Alfréd
-2 °C
2 °C
Magyarország
szombat 03:00
Magyarország
Alpesi sí

Kiütéses Loki-vereséggel indult a tavasz

2001.03.02. 20:35
Bár a magyar bajnokság alapszakaszában brillírozó MTK-nak a rájátszásban volt néhány gyengébb meccse (vissza is csúsztak a második helyre), de továbbra is az egyik bajnokesélyesnek lehet tekinteni. A Debrecen kieső helyen áll öt forduló után, nekik is égető szükségük van a pontokra. Nem volt tehát kicsi a tét, a találkozó viszont simára sikeredett.
Ahogy az hazai pályán elvárható, a Debrecen nagy lendülettel kezdett. Tüstént a meccs elején sikerült is zavarba hozni a fővárosiakat, de alig telt el öt perc a negyvenötből, máris vezetett az MTK. Illés kapott vissza egy labdát a térfél közepén, cselezgetett-tologatott, és mivel nem támadták, 22 méterről lövésre szánta el magát. A léc alá vágódó labda leginkább a válogatott középpályást lepte meg. A lövés ugyanis se erős, se jól helyezett - középre ment - nem volt, ám a sárban szemlélődő Fekete felett a hálóban landolt a labda. Kapushiba. A lehető legrosszabb pillanatban kapott gól megviselte a Debrecent, még ha Bajzáth révén helyzetbe is kerültek, Vlaszák biztosan hárított.

Az MTK maximálisan átvette a játék irányítását, Illés és Ferenczi került felváltva helyzetbe, majd a félidő felénél jött az újabb kék-fehér gól. A válogatott keretbe is meghívott Erős Károly elhúzott a jobb szélen, beadását, beívelését az ötösön teljesen üresen álló Ferenczi laposan - védhetetlenül - a jobb alsó sarokba fejelte.

Alig ocsúdhatott fel a Debrecen, amikor újra gólt kaptak. A feltűnően gyenge védelem ezúttal sem jeleskedett. Szamosi a tizenhatos sarkáról beadott, Golovics a kapufa segítségével jobb alsó sarokba fejelt. Kerekes ugyan próbált még vizet zavarni a félidő vége előtt, de próbálkozását nem koronázta siker.

Jegyzőkönyv
DVSC-MTK 0-4 (0-3)
Debrecen, 3000 nézõ, V: Bede

DVSC: Fekete - Frida, Alekszics, Turján, Szatmári - Siklósi(Paróczai), Sándor(Ulveczki), Hanák, Szabó II Zs. - Kerekes, Bajzát

MTK: Vlaszák - Komlósi, Kuttor, Szmiljanics, Szamosi - Erõs, Golovics(Bükszegi), Jezdimirovics(Balaskó), Füzi(Madar) - Illés - Ferenczi

Gólszerzõk: Illés(6.), Ferenczi(23.), Golovics(30.) Erős(70.)
Kiállítva: Alekszics

A második félidőben a Debrecen nagy erőfeszítéseket tett a szépítés érdekében, távoli lövésekkel veszélyeztettek, de Vlaszák és Kuttor irányításával jól állta a sarat az MTK. A Debrecent azonban újabb csapás érte, Alekszicset második sárga lapja után kiállította Bede. Ezek után a Debrecennek momentuma sem volt, az MTK nem állt le, edzőmeccsé silányult a mérkőzés. Kuttor ziccerbe került, de hibázott, pár perccel később Erős már a hálóba lőtt. Nem tudatos támadás volt, ám a véletlenül helyzetbe került középpályás - miután elvitte a labdát Fekete mellett - nyugodtan lőtt a hálóba.

Ezt már a hazai szurkolótábor sem volt képes elviselni, és több percen át szólt - a gárda korábbi edzőjét - Garamvölgyi Lajost éltető kórus. Ezzel egyidejűleg az ügyvezető igazgató, Makray Balázs és a jelenlegi szakvezető, Komjáti András távozását követelte a publikum. Megszólalt a ,,hol a csapatunk", és bizony nem lehetett ráismerni a Loki játékára. Fekete az utolsó percekben jóvátette a hibáit, ha nem ő véd, katasztrofális verést kap a Debrecen a Nagyerdőben.

A Debrecen soron következő két ellenfele az Újpest és a Dunaferr lesz, és ilyen játékkal nagy reményei nem lehetnek a piros-fehéreknek. Pillanatnyilag kieső helyen állnak, ha így folytatódik, nehéz is lesz elkerülni a kiesést az egyetlen kelet-magyarországi társulatnak.

Amennyiben a Fradi szombaton nem nyer a Dunaferr ellen, akkor az MTK a tabella elején maradhat.