Piroska
-1 °C
5 °C

Ronaldót legközelebb ősszel láthajuk

2001.02.16. 22:21
Kapcsolódó cikkek (1)
Ismét Ronaldo-ügy van kibontakozóban Milánóban. Az Inter mindenható elnöke, Massimo Moratti ugyanis szeretné, ha Ronaldo Olaszországban gyógykezeltetné magát. Moratti nem kertelt, fél attól, hogy Brazíliában elcsábítják drága pénzen vásárolt futballistáját. Ronaldo azonban nagyszerűen érzi magát Brazíliában, ahová Gaudinho, a kék-feketék erőnléti edzője is ellátogatott, hogy megtekintse milyen állapotban van a klasszis.
Gaudinho örömmel konstatálhatta: már szemlátomást nincsenek gondjai a térdével, a műtét és jól sikerült, és Ronaldo önfeledten játszik, a párharcokban sem fogja vissza magát, és megint kedve van a futballhoz. A legnépszerűbb brazil zenész Chico Buarque de Hollanda csapatában, valósággal ,,sziporkázott" egy Sao paolo-i bulimeccsen, és nem kevesebb, mint hét gólt lőtt. A hazai szövetségtől minden lehetséges támogatást megkapott.

Újra edz a csodacsatár
Marco Tardelli, az Inter szakvezetője maximálisan Ronaldo mellett áll - teljes mértékben megbízik az erőnléti edzőben -, szerinte maradjon csak nyugodtan hazájában, ahol a szövetség idilli állapotokat teremtett számára a mihamarabbi gyógyuláshoz. Mindazonáltal az edző és az elnök konfliktusa kitudódott, mégha Ronaldo gyaníthatóan erről nem is értesült.

Mint emlékezetes, Ronaldo kálváriája az elveszített világbajnoki döntővel kezdődött, amikor is - ugyan sokáig titkolták egyre valószínűbb -, hogy epilepsziás rohamot kapott, kevéssel a kezdő sípszó előtt.

Aztán nem kerülték el a sérülések sem, no meg a magánéletében is kisebb válság következett. Már az Inter színeiben sérült meg, amit nem pihenhetett ki igazán, mert már akkor is égető szüksége volt a csapatnak a játékára, hiszen az utóbbi időben hiába szerepelnek a legnagyobb sztárok a gárdában, nem megy nekik. Még a Juventussal BEK-trófeát szerző Marcello Lippi sem tudta a dobogóra vezetni a milánóiakat.

Ronaldo most - egyértelmű orvosi tanácsra - türelmesen vár, nem akar kockáztatni egy újabb sérülést. Még időpontot sem mond, mikor tér vissza, nem akar találgatásokba bocsátkozni. Biztosra vehetjük, hogy nincs maradandó sérülése, és ott lesz a pályán, csak az időpont kérdéses. Az olasz sajtó szerint már tavasszal nem láthatjuk őt, mégha az elnök szeretné is.

Szóval, Ronaldo továbbra is örök téma Olaszországban. Korántsem lehet csodálkozni ezen, hiszen négy éve a világ legjobbja címet érdemelte ki, illetőleg csapata, a roppant népszerű Internazionale meglehetősen gyengén szerepel a bajnokságban, csak a kilencedikek. Ők is várják a brazil csillagot, de csupán reménykednek benne, hogy idén ismét magára húzza a kék-feketék mezét. A szurkolók szeretete és imádata még mind a mai napig kíséri - hálás is ezért - mostanság egyértelműen benne látják a megváltót.