Koronavírus adatok

2021. dec. 07.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ambrus
-3 °C
3 °C

Furulyás János a Ferencváros ügyvezető elnöke

2001.02.13. 22:26
A Ferencvárosnál megkezdődött a Torgyán utáni korszak romeltakarítása. A lemondott főnök és szárnysegédje (Szabadi Béla) helyett új elnököt kellett keresnie az egyesület legfőbb szervének, az Egyesületi Tanácsnak. A szakosztályok képviselőiből álló testület az eddigi alelnököt, Furulyás Jánost bízta meg az elnöki teendők ellátásával. Megbízatása mindössze április huszadikáig, az egyesület közgyűléséig tart. Furulyás megmarad alelnöknek, de gyakorolja az ügyvezető elnök jogkörét is.
Furulyás János
Az újdonsült ügyvezető elnök
Torgyán József, az egyesület lemondott elnöke és helyettese, Szabadi Béla megüresedett helyére választott új elnököt a Ferencváros Egyesületi Tanácsa. Az egylet valamennyi szakosztályának vezetőiből összeállított testület az egyesület következő közgyűléséig, április huszadikáig, átmeneti jelleggel Furulyás Jánost, az eddigi alelnököt választotta meg. Az alelnök változatlanul megmarad eddigi pozíciójában, de teljes jogkörben gyakorolja az ügyvezető elnök jogkörét is.

Reformerek kifelé!

Kedd, tizenhat órára hirdették mg az egyesületi tanács ülését, amely hivatott volt dönteni a főnök személyéről. Meghívást kaptak az ülésre az FTC reformercsoportjának, a ,,Fradit Féltők Társaságának" prominens személyiségei is, mint például Jakabházy László, aki jelenleg a Testnevelési Egyetem professzora, Ambrus Miklós olimpiai bajnok vízilabdázó, és még sorolhatnánk a neveket. Természetesen nem szavazati, hanem csak tanácskozási joggal. Furulyás alelnök a tárgyalás kezdetén feltette a kérdést, hogy zavarja-e bármely tagot a meghívott személyek jelenléte a tanácskozásban? Czigler Attila, az úszószakosztály elnöke jelentkezett, őt igenis zavarja az olimpiai és világbajnokok jelenléte...Hogy miben, erre csak ő tudna válaszolni!

Jakabházy László
,,Egyszerűen kirúgtak minket"
,,Egyszerűen kirúgtak minket"- mondta Jakabházy László, miután elhagyta az egyesület székházát. A reformerek nem kívántak beleszólni a döntésbe, csupán véleményüket szerették volna elmondani, ami röviden összefoglalható: nem kell politikus a klub élére, üzleti alapon kell megszervezni a az egyesületet, pénzt kell hozni, részvénytársasággá kell átalakítani a Ferencvárost. Világos egyszerű program, bár lehet, hogy sokan nem szívesen hallgatták volna.

Elnökre várva

Papp Albert
vízilabda-szakosztály első embere, a várt elnök
Rövid ülés lesz, gondolták a klubházban megjelent újságírók, minden eldőlt már, ez csak porhintés, Papp Albert, vízilabda-szakosztály első embere lesz az elnök, már az újságok is megírták. Egy óra unalom után futótűzként terjed el a hír, nem Papp hanem kompromisszumos megoldásként, Vincze Géza lesz a befutó. Vincze, az edző, ez hihetetlen! Bizony ő, már itt is van az épületben, telefonon ugrasztották, jöjjön azonnal, mert ő az elnök. Persze ez a hír is kacsának bizonyult, de már jött az újabb tipp, mely szerint, egy duó irányítja a zöldeket, Kácsor Attila, a klub gazdasági igazgatója és Furulyás János alelnök. A jól értesültek még azt is tudni vélték, azért kellett ezt a megoldást választani, mert egyiküknek sincs önálló aláírási joga.

Elnökök, bizottságok

Szeiler József
A futballcsapatot működtető kft. ügyvezetője
Több mint háromórás várakozás után végre valahára megszületett a végső határozat, mely szerint Furulyás János lesz az ügyvezető elnök. Megmarad alelnöknek, de gyakorolja az ügyvezető elnök jogkörét is. Kijelöltek egy héttagú bizottságot is, amely az új elnök jelölését készíti elő. Tehát nem ők jelölnek, hanem csak a jelölést készítik elő. A jelölést az április huszadikán összeülő közgyűlésnek kell végrehajtania, az alapszabály módosítása után. Világos? Ha nem, akkor sem az ,,Önök készülékében van a hiba". Igazi magyaros megoldás született: bizottságot előkészítő bizottság, elnökök, aki alelnök, stb., stb.

Közben a nagy múltú egyesület rothad, vegetál, két szakosztály (jégkorong, kerékpár) a megszűnés szélén áll, nincs fizetés a kéziseknél és a pólósoknál. Bár nincs vészhelyzet, nyugtatta meg az érdeklődőket Furulyás alelnök-elnök. Még egy évig biztosítva van a szponzorok által az egylet fizetőképessége. ,,Ha csak vissza nem lépnek", tette hozzá. Reménykedjünk...

A jelölés előkészítő bizottság tagjai
Papp Albert, elnök, vízilabda-szakosztály
Takács Tibor, tekeszakosztály
Mihók Béla, jégkorongszakosztály
Bató Márta, tornaszakosztály
Maglódi Lajos, kézilabda-szakosztály
Schillerwein István, kerékpárszakosztály
Szeiler József, a futballcsapatot működtető kft. ügyvezetője