi Tamás, valamint a kanizsai Nagy Csaba. A kazah Andrej Dobljaniszkijről keveset tudunk, várhatóan az edzőmeccseken dől el, bekerül-e a kezdőcsapatba. A távozók listája viszonylag szerény, Szőke Péter Sopronba, Szabó Csaba siófokra igazolt, Balázs Csongor sorsa még bizonytalan. A csapat február elseje és tizenötödike között tizenöt napos edzőtáborozáson vesz részt Cipruson, ahol több mérkőzéssel készülnek a tavaszi rajtra.

Innen folytatják
12. Zalaegerszeg 5 1 1 3 5-9 5 (1) pont