Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Sára, Márió
-7 °C
5 °C

Túra 2001

2001.02.16. 23:34
Ilyentájt rendszerint valamennyi magyar futballcsapat úgy érzi, a hazai körülmények miatt itthon nem képesek a kitűzött célok elérésére. Eddig általában olyan véleményeket lehetett hallani ezekről a túrákról, hogy minden feladatot elvégeztünk, tettre készen, erőtől duzzadóan várjuk a tavaszt, soha nem volt ilyen jó állapotban a gárda.

Ebben az évben változást hoztak a túrák. Sok baj van. Kezdődött a közkedvelt Poreccsel. Emlékezetes: tavaly, a már akkor a megszűnés szélén álló Diósgyőr is elutazott, jóllehet alig jött össze az indulásra 11 játékos. (Legkevésbé ez érdekelte a vezetőket.) Az időjárásra akkor semmi panasz sem lehetett, ám ebben az évben elképesztő esőzés zúdult Horvátországba, így a pályák talaja már-már a lápra hasonlított.

Az edzőcsere utáni Vasas, az eladósodott Kispest Porecset vette célba. Ők jobb híján egymással is összemérték erejüket, bár sokak szerint inkább pólómeccsre hasonlított a találkozó. Volt ugyan több műfüves pálya is, amin egyszer ugyan játszottak az angyalföldiek, de az a játékosok számára nem derült ki, hogy többször miért nem léphettek rá. A Vasas kálváriája ezzel még nem ért véget. Miután pár napra hazatértek, indultak is tovább - jobb feltételek reményében - Tunéziába. Alighogy megmelegedtek azonban, máris fordultak vissza, mert műfüvön voltak kénytelenek játszani, a pályák állapota miatt. Az persze nem derült kinek a hibájából - felelőtlen szervezés, vagy az utazási iroda pontatlansága - alakultak így az események.

A Sopronnak sem sikerült igazán jól a túra. Ők Törökországba vették az irányt, de ott értesültek arról, hogy az előre kifizetett árban nincs benne a szállodaszámla. Ráadásképpen a gárdát váró menedzser sem érkezett meg a helyszínre, így Reszeliéknek sejtésük sem volt, hogy másnap ki ellen kell mérkőzniük. Ezek után egy edzőmeccs azért maradt el, mert az ellenfél játékosait - körülbelül tizet - egy vírus döntött le a lábáról.

Madar Cipruson járt az MTK-val
A Videoton brazíliai edzőmeccsére ötven néző volt kíváncsi. Arrafelé egy sörmeccsen is többen összeverődnek. A Ciprusra költözők - Debrecen, Zalaegerszeg, MTK, Dunaferr - kedvezőbb feltételek mellett játszottak. Talán Bicskei Bertalan kapitány is ennek örült legjobban, hiszen így ő is megnézheti a szigeten választottjait.

Évek óta visszatérő kérdés, van-e értelme ezeknek a túráknak, vagy csak egyszerű pénzköltés. Többet lehet-e veszíteni vele, mint nyerni?

Egy kakukktojás mindenesetre van a magyar mezőnyben. A Győr. Ők nem utaztak, spórolási célból a hazai telet választották, nem alaptalanul. Hó egyszer volt, emiatt nyilván elenyésző számú meccs maradt el. Meg itthon is lehet már műfüvön játszani, emiatt felesleges Tunéziába elutazni...  • Eladnék
  • Hírek