Edina
-12 °C
-3 °C

Megszerezte első győzelmét a Sturm

2001.02.14. 23:17
A Bajnokok Ligája szerdai játéknapján megszerezte első győzelmét az Sturm Graz. A két magyart felvonultató osztrák csapat remek játékkal, két góllal bizonyult jobbnak a görög Panathinaikosznál. Az A-csoport másik mérkőzésén - a Valencia-Manchester összecsapáson - gól nem született, ám így is eseménydús kilencven percet láthattak a nézők. A B-csoportban egy félidőt emberhátrányban játszva mentett pontot a Milan a párizsiakkal szemben, míg a Galatasaray egy korai góllal verte a Deportivót.
Gólnélküli döntetlen Valenciában

Rendkívül küzdelmes mérkőzést vívott a Valencia és a Manchester United az A-csoportban. A kvartett két veretlen gárdája rögtön egymásnak esett, s már az első percekben adódtak nagy helyzetek. A kapuk felváltva forogtak veszélyben, mindkét csapat bármelyik pillanatban előnyhöz juthatott volna, de gól nem született. A 30. percben Aimar adott remek labdát Mendietának, aki néhány remek csel után nyugodtan lőhetett volna a hálóba, ám végül addig-addig táncoltatta a labdát, míg visszaérkeztek a védők, s felszabadítottak. Válaszul egy perc múlva Scholes bombázott a 16-oson kívülről, ám mellé szállt a labda.

A második félidőben sem változott a játék képe. A gólnélküli állás ellenére egy percig sem unatkozhattak a nézők, hiszen végig parázs hangulatban zajlott a két gárda csatája. Ebben a játékrészben már az indulatok is sokkal nagyobbak voltak, mutatja ezt, hogy Jol játékvezető négy embert - Pellegrinót, Scholes-t, Silvestre-t és Stamot - is sárga lapos figyelmeztetésben részesítette. A tipikus egygólos mérkőzésen végül érintetlenek maradtak a hálók, azaz megosztozkodtak a pontokon a csapatok.

Bravúros Sturm győzelem

A csoport másik mérkőzésén az eddig pont nélkül álló - sőt gólt sem szerző - Sturm Graz fogadta a görög Panathinaikoszt. Az osztrák együttes rendkívül jól játszott, különösen a második 45 percben, s ez az eredményben is meglátszott. Egy óra elteltével a néhány perce beállt Mario Haas eresztett meg egy lövést, s a játékszer a kapuban kötött ki. Öt perccel a mérkőzés lefújása előtt bebiztosította győzelmét a Sturm: egy gyors kontra után Tomislav Kocijan köszönt be. A sikernek magyar résztvevői is voltak, hiszen Korsós György végig a pályán tartózkodott, míg Szabics Imre az utolsó percekre állt be a második gólt szerző Kocijan helyére.

A kvartett élén a 7 pontos Manchester áll, megelőzve az 5 pontot gyűjtött Valenciát. A Sturm győzelmével feljött a harmadik helyre, míg az utolsó helyen a Panathinaikosz szerénykedik.

Tíz emberrel harcolt ki egy pontot a Milan

Milánóban a PSG vendégeskedett. A hazaiak 27 perc elteltével előnyhöz jutottak, amikor Albertini átadását követően a brazil Leonardo rezegtette meg a hálót. Nem kellett sokat várni az egyenlítésre, fél órával a kezdés után Anelka szerzett meg egy labdát, könnyen helyzetbe került, s mikor már csak Abbiatival nézett szembe nem hibázott. Néhány perccel a félidő lefújása előtt Anelka megszerezhette volna második hólját is, ám a Milan védője, Roque Junior lerántotta. A svéd játékvezető, Anders Frisk azonnal felmutatta a piros lapot a játékosnak, a hazaiak így több mint egy félidőt tíz emberrel voltak kénytelenek lejátszani. A milánóiak a második félidőben hősiesen védekeztek, sőt helyzeteik is adódtak, ám ezek kimaradtak, így maradt az 1-1-es döntetlen.

Egy gól döntött Isztambulban

Pokoli hangulat várt a spanyol bajnok Deportivóra az isztambuli Galata-arénában. A törökök gyorsan kihasználták a hazai pálya előnyét, s már a 12. percben vezetéshez jutottak. Hasan Sas indította remekül Suatot, aki egy erős lövéssel vette be Molina kapuját. A folytatásban már nem volt eredményes egyik fél sem, így a három pontot a hazaiak gyűjtötték be. A diadallal egyre közelebb kerültek a törökök a legjobb nyolc közé kerüléshez, hiszen vezetik csoportjukat. Két ponttal lemaradva követi őket a Milan, mögöttük újabb két-két pont hátránnyal a Deportivo és a Paris SG következik.

Eredmények
A-csoport:
Valencia CF - Manchester United 0-0
SK Sturm Graz - Panathinaikosz FC 2-0 (0-0)
Gólszerző: Haas az 56., Kocijan a 84. percben.
A csoport állása: 1. Manchester 7, 2. Valencia 5, 3. Sturm 3, 4. Panathinaikosz 1 pont.

B-csoport:
AC Milan - Paris SG 1-1 (1-1)
Gólszerző: Leonardo a 27., ill. Anelka a 30. percben.
Galatasaray SK - Deportivo La Coruna 1-0 (1-0)
Gólszerző: Suat a 12. percben.
A csoport állása: 1. Galatasaray 7, 2. Milan 5, 3. Deportivo 3, 4. Paris SG 1 pont.