Sára, Márió
2 °C
6 °C

Átütemezve

2001.03.01. 22:00
A bajnokság kezdete előtt alig több mint egy héttel derült ki, hogy a Fradi futballcsapatának valóban van adóssága, mégha ennek sokáig ellenkezőjét is állították. A HLASZ-tól felvett hitel nem ebbe a kategóriába tartozik, azt időlegesen kell törleszteni. A szabály azonban kimondja, amelyik klub adósságot halmoz fel, kizárható. Hogy akkor miért is indulhat a Fradi?
Sokkal nagyobb a tétje a szombati Fradi-Dunaferr rangadónak, mint az első látásra nyilvánvaló. Elsősorban nem az a tét, hogy kapott gól nélkül folytatják-e tovább a bajnokságot, de még csak nem is az, hogy megőrzik-e veretlenségüket a zöldek. Ennél is sokkal több.

A Fradiban most aligha örülnek a hóesésnek, de még az esőnek sem. Mert az igazi tétje az a meccsnek, hogy mennyien látogatnak ki a derbire. Hiába a fociéhség, a kedvezőtlen időjárás, nem túl szívderítő. Mert leginkább a bevételt a szurkolóktól remélik. Az adósságok ugyanis élnek, a HLASZ-t is tájékoztatták róla, tárgyaltak is a vezetők a hét első felében. Kizárólag az a mentsége a csapatnak, hogy ezek nem lejárt tartozások. Átütemezték ugyanis a tételeket. Nagy mutatvány, lehetőség van rá, alighanem lesz számos követője. Más kérdés, hogy meddig mehet mindez...

A Fradi esetében az első bűvös dátum március 5. Nyilván nem véletlen, hiszen a szombati meccs bevételét - állítólag a bérletekből már befolyt 30 millió - hétfőn már utalhatják is tovább, no nem a két hónapja türelmesen váró játékosoknak, hanem jelentős részét az adóhivatalnak. Amennyiben nem hoz annyi hasznot a meccs, hogy ki tudják fizetni a tízmilliós tételt, akkor valóban megpecsételődhet a zöld-fehérek sorsa.

Sokan azt állítják, még akkor sem, mert az APEH türelmes lesz, és nem indít eljárást. Ez azonban már egy másik mérkőzés, ami kétségkívül hosszabb lesz 90 percnél.