Klaudia
-4 °C
2 °C

A Real és a Leeds már a legjobb nyolc között

2001.02.21. 22:59
Véget értek a negyedik kör küzdelmei a Bajnokok Ligájában. A Bayern München sikerrel győzte le a Moszkvában a hideget és a Szpartakot. A csoport másik találkozóján az Arsenal a francia Lyonnal találkozott, és az utolsó percben vesztett el két pontot. Így ebben a csoportban még bármi megtörténhet. A D-csoportban viszont a hátralévő fordulók már semmit nem döntenek el. A Real Madrid és a Leeds a további eredményektől függetlenül továbbjutott. A madridiak kétszer is egyenlíteni tudtak Rómában, így a Lazio még mindig nyeretlen. A Leeds meglepő könnyedséggel intézte el egy félidő alatt otthonában az Anderlechtet.
C-csoport:

A Bayern otthon volt a moszkvai télben

Mehmet Sholl
Moszkvában mínusz tíz fok várta a németeket. Nagyobb iramban is kezdtek Effenbergék, de komoly helyzetet nem tudtak kialakítani Filimonov kapuja előtt. Egészen a 17. percig. Ekkor Elber lőtt keresztbe a hazai tizenhatosnál és Scholl egy igazítás után félmagasan lőtt a hazai hálóba. Ezután, a két tizenhatos között ,,gyömöszölték" egymást a csapatok. A Szpartak fölénye ellenére a félidő végéig nem is alakult ki komoly helyzet a kapuk előtt. A legnagyobb izgalmat az szolgáltatta, hogy a 23. percben elkezdett esni a hó.

A második játékrész elején tízperc alatt három sárgalapot is kiosztott a játékvezető. Többet támadtak a hátrányban lévő moszkvaiak, de nem sikerült túljárniuk Kahn eszén. A 75. percben egy német kontra végén Szalihamidzsicset buktatták a tizenhatoson belül, a jogos tizenegyest Scholl értékesítette. Kétgólos vezetése tudatában a Bayern cserékkel húzta az időt. Az oroszok mindent egy lapra téve rohamoztak, mégis a német bajnok ért el újabb gólt. Effenberg jobbról ívelt be szabadrúgást, a kapu előtt pedig Paulo Sergio emelkedett a legmagasabbra, ezzel beállítva a 3-0-s végeredményt.

Ezúttal egy holland szerzett gólt az angoloknak

Dennis Bergkamp
Az angolok a múlt héten egy francia -Henry- góljával verték a franciákat. A mérkőzés elején a Lyon játékosai már a saját térfelükön letámadták a hazaiakat. Ennek az ellenszerét az első percekben nem találták Bergkampék, de negyedóra elteltével állandósították jelenlétüket a vendégek kapuja előtt. A 29. percben sikerült is fölényüket gólra váltani, a játékvezető azonban les címén - joggal - érvénytelenítette a találatot. A 33. percben Henry kiugratása után Bergkamp megszerezte a vezetést az Arsenalnak Igaz előtte akkorát lökött Edmilsonon...Ezután a franciák is nagyobb súlyt fektettek a támadásra, de nem sikerült ebben a játékrészben egyenlíteniük.

A második játékrész elején jóvátett valamit a franciák ellen elkövetett hibájából a szlovák játékvezető, ugyanis egy jogos büntetőt nem adott meg az Arsenalnak. A gallok mindent egy lapra téve támadtak és a sors Edmilsonnak igazságot szolgáltatott. Az utolsó percben egy beívelés után az ő fejéről került a labda Seaman kapujába. A franciák második félidei játékuk alapján megérdemelték az egy pontot, míg a hazaiak csak magukat okolhatják a pontvesztés miatt.

A C-csoport eredményei és állása:
Szpartak Moszkva (orosz)-Bayern München (német) 0-3 (0-1)
Moszkva, v.: Lopez Nieto (spanyol)
G.: Scholl (17., 75., a másodikat 11-esből), Paulo Sergio (87.)
Arsenal (angol)-Olympique Lyon (francia) 1-1 (1-0)
London, v.: Michel (szlovák)
G.: Begkamp (33.)ill. Demilson (90.)
A csoport állása:
Bayern München 10p
Arsenal 5p
Lyon 4p
Szpartak Moszkva 3p

D -csoport

Még mindig nyeretlen a Lazio

Santiago Hernán Solari
A nap rangadóján úgy kezdett az olasz bajnok, hogy tudta, számára csak a győzelem elfogadható. Ennek köszönhetően már a negyedik percben megszerezték a vezetést Nedved távoli lövése révén. Salas révén a 22. percben tovább növelhette volna előnyét a Lazio, de a chilei lesen állt. Tízperccel később aztán egyenlített a madridi alakulat. Solarit hagyták egyedül az olaszok, ő pedig a kimozduló Peruzzi felett a hálóba helyezett.

A második játékrész 8. percében a világ jelenlegi második legdrágább játékosa, Crespo ismét vezetést szerzett a hazaiaknak. De a Real ismét egyenlített! A 73. percben Rault találta üresen egy jobboldali beadás és ő nem szokott ilyen helyzetekben hibázni.

Angol foci-suli Brüsszelben

Ian Harte
Akik úgy gondolták, hogy a Leeds, az otthoni egygólos siker után döntetlenre játszik Brüsszelben, azok tévedtek. Az angolok egy félidő leforgása alatt semmissé tették a belga reményeket. Smith a 12. percben szerzett vezetést. Ezután a kitámadó és ezáltal kinyíló Anderlecht ellen a gyors kontrákkal kombináló Leeds, még két gólt szerzett. A második 45 percben az Anderlecht támadgatott és Koller révén a 76. percben szépített is. Az angolok azonban nehogy feltámadjanak a hazaiak, ismét háromgólosra növelték előnyüket Harte tizenegyesből elért találatával.

A D-csoport eredményei és állása:
Anderlecht (belga)-Leeds United (angol) 1-4 (0-3)
Brüsszel, v.: Pedersen (norvég)
G.: Koller (75.) ill. Smith (12., 37.), Viduka (33.), Harte (80., 11-esből)
Lazio (olasz)-Real Madrid (spanyol) 2-2 (1-1)
Róma, v.: Pereira (portugál)
G.: Nedved (4.), Crespo (53.) ill. Solari (32.), Raul (73.)
A csoport állása:
Real Madrid 10p
Leeds 9p
Anderlecht 3p
Lazio 1p